16 Mar 2010

Ara Cafe {Beyoğlu – Istanbul}

Aslında yolu Taksim’e düşenlerin genelde bildiği bir mekandan bahsedeceğim size bugün, ama şunu bilmekte fayda var: Bu blogda bizim amacımız gittiğimiz her yerin lezzetlerine ilişkin bir mekan-lezzet ansiklopedisi kurmak. Yani hayatında hiç Istanbul’a gitmemiş bir adam veya Izmir’e iş seyahatine gelecek bir meraklı, istiyoruz ki blogumuzu kurcalasın, tatları keşfetsin.

Bilmeyenlere hızlıca anlatayım Ara Cafe’yi.

ara cafe beyoğlu istanbul

Ara Cafe, Galatasaray Lisesi’nin hemen karşı sokağındaki minicik ara sokakta yer alan über entel bir yer. Ara Güler'in atölyesinin alt katında. San’at camiasından bir sürü isimle karşılaşabilirsiniz burada. Etrafta dizilerde oynayan oyuncular, ünsüzler, facebooktan tanışıp ilk randevuya buraya gelenler, tiki tiki saat kaç’ların yanı sıra harbi tiyatrocular oturuyor olabilir. Onlara kafa çevirmiyoruz, kendi dünyalarında yalnız bırakıyoruz. Unutmayın ki biz oburuz. Şanla şöhretle işimiz yok, boş şeyler bunlar. Ben de blog camiasının celebritisiyim ne var yani :P

Tekrar ediyorum, bizim amacımız onları görmek değil, Ara Cafe’de Balkan Köfte ve Hellim Peynirli Salata’yla, naneli limonata eşliğinde karnımızı doyurup, üzerine ince belli cam bardakta çay içip ıslak kek yiyerek toz olmak.

Haftasonları cehennem gibi kalabalık olur, uzun süre sıra bekler, sıra beklediğinizde yemek söylemek için bekler, yemek söylediğinizde gelsin, bittiğinde de hesap istemek için beklersiniz.

ara cafe beyoğlu istanbul


Bu yüzden ne yapıyoruz? Prime-time’da ziyaret etmiyoruz burayı. Yerine, haftaiçi öğleden sonralarında içerisi bomboşken yemek yiyoruz.

Gelelim en önemli soruya ne yiyoruz?

Ara Cafe’de çok seçenek var ama benim açık ara favorilerim:

1) Balkan Köfte

Balkan Köfte denilen lezzet patlıcan közleme, köfte, domates sosu ve yoğurdun muhteşem buluşması. Ard arda 2 tabak yerim zorlasam. Inanılmaz bir lezzet.

ara cafe beyoğlu istanbul(Yukarıdaki Balkan Köfte fotoğrafı temsilidir, Ara Cafe porsiyonları çok daha büyük ve farklı. Ben köfte fotoğrafını da yemişim sanırım, bulamadım.)

2) Manisa Köfte

Benim her zaman yeme imkanım var ama eğer merak ediyorsanız Manisa Köfte’yi deneyebilirsiniz, o da çok güzel ama biz işyerinde her öğlen yediğimiz için bıktık kendisinden.

3) Hellim/Beyaz Peynirli Salata

Şimdi peynir ve salata freak iseniz, kaliteli peynirle yapılmış bir salata yemenin, ortalama bir cafe’de imkansız olduğunu bilirsiniz.

İşte Ara Cafe’nin salatalarında kullanılan peynirler öyle değil. Bayağı şarküteri peyniri.

Salatalarda malzemeden kaçmıyorlar, ceviz, mısır, allah ne verdiyse bolca yer alıyor, inanılmaz doyurucu.

4) Yaz Aylarında Naneli Limonata

Söylenecek pek bir şey yok, nane yaprakları eşliğinde süper bir limonata. Yazın harika bir alternatif.


ara cafe beyoğlu istanbul



5) Islak kek

Islak ev kekinin hastasıysanız bunu da denemenizi tavsiye ediyorum.

Fiyatlar

Ara Cafe’de fiyatlar Beyoğlu adam gibi kafe ortalamasına göre çok normal ancak her gün gidecek kadar da ucuz değil. Balkan köfte 10-15 lira aralığındaydı en son gittiğimde. Çay, kek, limonata tarzı şeyler zaten ucuz. Ancak Balkan Köfte için bu fiyat değer diyorum başka bir şey demiyorum.

Adres

Tosbağ Sokak No: 8/A Beyoğlu

4 yorum:

Bana Sıkça Yaz dedi ki...

Aaa, ara kafenin çilekli limonatasını ve sıcak çikolatasını unutmuşsunuz :)

çilekli limonata belki yoktur da bu mevsimde, sıcak çikolatanın son demleri değerlendirmek lazım.

Bu arada, hem yazı, hem görseller süper

Irazca dedi ki...

@kahvegibi, ben çilekli limonatayı pek sevemedim, ama sıcak çikolatayı denemedim, gidince deneyeyim.

Teşekkür ederiz ilginize :D

OA_C dedi ki...

buraya gitmiştim işte!! ne zamandı hatırlamıyorum ama kağıt amerikan servislerde Ara Güler'in fotoğrafları basılıydı.. hala var mıdır bilmem..

7saniye dedi ki...

Mekan Ara Güler'in olduğuna göre duruyordur fotoğraflar bence :/

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar