19 Mar 2010

Dağmaran

Bornova'lıların kahvaltı mekanı olarak fazlaca rağbet ettiği Çiçekli ve Yaka köyleri gün geçtikçe yeni mekanlarla dolmaya başladı. Size -en- uzaktakini, belki de en sempatiğini tanıtacağım, buraya müdavim olmamızı sağlayan mekanı işleten güleryüzlü aile ve ev yapımı doğal ürünleri.. Ulaşmak için Dağmaran yazılı okları sabırla izlemek gerekiyor, Yakaköy meydanını -ki buraların bir diğer meşhur kahvaltıcısı Köyüm de buralarda- geçmek gerekiyor, biraz sabredince süper bir manzaraya ulaşıyorsunuz.

Yalan olmasın hiç yazın (veya baharda) gitmedik ama tahmin ediyorum bahçesi bu manzarayla iyi iş yapıyordur. Biz sadece bahar öncesi açan kiraz çiçeklerini görüntüleyebildik..

İç mekan sevimli ve karmakarışık.. Bu kadar ıncık cıncık nesneyi bir arada bulup yerleştirmek zor zanaat olsa gerek. Kahvaltıyı bitirince ahşap tavanın bir köşesinden size bakan kirpiyi farkettiğinizde kirpiyi de alıp gidesiniz geliyor.. Aman kirpi kaybolmasın benden bilirler!

Serpme kahvaltıda gelen lor peyniri üzeri karadut reçeli ile ev yapımı krem peyniri benim favorim. Bal-kaymak çocukluğumda yediklerimi hatırlattı. Kahvaltıda yoğurt yemek gibi bir alışkanlığım olmadığından kahvaltıyla gelen ekşimsi tava yoğurdunu satın alıp evde yemeklerin yanında kullanabilirim. Serpme kahvaltı yanında eritme tulum, sucuklu, tulumlu veya pastırmalı yumurta veya spesiyalleri olan Dağmaran böreğini deneyebilirsiniz.
Cumartesi sabahları yer bulmak problem olmuyor ama pazar günleri özellikle kalabalık bir grupla gitmek isteyenler yer ayırtmalı; http://www.dagmaran.com.tr/
Dağmaran sadece kahvaltıcı değil gün içerisinde de servis veriyor, en yakın zamanda güveçte kuru fasulyelerini de deneyeceğim..

8 yorum:

Narcissus dedi ki...

benim kesnlikle en favori kahvaltı mekanım. Başka birşey deiyorum müdavimiyim :))

Irazca dedi ki...

özgecim yazı süper olmuş devamını da bekliyorussss :)

OA_C dedi ki...

Biz de ailecek müdavimiyiz :) Teşekkürler Irazcım, devamı çok yakında, yalnız bu sitede ;)

gravel dedi ki...

hoşgeldin :)
ilk yazının kutlamasını dağmaran'da yapalım. :)

OA_C dedi ki...

evet evet.. gittimyedim izmir ailesi olarak dağmaran kahvaltısı yaptık.. hem de güzel bir bahar gününde, hem de açık havada.. şimdi kahvaltının tam zamanı, üç vakte kalmaz sıcaklar bastırır, kaçırmayın..

gravel dedi ki...

evet. gerçekten güzel bir kahvaltı mekanıymış. Test ettik. onayladık :)
bizi bu mekanla tanıştıran OA_C ' ye teşekkür ediyoruz :)

A.Engin ÇAKIR dedi ki...

Ezogelini göremedim :)

RefKof dedi ki...

Gittim, yedim, beğendim. Ortam süper.
Dışarıda trabzanlara asılmış torba içindeki suyu merak edenler; sordum arıları uzak tutmak için konuluyormuş.
Şimdiye kadar 3 kere gittim. Tire Kebabı güzel lakin so yediğimde pide öncekilerine göre kızartılmamıştı oyüzden çok memnun kalmadım. Sarma istediğimizde küçük bir tabağa birbirlerinde 3 cm uzaklıkta 5 adet ?? sarma geldi. Daha fazla konulabilir yani sarma dediğin nedir ki? Ama Manzara herşeye değer...

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar