22 Mar 2010

In-N-Out Burger - California

Herkese California'dan selamlar,

Gittim Yedim ailesinin yeni uyesi olarak elimden geldigince Orange County - Los Angeles bolgesinde neler yiyebilirsiniz gostermeye calisacagim.
Ismim Hande. Yaklasik 2 senedir Guney California'da ikamet etmekteyim. Gittim Yedim en sevmedigim siteler arasinda bir numara... Saka saka. Turkiye'den uzakta gecenin bir yarisi Inci profiterol yazisi gorunce insan cok da sevimli duygular hissetmiyor hani :)

DSC07798



Bu giris bolumunu gectikten sonra ne yedim anlatmaya baslayabilirim. Ilk yazim icin California'ya ve Amerika'ya has bir yemek secmeye calistim :) Bence dunyanin en guzel hamburgeri In-N-Out da yenir. In-N-Out 1948 yilinda California'da kurulmus bir hamburger restorani. Onlari farkli kilan ne var derseniz, bir kere dondurulmus urun kullanmiyorlar. Hersey taze pisiyor. Patatesler orada kesilip kizartiliyor, etler de bildigim kadariyla gunluk geliyormus. Bunun yani sira burada drive-through dedigimiz arabaya serviste hoperlor-mikrofon kullanarak siparis vermeyi de ilk icat edenler de onlar.


DSC07793

In-N-Out'lar yogunlukla California'da, Nevada ve Arizona'da yer aliyor. Hala aile sirketi yapisini koruyorlar ve daha da acilmayi dusunmediklerini belirtiyorlar. Ozetle dunyanin bu kosesinden baska yerde yemenizin mumkun olmadigi bir lezzet :)

DSC07794

Menuleri ise bu kadar. Ama bunun yani sira birde gizli menuleri var. Gizli menu dedigimde menude olmayan bir sey pisirmiyorlar. Sadece pisirme tarzinda bazi farkliliklar var.


DSC07795

Iste dunyanin en guzel burgeri. Solda gordugunuz benimki. Sagdaki ise vejeteryan, icinde koftesi yok. Ayni sekilde patateslerde ise biri normal digeri Animal Style. O da ne ki diyenleri okumaya devam etmeye cagiriyorum.


DSC07796

Iste her genc kizin hayali :). Animal Sytle Cheeseburger. Bu Animal Style burgerler In-N-Out'un gizli menusunden. Restoranin herhangi bir yerinde yazmiyorlar sadece siparis verirken Animal Style istediginizi belirtiyorsunuz. Farki ne derseniz, normal sogan yerine kavrulmus sogan koyuyorlar. Sanirim ekstra peynir ekliyorlar ve hardalli bir ekmegi var. Yerken hardal tadi almiyorsunuz ama ekmeginde bir tatlilik, guzel degisik bir lezzet var.

DSC07797

Bu ise Animal Style patates kizartmalari. Normal kizarmis patateslerin ustune kavrulmus sogan, erimis peynir (amerikan peyniri diyorlar burada ona cheddar gibi tadi) koyuyorlar. En ustunede de In-N-Out Spread dedikleri bir sos var. Sanirim sos Thousand Island ama bu konuda kesin bilgim yok.

Umarim bu yazi sizi aciktirmistir :) Bizi okumaya devam...

Hande

8 yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

eveeeet ben 1 animal style burger bi de patates alayım :P hamburgere dayanamam, görür görmez ağzım sulandı, mis gibi kokular gelmeye başladı :P diyetimde de izin var zaten en minik peynirsiz hamburgere, kimbilir bu devasa olanların kalorisi kaçtır xD

Narcissus dedi ki...

Sabah sabah insanın canı hamburger ister mi? Benim istedi :)) Çok lezzetli görünüyor...

Irazca dedi ki...

Handecim öldürdün beni yaaaa, muhteşem bir giriş oldu bu ama şimdi olmadı böyle sen inciye ne hissettiysen ben bu burgere onu hissettim hühühüüh.

HIMYM'in Best Burger of NY diye bi bölümü vardı, aynı ondaki gibi oyyyyy :)

Aramiza hoşgeldin bu arada :)

beetlejuice dedi ki...

Handeeee, hoşgeldin ama bu nasıl bir gelişşş:) Animal style ne varsa hepsinden istiyorum. Bir de daha çok yazı daha da çok yazı. Dur, ağzımın sularını sileyim:)

Unknown dedi ki...

San Francisco'daki bütün Türkler bayılır In n Out a. Da ben nedense pek sevmiyordum. Hele patateslerinin kuru ve ince hali benlik değil.

#dailyela #elos dedi ki...

In-n-Out un gizli menusu oldugu gibi gizi ajendasi da var;-))) Dinci/kilise kurulusudur. Kagit bardaklarin, kutularin altlarinda, saginda-solunda Incil'den ayetler yazar. Bu yuzden beyaz amerikalilar gonulden destekler In-n-Out u.

Patateslere ayni seyi deyemeyecegim ama hamburgerlari nefistir;-))

Hande dedi ki...

@marjo - hic kalori isine girmeyelim yok sayalim onu. oyle davraninca daha az vicdan azabi :)

@narcissus - bir yesen gecenin bi yarisiymis sabahin koruymus dinlemiyor bunye. in ve out diye sayiklatiyor vallah

@irazca - intikam nihoho. himym in bolumunu izledikten sonra acayip burger cekmisti canim :)

@beetlejuice - siz yazi istiyorsunuz da butun guzel seyler deli gibi kalorili. bak o gunden beri hep uyuz uyuz seyler yiyorum bir turlu disarida guzel birsey denk gelmedi :)

@idil - patatesler konusunda katiliyorum. bence en guzel patates kizartmasi carls jr da :)

@shopping mage - canim ben bunlari jewish diye biliyordum. kosher fln diye duymustum hatta. ilgincmis. dikkat ettim gecen forever 21 torbalarinda da sanki incilden ayet numarasi fln var

#dailyela #elos dedi ki...

Hande,

Bible danmis ayetler. Wikide hatta fotolu falan anlatmislar. http://en.wikipedia.org/wiki/In-N-Out_Burger

Forever21 demi????

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar