1 Mar 2010

Kahve Dünyası’nda “Ispanaklı Kiş”


ıspanakli kiş kahve dünyası


Kahve dünyası, Kabataş’ta açtığı kocaman şubesiyle aklımda kalan, ilk açıldığı zamanlarda bolca çikolata ikram eden Türk kahve mağazaları zinciri.

Kendilerinin kahvelerini methedebileceğim tek yönü ucuz olmaları, bunun dışında, eşim Gravel Bey’den alıntılacağım haliyle, “hepsinin tadı birbirinin aynı ve aslında hepsi 3’ü 1 arada”.

Ancak sevgili okuyucu, bu Kahve Dünyası’nda öyle bir yiyecek var ki evlere şenlik: Ispanakli Kiş! Bu şeyin adı at kişnemesini andırsa da onunla bir alakası yok aslında, annelerimizin geçmişte günlerinde yaptığı, “tuzlu kek” benzeri olan bu şeyi tuzlu bir tart olarak düşünün, tartın içerisinde de bolca ıspanak var.. Üzerinde de belli belirsiz peynir rendecikleri.

ıspanakli kiş kahve dünyası


Mikrodalgada ısıtarak servis ediyorlar ve tadı tuzlu-severler için inanılmaz. Kahve’yle hiç gitmiyor ancak Kahve Dünyası’nda çay yok, bu durumda ne yapıyoruz, menüden taze portakal suyu istiyoruz ve kişnemeyi zevkle yiyoruz.

En son yediğimde fiyatı 4 liraydı.

5 üzerinden 4 veriyorum kendisine.

Hiç yorum yok:

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar