23 Mar 2010

Dükkan Burger {İstanbul}



Merhabalar;

Bu yazımızda, adını artık pek çok insanın bildiği ve beğendiği bir dükkanı, Dükkan Burger'i ve herkesin övdüğü hamburgerini sizlere tanıştıracağız.


Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, arkadaş yok böyle bir şey. Yani hamburger yeriz diye gittik bambaşka bir şeyle karşılaştık. Bahsedeceğimiz hamburger "dükkan burger" olarak anılmakta ve 200gr köfte, soğan, dana bacon ve peynir ihtiva etmekte.

İki parça halinde servis edilen hamburgerimizi, hamarat aşçı arkadaşlarımız, et tam kıvamındayken ortadan ikiye bölüyor ve iki yüzünü de dağlıyor. Böylece her tarafı mühürlenmiş olan kocaman hamburgerimizden toplamda, belki 2 - 3 damla yağ kağıdımıza ya damlıyor ya damlamıyor. Ekmek de hafif kızartılıp servis edildiği için dışı çıtır ama içi yumuşacık bir his sunuyor. Isırdığınızda ise karamelize soğanlar ve dana bacon ile güçlerini birleştiren yumuşacık köfte can sıkıcı mükemmellikte bir damak tadı sunuyor.


Biraz da yan ürünlere bakarsak, ağız sulandırıcı hamburgerimizle beraber söylediğimizde gelen patatesten de çok memnun kaldık. Tabi bunda el yapımı hardalın payı yadsınamaz. Masadan kalktığınızda damağınızda çok güzel bir et ve hafif bir hardal tadı kalıyor. Mideniz ise sanki 200gr eti yememiş gibi "Daha ver ulan daha veeeeeeeeerrr" diyor.

Klasik restorant sunumlarından farklı olarak ahşap masalarda kağıt üstünde yiyorsunuz. İşletme böyle bir yöntem izleyerek hem rakiplerinden farklı bir hava yaratmış hem de işletme giderlerinden oldukça kıvrak bir manevrayla sıyrılmış.

Sadece Dükkan Burger yediğim için diğer çeşitleri tam olarak bilemeyeceğim, ancak deneyen arkadaşlarım memnun kaldıklarını söylediler.

Dükkan Burger'e Bağdat Caddesi boyunca 2 yerde rastlayabilirsiniz. Ayrıca Bebek, Maslak ve Ataşehir'de mevcut. İstanbul dışında ise sadece İzmir Alaçatı'da şubeleri var.

Geldik en önemli konulardan birine, fiyat. Hamburgerimiz ne kadar midemizi okşuyorsa menü fiyatları da bir o kadar can yakıyor. Tek hamburgerlerin fiyatları 12-20TL arasında değişirken Dükkan Burger'e ismini veren hamburgerimiz 20Tl ile en önde bayrak sallıyor. Sadece hamburger yemek saçma geldiği için yanına illaki 4tl patates ve 4tl'de kola eklenince fiyat 28TL'yi buluyor. Biraz irice bir insansanız, 50Tl ve üzeri hesap ile ayrılmak işten bile değil.

Lezzet konusunda rakiplerine fark atan Dükkan Burger, fiyat konusunda, ne yazık ki, bizce sınıfta kalıyor. Marka konumlaması olarak üst sıralara oynamak istediğinin farkındayız, ancak genç oburlar olarak sürekli yemek istiyoruz, ne yapalım? Totalde 28TL'lik fiyatı görünce çoğu zaman menüsü doyurucu olan komşu dükkanlara gitmekten kendimizi alamıyoruz. Zira tek dükkan burger çoğu zaman kesmiyor =).

Onursuz Kıl Adam'ın eki(Editör tribi):

Dün Atrin'in bu güzel yazısı üzerine hamburger eşik değerimi aştım ve gece http://www.yemeksepeti.com 'a daldım. Oturduğum yere en yakın olan Ataşehir - Dükkan Burger şubesinin menülerine daldığımda da, Şaşkınbakkal şubesinden farklı bir menü ve bir sürprizle karşılaştım; Dev Burger=400g et, 3 cheddar ve tereyağı! Hayvan Burger yazsalar daha doğru olurmuş aslında;


Ayrıca Dükkan Burger yemeksepeti üzerinden beni yine şaşırtarak, 2. olarak alabileceğim diğer bütün burgerlerini yarı fiyatına, yani promosyonlu olarak bana sundu. Ben de bu teklifi geri çeviremedim ve denemek için bir adet de cheeseburger(150g et) istedim. Aşağıda ikisinin boyutlarının karşılaştırmalı görüntüsünü görebilirsiniz:


- Yarım kiloluk manyaklık

Fiyatlar hala burger konsepti için bence uçuk, ama işin içine Dev Burger ve Yemeksepeti promosyonu girince, Dükkan Burger'den bir şeyler yemek için artık iki kere değil bir kere düşüneceğim. Ya da kırk yılda bir yerine ayda bir de uğrayabilirim:)

Firmanın internet sitesi için:

http://www.dukkanburger.com/

10 yorum:

Göktuğ dedi ki...

maslak ve bebek'te subeleri varmis, yerim bundan ben!

Nasilgiysem dedi ki...

28TL bir burgere vermem, evde yaparım ki bunu ben :D

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Yeni bir blog. Çok da hoş olmuş. Kişisel blogumda ben de yazıyorum bazen. Hatta yazdığım yerlere olumsuz eleştiri yaptıysam arayıp tekrar davet edenler de oldu.

Bu arada 28 TL çok çok uçuk :(

ezgi dedi ki...

ben bunu yesem ölebilirim sanırım. ete bak ya hey maşallah. bi de doymadım demişsin inanılmaz!!

Adsız dedi ki...

Dev Burger iki köfteden oluşuyor (benim aldığım örnek öyleydi), Dükkan Burger'de bulunan köftenin yassılaştırılmış biçiminden 2 tane var burgerin içinde. Ben ek olarak "dana bacon"lu sirapiş ettim, ellerini korkak alıştırmamışlardı, yalnız peynir miktarı az geldi; düşüncem tüm paranızı bu ürüne vereceğinize Dükkan'ın diğer bir ürünü olan Tereyağlı Burger'i tercih etmeniz, artan paranızla başka bir tercih dahi yapabilirsiniz. İlla büyük seçim bir şey istiyorsanız Burger King'ten Triple Whopper alabilirsiniz, ekstra malzemeler çıkartıldığında tatları neredeyse aynı, Triple'a istediğiniz kadar peynir eklersiniz yine de fiyatı Dev Burger'in yarısı kadar olmaz. Uyarı: Tüm seçenekler eve sipariş için uygundur, söylediğim ürünleri yerken şahit bırakmak istemeyeceksiniz, insan olup olmadığınız sorgulanabilir.

naylonposet dedi ki...

Tamam tadı guzel olabilir ama 3 kişi gittik bugün bebek te ki şubesine zaten küçücük dükkan zor sığdık yeyin de gidin diye bakıolar acele acele yedik :)) birde 79 TL hesap geldi 3 hamburger 3 patates e ! birdaha asla!

Adsız dedi ki...

Bugün bir kampayadan %50 indirim alıp oğlumla erenköy şubesine gittik denemek için. Servis olayını değişiklik yapalım derken tam bir pasaklılığa çevirmişler. Ortaya bir kağıt serip üzerinde yiyorsun, hamburgerler de o kağıtla sarmalanmış olarak eline tutuşturuluyor, hata edip tereyağlı hamburger söyledim, paketi açınca kucağıma yağlar boşaldı. Masa da mekan da ufacık. O telaşla ayağa kalkınca paltom da masadaki yemeklere girdi darlıktan. Hamburgerleri de yiyemedik, içleri çiğ kalmış, buram buram çiğ et kokuyordu ve baharattan etin tadını alamadık. Sosis ise korkunçtu, 2 defa içinden çıkan, önce taş sandığım iri sinir parçalarını tükürmem gerekti. Oğlum da ben de hayatımızda böyle kötü bir yemek tecrübesi geçirmedik. İyi ki %50 kampanya ile gitmişiz, yoksa o rezilliğe 55tl ödeyecektik.

Adsız dedi ki...

Aman diyorum başka bir şey demiyorum.Grupanya indiriminden almıştım denemek için.Bu akşam hatta 30 dk önce yedim (yemedim ya) geldim.
Diğerlerini bilmem ama Dükkanburger adlı ve 19.50 tl ye satılan ürünü tek kelişmeyle rezaletti.Şaşkınbakkal şubesi.Uzun zamandır bu kadar kötü bir yemediydim.Bu tecrübeyi 19.5 tl verip de yaşamadığım tek tesellim.

Adsız dedi ki...

Ben kesinlikle bayılıyorum her ürünleri mükemmel ben sadece şaşkın bakkaldaki yere gıcık oldum çalışanlar inanılmaz laubali ve ukala kesinlikle asla bir daha oraya gitmem ama taksim tünela yakın dükkan burger favorim hem daha lezzetli hem de gerçekten çok güzel ilgileniyorlar şiddetle tavsiye ederim...

Adsız dedi ki...

Dükkan Burger Grupanya kampanyasından aldığım kuponlarını kabul etmeyen Dükkan, yemeksepetini suçladı. Konu ile ilgili olarak http://tr-tr.facebook.com/dukkanburger?sk=wall sayfasında poaylaştığım commentide dikkate almadıkları gibi hemen silmişler.
KAMPANYA YÖNETİMİ, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ GİBİ ÖNEMLİ DETAYLARI DİKKATE ALMAYAN BİR İŞLETME OLDUĞUNU SİZLERLE ÜZÜLEREK PAYLAŞIYORUM!!!

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar