6 Mar 2010

Kelle'nin Yeri {Basmane-İzmir}


İsminden kelleci, söğüşcü sanılmasın. İzmir'de gelmiş geçmiş yediğim en iyi kebapları yapan mekan burası. Ustanın lakabı Kelle. Usta ölünce lakap oğluna/çırağına geçmiş. Bundan 3 sene kadar önce Kelle'nin öldüğünü duyunca oğlu/çırağı demişti 3. kuşak Kelle benim artık diye. "Kelle öldü. Yaşasın yeni Kelle"

Kelle'nin Yeri, İzmir'in Basmane semtinin arka sokaklarına düşen, normal şartlarda girmek istemeyeceğiniz arada derede bir mekan. Arada deredeliğine tezat oldukça bilindik bir mekan. Her taraf Kelle'ye gelen ünlülerin fotoğraflarıyla kaplı.




Ulaşım

Basmane Şifa Hastanesinin yanından giriyorsunuz. oteller sokağı ile kesişip az aşağıya. oteller sokağının bitimiyle de sola dönüyorsunuz. sağda çıkmaz sokak gibi dar bir sokak var. İşte o sokağın sonu Kelle'nin Yeri. Her gidişimde aranmışımdır ben de bulmak için. Oteller sokağının sonunda sorun soruşturun esnafa bulamazsanız.





Olayı nedir?

Olayı adanadır, ciğer şiştir. Yanında getirdikleri acılı ezmedir, üstüne yiyeceğiniz künefedir. "Kelle"'ye söyleyip köşedeki bakkaldan aldırılıp kebapla birlikte tüketilebilen biradır, rakıdır. Arka fonda mütemadiyen çalan İbrahim Tatlıses, Urfa sıra geceleri kayıtlarıdır.

Mekanın atmosferi insanı nasıl etkiliyosa artık, bir süre sonra konuşurken k'ler g'ye doğru kayıyor. Gırtlak nameleri kelimelerinizi istila etmeye başlıyor. Tecrübeyle sabittir.

Kelle the 3rd. , oldukça cana yakın. 25-30'lu yaşlarda tahminen İki, üç kez giderseniz sizi unutmuyor, müdavim muamelesi yapıyor. Fiyatları makul. Son 2-3 senedir gidemiyorum ama ortalama bir kebapçıya gitseniz ödeyeceğiniz ayarda diyebilirim. Umarım değiştirmemiştir.

Kimi şirketlerin, banka çalışanlarının zaman zaman mekanı kapattığı da oluyor. Alkollü, çalgılı, kebaplı şirket eğlencesi. Öyle bir güne denk gelirseniz, salyalarınızı geri yutup tıpış tıpış geri dönmek zorunda kalıyorsunuz. O kötü oluyor işte.

Ha bu arada, gayet salaş bir mekan. Sakın dört başı mamur bir sunum, nizami garsonlar falan beklemeyin. Bekliyorsanız gitmeyin. Müşteri değil de misafir gibi hissetmek istiyorsanız o zaman fazla beklemeyin. :)




Tadilata girmiş, değişmiş diyorlar. Bu yazıdan sonra illa bir gün ayarlayıp tekrar gidicem, artık farz oldu. Yeni izlenim ve fotoğraflarla anlatırım.

6 yorum:

Tancan dedi ki...

Bir dahaki gelişimizde gidelim artık Kelle'ye, özledim anasını satayım:)

Irazca dedi ki...

yaw ben nası bu künefeyi kaçırdım

Adsız dedi ki...

amacı para kazanmaktan cok dost edinmek olan tek işletme,biraz baba yadigarı olduğundan kaynaklanır sanırım.size sundukları hep sevgiyle gelir

evrim-idil dedi ki...

musteri degilde misafir hissetmek, ne guzel tanimlamissiniz

blogumuzeksikti.blogspot.com/

Dogrucuuuu dedi ki...

Bence tam tersi,gösterdiği ilgiyi alakayı hesaba çok güzel yansıtıyor. Elit mekanlarda odemeyeceginiz hesapları ödersiniz haberiniz olsun...

herhangi biri dedi ki...

Ben ise amacı dost kazanmaktan çok adam söğüşlemek olan işletme olduğunu düşünüyorum.Bulunduğu yerin güvensizliğine rağmen uzun zamandır beğendiğim ve gittiğim bir yerdi. Herkese de tavsiye ederdim. Fiyatlarının uygunluğunu da vurgulardım. Geçenlerde yurt dışından gelen arkadaşlarımı gerçek kebap yesinler diye özellikle oraya götürdüm. Beyefendiler gavurca konuşulduğunu duyunca neredeyse 3 misli fiyat kaktırdılar. O paraya aynı kadro kordonda balık yerdik. HA benden de o parayı bir kere kazanırlar. Bir daha da gitmem.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar