31 Eki 2010

Çukurcuma 49 {Cihangir - Beyoğlu}

Geçen ayki Pizzeria Pidos ziyaretimizin ardından, bu ay da, yine Beyoğlu civarından bir pizzacıyı; Mynet - Feşmekan'ın davetlisi olarak Çukurcuma 49'u ziyaret ettik! Mekan şöyleydi, pizzalar böyleydi demeden önce Feşmekan ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bir süredir blog'umuzdaki yazılarımızı paylaştığımız Feşmekan.Mynet sitesi gerçekten iyi yolda, başında da mis gibi insanlar var ve ne yaptıklarını, yapacaklarını iyi biliyorlar. Midenizle aranızı iyi tutmak için her daim ziyaret edebilirsiniz:) Bu arada, yazılarımızı orada da paylaştığımızı söylemiş miydik: http://fesmekan.mynet.com/uye/gittimyedim


Neyse, bu kadar geyik yeter; ne diyorduk? Çukurcuma 49, Cihangir'in göbeğinde, bir orta çağ hanı havasında, çık sıcak bir atmosfere sahip, retro logolu, yanında güzel bir şarapla kaliteli pizzalar yiyebileceğiniz güzel bir mekan...

Hak ettiği birçok sıfatı tek bir cümlede sıraladım, sizin gözünüzde hak edeceği sıfatları sıralamayı ise, Çukurcuma 49'u ziyaret ettiğiniz size bırakıyoruz.

Çukurcuma'nın 20 ile 30 TL arasında değişen geniş bir Pizza menüsü var. Pizza 49, Da Soho, Mascarpone, Nutellasimo gibi fantastik isimli ve çok şekilli pizzalardan oluşan bu menüde Enginarlı, yumurtalı vs. gibi fantastik pizzalar da var. Pizza konusunda çok klasikçi değilseniz, bütün pizzalarını deneyebilmeniz için Çukurcuma 49'u birkaç kez ziyaret etmeniz gerekecektir.

Biz, Spooky ile klasikçiler olarak, klasik mozzarella ve sucuk&mozzarella pizzalarını denedik. İtalya'da, bu işin mabedinde pizza denemiş biri olarak(bu tasvir çok yavşakça oldu kabul ediyorum) oraya yakın bir tat yakaladıklarını söyleyebilirim. İnce hamurunun kıvamı ve malzeme kalitesi gayet iyi. Bu tarz pizzacıların en büyük sıkıntısı olan, ince hamurun pişirilirken kurutulması sorunu ise yok.



Çukurcuma 49'a, Sıraselviler caddesi üzerinden ulaşabileceğiniz gibi; İstiklal üzerinden Tünel yönüne doğru ilerlerken, Galatasaray'a gelmeden solda kalan Turnacıbaşı sokaktan (Balo sokağın karşısında oluyor kendisi) girip, dümdüz devam ederek(yaklaşık 400 m gittikten sonra solda kalıyor) ulaşabilirsiniz.

Müdavimleri arasında Feridun Düzağaç ve Cem Yılmaz gibi ünlülerin olduğu Çukurcuma 49; şarap eşliğinde güzel pizzalar yiyebileceğiniz, yoğun geçen bir günün ardından sakin bir akşam yemeği için oldukça uygun bir mekan. Pizza severlere, denemeleri için tavsiye ederiz:)

Adres: Turnacıbaşı Sok. No:49/A - Beyoğlu/Çukur

Telefon: 0212 249 00 48

Afiyet olsun.

Onursuz Kıl Adam yedi.

3 yorum:

Löplöpcü dedi ki...

Pizzeria Trio'da yedin mi? Ordan daha mı güzel?

patron53 dedi ki...

hak ettiği bu an, huzur
itirafı üzerine sinirlendi ve hoşlanma duygusunun hu taşmasını "bir çeşit aldatma" ve "burjuva bir eğilim" olarak
nitelendirdi.

merhaba sitenız harıka sitenızde keyifli sohbet ve siçaçık
ınsanlar olmakta tşkler başarınızın devamı ıle hayırlı olsun

sohbet odası dedi ki...

teşekkürler

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar