9 Mar 2010

Topraktan Pastanesi’nde CheeseCake {Bornova – Izmir}

topraktan pastanesi bornova izmir Şimdi baştan dürüst olayım, şu hayatta, ortadoğu ve balkanlarda, uzak ülkelerin coğrafyalarında, benim en sevdiğim tatlı, lezzetli ve özenli yapılmış cheesecake! Pasta insanı değilim, şerbet insanı hiç değilim, I’m a CheeseCake person!

Bu CheeseCake denilen nane heryerde pahalı pahalı satılır lakin getirirler önünüze onsantim kalınlığında peynirli jöleyi, al ye derler. Dellenirim.

Hayatımda yediğim en güzel CheeseCake’i, Antalya’da bir zamanlar var olmuş olan Cafe de Paris’te yemiştim. Sonra her yeri denedim, Özsüt, Elite, Kahve Dünyası, Starbucks... Yok anam olmuyor hiçbiri aslında düzgün cheesecake yapamıyor..

Sonra Topraktan Pastanesi’yle tanıştım. Beni kötülüğün içerisinden çıkarıp, soyadını bana verip, pembe pancurlu ev açmama yol açtı bu lezzet. Topraktan’ın vişneli cheesecake’i anlatılmaz yaşanır! Bakın dikkat edin vişneli diyorum, mekanda frambuazlı cheesecake de mevcut ancak vişnelisi inanılmaz.

Bir kere alt katmandaki kıtırdayan kahverengi kısım yeterli kalınlıkta ve yenilebilir yumuşaklıkta. Ortadaki peynir katmanı, en fazla bir parmak kalınlığında, ne çok yağlı, ne de az yağlı. Koyun koyun kokmuyor, süt kokmuyor, içinize çekmek isteyeceğiniz kıvamda bir labne birleşimi.

Üst katman (top coat) çekirdeksiz vişne taneleri eşliğinde jöleyle mükemmel bir bitiş yapıyor. Çok, çok lezzetli. Izmir’de CheeseCake’in adresi, Topraktan!

Nerede?

Topraktan Pastanesi butik bir pastane ve bildiğim tek şubesi, Bornova BüyükPark’tan KüçükPark Şok’a inerken solda kalan yerde, okulun çaprazında.

Kaç para?

Cheesecake porsiyon fiyatları 4-5 lira civarındaydı en son. 10 kişilik bütün cheesecake’in bedeli de 40 lira ile 50 lira arasında seyrediyor.

Neyle?

Mekanın çayı daima tazedir, gümüş tabaklı bardaklarda taze demlenmiş çayla bu cheesecake enfes olmaktadır.
Öptüm canlar,
Iraz

16 yorum:

Spooky dedi ki...

Ağzım sulandı desem. :D

Irazca dedi ki...

beter ol gel yiyek beraber :P

Narcissus dedi ki...

Ben bilmiyordum burayı. Öğrencilik bittiğinden beri Bornova camiasından koptum malesef her ne kadar burada otursam da :)) Cheese cake 'e de bayılırım. En kısa zamanda deneyeceğim. Teşekkürer :D

SD dedi ki...

Sayın blogger yetkilisi, lütfen bu sayfayı kapatın. Gecenin bir saatinde bu sayfaya hasbelkader girilince insanda uyku muyku kalmıyor; karın kazınması, ağız sulanması ve gözlerin ıslanması gibi yan etkileri oluyor. Sayfa ya tamamaen kapatılsın ya da gece 9'dan sonra izlenmeye kapatılsın.
afiyet olsun.

bokbocesii dedi ki...

Topraktan müthiş bir yer.Ben de yazıcam blog uma bugun yarın.Sevgilim icin kocaman bir pastayı cizip siparis ettim, aynısını yaptılar.

Irazca dedi ki...

Narcissus, gitmediysen kaçırma, kurupastaları da çok lezzetli :D

SD, efenim bu durumunuza istinaden size iki doz cheesecake yazıyorum :D

bokboceesi, süperler değil mi? bir de dereoutlu peynirli poğçaları var off harika :)

gonca'nın modası dedi ki...

Topraktan hemen bizim sokağımızda:) canım istediği heran inip alıyorumm cheesecake dahil herşey mükemmel hepsini tavsiye ediyorum:)

Irazca dedi ki...

gonca, kurupastalar ve cheesecake'ler enfes, ben de ne zaman oraya girsem büyü dükkanına girmiş gibi oluyorum :)

OA_C dedi ki...

Topraktan, koskocaman bir pasta sipariş vermeniz halinde soğutmalı aracıyla evinize/işyerinize kadar getiriyor bunu biliyor muydunuz?
Öyleyse ne diyoruz, yaşasın iyi pasta yaşasın iyi hizmet, yaşasın kalabalık doğumgünleri..

bngl dedi ki...

Bu yazıyı okuduktan sonra gittiğimde mutlaka denemeliyim diye kafama koymuştum.Dün tatma fırsatım oldu sonunda.gerçekten çok başarılı!!! tavsiyeniz için teşekkürlerrrr!

Adsız dedi ki...

kendi malınıövenbiryer berbat

tatlı delisi dedi ki...

cheesecake meraklılarına cafe ponte yide tavsiye ederim, bostanlı köprüde süper bi dekorasyona sahip küçücük bir cafe, Mekanda zaten sadece cheesecake yapılıyor ve herbiri muhtesem.. şiddetle tavsiye edilir. İstanbuldaki arkadaşlarım bile duymuş geçenlerde bana sorunca birhayli şaşırdım.

funda dedi ki...

cheesecake ve macaron seviyorsanız,antalyada yaşıyorsanız kremany pasta evi var.mutlaka deneyin,muhteşem lezzetler.müdavimi olursunuz.

göztepelee dedi ki...

damak sevkinizi beğendim uzun zamandır bu mekanda yerim pastalarıda harika çok hafif

tatlı rüya dedi ki...

topraktan fena değil evet ama konu cheesecake ise Cafe Ponte değil İzmir'de Türkiye'de ilk 3'e oynar kesinlikle!

Adsız dedi ki...

Pasta fiyatları ne kadardır bilgisi olan varmı acaba

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar