17 Mar 2010

PideSun {Kadıköy - İstanbul}

Son dönemde çiğ köfteciler ve pilavcılarla birlikte en çok türeyen mekanlardan biri de pideciler. Şahsıma göre, "Oğlum merkezi yerde x'ci açalım, bu işte iyi para var" mottosuyla yemek işine giren Türk kafası, girdiği sektörün kalitesini direkt düşürüyor, hatta girdiği işi fast food konseptine çevirince olay daha da kötü bir hal alıyor. Pideciler arasında oluşan bu kötü seviyenin "en güzel" örneği de Şampi'dir(Ayrı bir yazı konusu yapmayı planlıyorum). Belki de bu topraklardaki en kötü açık kıymalı pideleri burada yiyebilirsiniz.



Benim yazımın konusu ise, bu pide işini hiç de fena yapmayan PideSun olacak. Kadıköy'ün merkezinde yer alan PideSun'la 2 sene önce tanışmıştım. O günden beri, çok sık gidemesem de, Kadıköy'de canım pide istediğinde ilk uğrayacağım yer konumundadır.

Açık, kapalı ve özel olmak üzere tam 38 çeşit pide var menülerinde. Fiyat aralığı ise 6.5 ile 10.5 TL arasında değişiyor. Kadıköy standartlarına göre fiyatları oldukça uygun diyebilirim.


Ben kapalı pide çok sevmediğim için hep açık pide yedim burada. Genelde de tercihlerim kıymalı, kaşarlı ve kaşarlı-pastırmalı oldu. Pideleri kuru değil, kıymalısının tadı ve kıvamı çok iyi, ama pastırmalı da kullanılan pastırmalar biraz tuzlu. Gerçi bu dışarıda yediğiniz her pastırmada geçerli. Israrları mekanlar aşırı tuzlu pastırmaları alıp, kullanıyorlar ve yemeklerin tadını batırıyorlar. Bilemiyorum, belki de ailemin Kayserili olmasından dolayı çok batıyordur bu durum bana. Kullandıkları kaşar ise ortalamanın üstünde, çabuk donarak lastik gibi olmuyor. Bu da güzel bir ayrıntı diyebilirim. Tabi bu, pide normal hızda yendiğinde geçerli.

Benim için en önemli kriterlerden biri olan doyuruculuğa gelirsek de, tek pide boyutu gayet tatmin edici ve doyurucu, ama gözünüzün de doymasını istiyorsanız, öncesinde çorba vs. içmeden 2 tane götürebilirsiniz.

Adres: Moda Caddesi Şükran Apartmanı No: 97 /1 (Migros Yanı) - Tel:0 216 347 31 55

Dertlerini anlatacak kadar bir internet siteleri de var: http://pidesun.com/

Onursuz Kıl Adam yedi.

Hiç yorum yok:

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar