17 Eyl 2010

Pizzeria Pidos {Taksim - İstanbul}

Bir obur için kuşkusuz en önemli şey, uygun fiyata doyurucu ve güzel bir yemek yemektir. Sağolsun Grupanya, Pizzeria Pidos’ta menü kampanyası yapınca daha önce hiç denemediğimiz bu mekanda uygun fiyatla yemek yiyip inceleme yapma fırsatı bulduk.

Mekana gitmek için Taksim The Marmara otelini karşınıza alıp hemen solundaki sokaktan girmeniz yeterli. İleride sağda, sıcak ortamıyla Pizzeria Pidos’u göreceksiniz. Biz gittiğimizde hava güzel olduğu için hemen ön tarafa, yol üzerine de masa koymuşlardı, ama sanırım kış aylarında böyle bir uygulamaları yok. İç mekandaki masa sayısı da çok fazla olmadığı için gitmeden önce rezervasyon yaptırmakta fayda olduğunu belirteyim.

İçeriye girdiğinizde sizi güleryüzlü garsonlar ve hoş bir ortam karşılıyor. Masanıza yerleşirken pizza ustasının tezgahta pizzaları hazırladığını ve fırına verdiğini görebiliyorsunuz. En azından pizzalar konusunda bu “açık mutfak” tarzının uygulanması bizim hoşumuza giden bir ayrıntı oldu.

Grupanya kampanyası dahilinde bir pizza ve bir kadeh de şarap hakkımız vardı. Onursuz Kıl Adam tercihini Al Quattro Formaggi’den (yani parmesan, rokfor, suda mozzarella ve mozzarella içeren dört çeşit peynirli pizzadan) yana kullanırken ben ise Klasik Pizza yemeyi tercih ettim. Çok fazla beklemeden pizzalarımız ve soğuk kırmızı şarabımız geldi. Dolayısıyla servisin hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Lezzete gelince… Bu pizzaları yedikten sonra çeşitli pizza zincirlerinden yemeye alışkın olduğunuz pizzaların çok yavan geleceğini söyleyebilirim. İnce hamuru, göz ve karın doyuran malzeme miktarı ve büyüklüğü ile pizzaları bizi fazlasıyla tatmin etti. Makarnalarında ise çok fena gözüm kaldığı için bundan sonraki gidişimizde ne yiyeceğim şimdiden belli.

Hep pizzadan bahsettik, ama buraya bir “pizzacı” demek çok yanlış olur. Menüde yaklaşık 20 çeşit pizzanın yanı sıra beş çeşit et ve balık yemeği, 10 çeşit makarna, dört çeşit risotto, yedi çeşit salata, beyaz ve kırmızı şarap seçenekleri, amaretto, grappa, limoncello gibi alkollü içecekler ve tabi ki tatlılar mevcut. Pizzalar 14 – 28 TL, risottolar 14 – 19 TL, et ve balık yemekleri 19 – 35 TL, salatalar ise 12 – 15.50 TL fiyat aralığında.

Gördüğüm kadarıyla özellikle yabancılar tarafından tercih edilen bir yer haline gelmiş. Türk müşteri sayısı çok azdı. Bir de keşke İtalyan müzikleri çalsaydı da atmosfere daha hoş bir katkısı olsaydı diye şımarıklık etmeden duramayacağım:)

Pizzeria Pidos’un iletişim bilgileri ve mekanla ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.pizzeriapidos.com.tr/


NOT: Fotoğraflar loş ışıkta telefonla çekildiği için pek iyi çıkmadı.

4 yorum:

gravel dedi ki...

belirtmeden geçemeyeceğim : "mönü"ler götürsün seni.

http://www.tdkterim.gov.tr/yanlis/?kelime=men%C3%BC&kategori=yanlis_liste

Judy Abbott dedi ki...

harika görünüyor pizzalar, afiyet olsun:)

Spooky dedi ki...

Fransız aksanıyla konuşuyorum ve yazıyorum ben. :P

Adsız dedi ki...

Tekrar giderseniz Pidos Pizzayı deneyin mutlaka derim. Tek geçerim. İkinci sırada da Calzonesi gelir nezdimde. Her İstanbul seyahatimde mutlaka en az bir kez gittiğim tek mekandır ayrıca.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar