5 Mar 2010

Kızılkayalar'da 'Leşburger'

Aslında bizim aramızda Leşburger'i, diğer namıyla "sarımsaklı burger"i bilmeyen yok. Bilmeyen olmadığı gibi, kendisinden beş'er on'ar yemeyenimiz de yok.

Ilk başlarda önyargılıydım ben buna. Pis derdim, yemezdim. Sonradan ben de alıştım.

kızılkayalarda leşburger

Bilmeyen bilumum arkadaş çevrem için yazıyorum! Arkadaşım! Leşburger, Taksim Kızılkayalar'da satılan, hamburger ekmeği domates-buhar karışımıyla yumuşatılan, köftesinde sarımsak olan, mis gibi kokup insana kendinden on tane yediren, enfes, tane fiyatının birkaç paket selpak mendille başa baş gittiği hamburger çeşididir. Çok lezzetlidir, hele hele yemekten önce iştah açmak için! (sanki ihtiyacımız var ulan, bizim iştahımız doğuştan "abarmaya" set edilmiş!

İşte sayın okuyucu, aşağıda size Kızılkayalar'da fütursuzca yiyen bir adam örneği sunuyorum. Bakın nasıl da lezzetli yiyor.

kızılkayalarda leşburger yiyen adam
Not: Leşburger dengi bir ürün, gece belli bir saatten sonra Bornova Ohannesburger'de yapılıyor. Orayı da size tavsiye ederdim ama geçen arkadaşlarımız zehirlendi, orası da artık başka bir yazının konusu olsun.

Buradan tembelleşmiş yazarlarımıza da sesleniyorum ayrıca! Neredesiniz oğlum, kaç gündür aç mı duruyosunuz niye yeni yazı yok ha niye?

Fotolar: Courtesy of Beyim!

9 yorum:

beetlejuice dedi ki...

En leziz yemekler sokaktan, büfelerden çıkar diye düşünen biri olarak hala şunu yemedim ya yuh diyorum kendime:)

SD dedi ki...

Ohannesburger'de sizin zehirlenme olayından beri 2 defa daha yedim. 94 kiloya dayandım. Kolestrol zıpladı. Bana orayı tanıttığınız için kınıyorum sizi.

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Aaa ben de sevmezdim eskiden, şimdi çok seviyorum, bazı günler canım çok istiyo, sanırım eskiyi hatırlattığı için :)

Irazca dedi ki...

beetlejuice, kaçmaz yavrucum bu ohooo :)

SD, stay tuned ;)

marjo, valla ben de eskiden sevmezdim artık çok seviyorum :)

cecilia dedi ki...

hımm ıslak hamburger de deniliyor ona dimi, hiç denemedim ama denemeye meyillendim artık :) sağol.

Adsız dedi ki...

bende bu yazınızı okuduktan sora azımın suyu akarak yemeye karar verip ıslakburgerden yemeye doru çekilmişken aslnda asıl amaç alışverişti nse:)) bakırköy meydanda büfeler var bisürü orda yedim ve çok kötüydü yermi kötü yapıyor yoksa ıslak burgermi kötü anlamadm ama burdakiler gbi değildi üstnde ya bolcaa domatesmi yoksa salça sosmu öle bşi vardı bu lezzet benim için bitmiştir:p

Tancan dedi ki...

İlk olarak Kızılkayalar'da yemek yerine başka bir yerde yemeniz büyük talihsizlik olmuş:) Kaynağının dışında pek düzgün yapabilen bir yer yok. Kızılkayaları denemenizi özellikle tavsiye ederim.

Bella dedi ki...

baris bufe'de hic denediniz mi karsidaki bence ordaki baya guzel :D kizilkayalarda hic yemedim ama.

CaRtMaNtR dedi ki...

Islak hamburgeri muhakkak birde mayonezle denemek gerekir. Üst üste 4 taneyi limonata veya ayranla çok rahat tüketebilir insan.

Ama onun yerine bir ıslak hamburger üstüne kaşarlı dürüm döner yada kumru tercihide insanı doyurur. Özellikle kışın bu sistem daha lezzetlidir.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar