22 Mar 2010

Yedi-Sekiz Hasanpaşa Fırını {Beşiktaş - Istanbul}

Efenim güneşli bir günden hepinize merhaba!

Gittim Yedim ekibi olarak tam hız yazılarımıza devam ediyoruz. Ekibimize Izmir'den Ozge ve California'dan Hande de katıldı, kendilerine ağzımız dolu yemek yerken, ağız arasından da olsa kocaman bir hoşgeldin diyor ve son sürat yemeye devam ediyoruz, bizi izleyin anacım!

Bugünkü misafirimis Istanbul Beşiktaş'tan tarihi bir fırın. O kadar tarihi ki girişindeki taşlar eskimiş ve unlu mamullerinin tadı yıllardır değişmiyor. Çocukluğumda annemin elimden tutup götürdüğü, un kurabiyesi ve börekçikler aldığımız fırın, Yedi-Sekiz Hasanpaşa.

yedi sekiz hasanpaşa fırını beşiktaş
Temelde bir ekmek fırını olmakla beraber, tadı mükemmel, değişmeyen unlu mamülleri var Yedi-Sekiz Hasanpaşa'nın. Ufak acıbademcikler, minik börekçiklikler, yassı galetalar, halka, un kurabiyesi, susamlı çubuk, poğaçacıklar aklıma ilk gelen ciciler..

yedi sekiz hasanpaşa fırını beşiktaş
Bu güzelliklerden, "abi 2 tane ondan, 3 tane bundan" diye bir kesekağıdına doldurtup, iskeleye inip, çay eşliğinde sıcak sıcak yemek son derece makul bir hareket.

Acıbadem, halka ve minik börekçikleri eşsiz lezzette, demedi demeyin. Fiyatlar gayet normal, fırından alıyorsunuz neticede.

Bir başka fırın hikayesinde görüşmek dileğiyle.. Esen kalınız..

5 yorum:

Tancan dedi ki...

İlk yolum düştüğünde gidip denemem lazım burayı:)

hersheyler dedi ki...

uuu benim mekanım her hafta gidip mekik alıyorum ^_^ yakında içimde acıbadem ve mekik ağacı çıkacak tek gluten free abur cuburum ve tek kaynağı bir de beşiktaşta tarihi oktay var onunda tuzluları güzeldir

OA_C dedi ki...

en güzeli bilerek keşfetmek! gezgin bir izmirli olarak senede bir mutlaka istanbula, -genelde beşiktaş'a- yolum düşer.. acıbademin hastasıyım, ilk gittiğimde denemem lazım.. bizim gibi istanbul acemileri için adres tarifi de mümkün mü acaba??

Eren dedi ki...

Evet yıllardır tadı değişmiyor ama üzerinde böcek gezen kurabiyeleri(1 kere olmadı) gördükten sonra pek uğramamaya çalışıyorum..

demet dedi ki...

iyi de pisliğine de dikkat etmişsinizdir umarım. her yerde çok kaliteliymiş gibi yazılıyor, inanın pisliğini görünce o kuyruktan bir şey almadan çıktım. bir de bu yönden bakın lütfen.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar