7 Mar 2010

Go Mongo {Suadiye - İstanbul}

Hani böyle bazen bir yere yemeğe gittiğinizde içinizden “bu yemeğin içinde keşke x sebzesi de olsaydı / olmasaydı” diye geçirirsiniz ya, işte Go Mongo size o hayalinizdeki yemeği yaratmanız için gerekli malzemeleri ve ortamı sunuyor.


Tam adı “Go Mongo – The Mongolian Barbeque” olan mekan Türkçe’ye “Moğol Barbeküsü” olarak çevrilebilir. Mekanın en önemli özelliği bir mönüye sahip olmasının yanında oldukça zengin bir açık büfeye de sahip olması. Bu açık büfeden ister tek tabak alabiliyor, ister sınırsız olarak yararlanabiliyorsunuz. Açık büfede et çeşitlerinden pişmemiş olarak ince ince kesilmiş dana, kuzu, hindi, tavuk ve karides bulunuyor. Tabağınızı alıp açık büfenin başına geldiğinizde sizden önce et seçiminizi yapmanız bekleniyor. İstediğiniz eti tabağınızın içine doldurduktan sonra sebzelere geçiyorsunuz. Mantar, soğan, havuç, kabak, yeşil biber, domates, kırmızı lahana, pırasa, chinese leaf, tofu, beyaz lahana, fasulye filizi, Meksika fasulyesi, mısır brokoli, bezelye, karnabahar, ıspanak, bamboo shoot, kırmızı biber, jalapeno biberi, sarı biber ve yeşil fasulyenin yer aldığı sebze bölümünden de istediklerinizi tabağa, etlerin üzerine koyduktan sonra sıra seçtiğiniz et ve sebzelerin yanında afiyetle yiyeceğiniz noodle’ınızı ve sosunuzu seçmeye geliyor. Sos ve baharat seçimini sos şefinin yardımı ve yönlendirmesiyle yapabileceğiniz gibi ağız tadınıza ve kendinize güveniyorsanız kendiniz de yapabilirsiniz. Ben kendimi sos ve baharat konusunda yetkin görmediğim için sos şefinden yardım almayı tercih edenlerdenim. Bu noktada sos şefinin işinin ehli olmasının önemi daha fazla anlaşılıyor, zira özenle hazırladığınız tabağınız bilinçsiz seçim yapılması halinde saçma sapan tada sahip bir yemeğe dönüşebiliyor. Soslardan tatlı ve ekşi sos, sarımsak yağı, susam yağı, ayçiçek yağı, limon, şarap, BBQ, kırmızı biber, soya, domates ve baharat hardal, köri, oyster, hoisin ve erik seçenekleri; baharatlardan ise karabiber, sumak, nane, kekik, köri, beyazbiber, kimyon, tarçın, biberiye, sarımsak tozu, fesleğen, yeni bahar, zencefil, dolma fıstığı ve pul biber seçenekleri mevcut.

Et, sebze, noodle ve sos seçiminizi tamamladıktan sonra masaya oturduğunuzda size verilen, üzerinde isminizin yazılı olduğu bayrağı tabağa dikerek ızgarada pişirilmek üzere bırakıyor ve yerinize geçiyorsunuz. Pişmiş yemeğiniz daha sonra garsonlar tarafından servis ediliyor.


“Buraya girdik mi cüzdanı bırakıp çıkarız” diye düşünmemeniz, ama orta karar bir maaşa sahipseniz de her akşam burada yemek yenemeyeceğini bilmeniz iyi olur. Açık büfeye bir kere uğramak 26 TL, etleri üst üste yığıp tıkabasa doymak ise 39,50 TL. Açık büfe ilginizi çekmediyse size oldukça doyurucu bir porsiyona ve şahane bir lezzete sahip olan Körili Kaju Tavuk’u da tavsiye edebilirim. Bu doyurucu gecenin finalini de Kazandibi Krem Brüle’yle yapabilirsiniz.


Şu anda yalnız İstanbul’da bulunan Go Mongo şubelerinden sadece Suadiye şubesini ziyaret ettim, ama her gidişimde bir öncekinden de memnun ayrıldım. Bunun dışında İstinye Park, Ümraniye Meydan ve Beylikdüzü Migros AVM’de de bu tadı yakalayabilirsiniz. Özellikle hafta sonu yer bulmanın zorlaştığı mekana önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririm. Daha ayrıntılı bilgi ve iletişim bilgileri için web sitesi: http://www.gomongo.com.tr/

4 yorum:

Irazca dedi ki...

olm foto da ekle :)

Spooky dedi ki...

Bak ne yazmışız orada: "Fotoğraflar daha sonra eklenecektir." :P

Irazca dedi ki...

ibare koyarak yırtaman, kullanım kılavuzu mu bu kediyi mikrodalgada pişirmeyin filan ala ala hehe

Tancan dedi ki...

Geç de olsa fotoları ekledim. Çok güzel oldu böyle:)

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar