11 Mar 2010

Barcelona Pastanesi {Beyoğlu – Istanbul}

barcelona pastanesi fotoğrafları ve anıları beyoğlu izmir
Son yazılar Izmir ağırlıklı olmuş, Istanbul’da gidip yediğimiz yerleri de es geçmeyelim değil mi?

Şimdi efenim, ben yıllardır bu Barcelona Pastanesi’nin önünden geçer, uğur böcekli pastaları görür, hiç girmezdim içeriye. Hep de ilgimi çekerdi ama.

barcelona pastanesi fotoğrafları ve anıları beyoğlu izmir
Derken geçtiğimiz bahar, biliyorsunuz Beyoğlu’nda haftasonu oturup çay içecek yer bulmak imkansız gibi bir şey, bulduğumuz yerler de zibil zibil insan dolu, daha sigara yasağı da çıkmamış, sakin yer arıyoruz bizim kızlarla. Barcelona Pastanesi’ndeki köşe masanın boş olduğunu görünce daldık içeriye.

Caddeye bakan köşe masaya oturduk, karşımıza uğur böcekli pastaların olduğu vitrini de aldık, ooh mis!

barcelona pastanesi fotoğrafları ve anıları beyoğlu izmir
Ben hep pahalı zannederdim Barcelona Pastanesi’ni ama biliyorsunuz zaten Beyoğlu’nda uygun fiyatlı yer diye bir şey yok, her yer ortalama aynı fiyat skalasında. Barcelona Pastanesi bu skalanın ortasında yer alıyor, ne çok ucuz ne de çok pahalı ama fiyat/performans oranı diğer pastanelere göre uygun.

Menüsünde yiyecek çeşitleri, atıştırmalıklar, tatlılar, tuzlular, sıcak içecek çeşitleri vs her şey mevcut.

barcelona pastanesi fotoğrafları ve anıları beyoğlu izmir
Ben ve saz arkadaşlarım çay freak olduğumuzdan taze çay ve ufak tartoletlerden istedik. Bu tartoletler kg işi ücretlendiriliyor, porsiyon değil, o yüzden gönül rahatlığıyla tükettik. Bu arada bu yaratıklara biz kısaca “küçük şeyler” diyoruz. Bu yaratıkların alt tarafı kıtır, ağızda dağılan tar, üzerine az yağlı bir krema ve top coat’ta taze meyve. Mevsimine göre çilek, şeftali, vişne, ananas, frambuaz gibi seçenekleri oluyor.

Uğur böcekli pastalar tam bir sunum harikası. Tam hediyelik.

Kıssadan hisse, sakin sakin çay içmek ve aperatif birşeyler yemek istiyorsanız Barcelona Pastanesi şık ve sade bir seçenek. Fiyatlar da ayarındaki diğer pastanelerden daha ucuz.

barcelona pastanesi fotoğrafları ve anıları beyoğlu izmir

Ulaşım

İstiklal’den Tünel’e doğru sallanın, GS lisesini geçince sağ kolda karşınıza çıkacak Barcelona Pastanesi. Zaten uğur böcekli pastalar vitrinde duruyor, oradan tanırsınız :)

-- Irazca

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Barcelona'nın tam karşısında Patata var o mekan hakkında da böle bi post hazırlarsanız çok mutlu olucam:)

Irazca dedi ki...

valla oraya hiç gitmedim, gittiğim zaman elbette yazı yazarım :D

gul dedi ki...

bende bir aralar çok giderdim bu pastaneye .istiklale ne zaman gitsek arkadaşlarla otururduk burada. pastalarına bayılırım çikolata frambuaz favorim. gerçi heryerde favorim bu pasta :) enson gittiğimde dershaneden yeni çıkmış bi sürü tikicanların doluştuğu bir mekan haline gelmişti. bir piyasa ortamı söz konusuydu. 15-20 yaş arasında. aynı tip aynı şekilde bir sürü kız ve erkek. daral geldi bana bide tikicanlar doğum günü kutladı ayyy dayanamadım kaçtım. bir dahada gitmedim. ama özlediğimi hatırlattı anlattıkların. bi şans daha verip gitmek lazım...

Irazca dedi ki...

gul, valla benim gittiğim saatlerde pek öyle bir durum olmuyor genelde haftaiçi gittiğim için olabilir.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar