1 Mar 2010

AKO Gıda - Adapazarı Islama Köfte {İstanbul}

Yöresel yemeklerin, genellikle kendi "yöresinde" en iyisinin yenebileceğini düşünürüm. Ama AKO Gıda bu fikrimi biraz etkiledi diyebilirim.

Islama köfte, geç tanıştığıma çok üzüldüğüm bir tat. Daha önce Adapazar'lı arkadaşlarımdan duymama rağmen, gidip yerinde yeme isteğimden dolayı bir türlü ıslama köfteyle tanışma şansı bulamamıştım. Ama Kadıköy'deki AKO Gıda bu özlemimi giderdi diyebilirim.

Adapazarı ıslama köfte gerçekten aşmış bir tat. AKO Gıda ise bu tadı gerçekten çok iyi sunuyor. Diyebilirsiniz ki, daha önce yemediğin bir şeyi nasıl kıyaslıyorsun? Aynı soru benim de kafama takıldığı için, bizzat Adapazar'lı arkadaşlara test ettirdim. Onlar da, Adapazarın'daki tada çok yakın olduğunu söyleyerek beni onayladılar.

Peki nedir bu ıslama köftenin olayı derseniz, ekmek diyebilirim. Evet, özel olarak hazırlanan ekmekleri, köftelerin yanında yedikçe yiyesiniz geliyor." Yahu, köfte dururken neden o kadar ekmek yiyeyim" diyenler, bir kere tattıklarında ne demek istediğimi anlayacaklardır...




Dediğim gibi, mekanın olayı köfte. Porsiyonu kıvamında, ama 1.5 porsiyon tam anlamıyla doyuruyor. Benim gibi gözü doymayanlara ise 2 porsiyon yemelerini tavsiye ederim. Hatta fazladan ekmek isteyerek, inanılmaz ekmeklerin de tadını iyice çıkartabilirsiniz.


Mekan ise gayet güzel ve merkezi. Duvarlarında daha önce mekana gelen ünlülerin fotoğrafları asılı. Masalarda ise, daha önce orada yemek yiyen kişilerin yazdığı notlar bulunmakta. Yemek yerken, yazılan geyik yazıları okumak eğlenceli olabiliyor.

Tanıştıktan sonra neredeyse haftada bir gittiğim ve yemek için can attığım AKO gıda ve Adapazarı Islama Köfte ile ilgili bilgileri, kendi internet adresleri http://www.adapazariislamakofte.com/ 'dan alabilirsiniz.

5 yorum:

Gittim Yedim dedi ki...

Oyy süper yazı olmuş, canım çektü :)

Bu arada temayı değiştirmek zorunda kaldım, ötekisi crash oldu önceki yazılar butonu görükmüyodu :)

Abuk Kraker dedi ki...

Merhaba Onur,
Siteyi yeni keşfettim,tebrikler.
Fakat 18 senedir Adapazarı'nda yaşıyorum AKO'daki tadın Adapazarı'ndakiyle alakası yok. :)

Tancan dedi ki...

@Abuk Kraker

Öncelikle blog'u beğenmene çok sevindik.
Yazıya gelirsem, belirttiğim gibi Adapazar'lı arkadaşlara tattırdım Ako'nun köftelerini ve beğendiler. Ama sonuçta, bizzat ben Adapazarı'nda ıslama köfte yemediğim için çok da net bir şey diyemiyorum. O yüzden haklı da olabilirsin. Umarım kısa zamanda Adapazarı'nda bu süper köfteyi tadıp, daha sağlıklı bir yorum yapabilirim. İlgin için teşekkürler.

CaRtMaNtR dedi ki...

Kadıköydeki mekanda köfte piyaz ayran olayı lezizdir. Ama gel görki Eminönü'nde dibinde Beceren Köfte varken burayı tercih edemem. Farklı bir köfte ararsamda sirkeciye doğru biraz daha yürür Rumeli köftecisinde yemek yer üstünede helvayı çekerim.

Adsız dedi ki...

Adapazarı'nda Köfteci Mustafa'yı denemenizi öneririm.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar