5 Eyl 2010

Sabırtaşı Restoran {Galatasaray - Beyoğlu}


"Ali bey 1936 doğumlu, Kahramanmaraş'lı. Maraşta 1987 yılında işleri bozulunca elinde avucunda ne varsa satarak altı çocukla İstanbul'a gelmiş. Çareler aramış, hayat arkadaşı Fatma Hanım ile kafa kafaya verip içli köfte yapmaya karar vermişler. İşte içli köftenin hikayesi böyle başlamış.

Bir evde bir kadın içli köfte yapmış, Ali Bey satmış, Çicek Pasajı'nda, kahvelerde...Şimdi Beyoğlu'ndan geçen herkes tanıyor onu. Sabırtaşı içli köftesi... O kadar beğenilmiş o kadar tutulmuşki Hilton ve Hyatt otelleri sipariş vermiş.

Ve nihayet Ali Bey, yıllarca İçli köfte sattığı İstiklal Caddesi'nde Taksim ve Tünel Manzaralı restaurantını açmış.

Gelenekler ve ulusal değerler ancak sahip çıkılırsa yaşarlar. Ali Bey yılların yorgunluğu ve tecrübesi ile klasik Türk mutfağının doyulmaz lezzetlerini şimdi Sabırtaşı Kebap ile Sabırtaşı İçli Köfte ve Mantı salonunda sizlere sunuyor..."


Yukarıdaki paragraflar, Sabırtaşı Restoranın kısa hikayesi, sıcak bir restoranın hikayesi yani. Sabırtaşı bile çatlarmış derler ama bu sabırtaşı çatlamamış ve Beyoğlu'nun göbeğine yerleşmiş. Sabırtaşı, içli köftesiyle bugünlere gelmiş, ama kendine has yemekleriyle de lezzetlerini arttırmış ve büyük bir restoran olmuş.


Ali Bey artık hayatta değil, ama içli köfteleri hala vazgeçilmez bir tat durumunda. Daha önce yediğim içli köftelerden farklı, çok daha büyük ve doyurucu. İki tanesiyle direkt doyabilirsiniz hatta. Ama diğer nefis tatlardan mahrum kalmamak için, ilk gidişinizde bir tane yemenizi tavsiye ederim.


Sabırtaşı'nın menüsünde, içli köftenin dışında mantı ve kebap çeşitleri bulunmakta. Mantısı da gayet başarılı ama ilk gidişimde benim tercihim HarHar Kebabı oldu. İnce kesilmiş bifteğin kavrulması ile yapılmış oldukça güzel bir kebap çeşidi HarHar.


Evet, HarHar ve içli köfte çok güzeldi, ama masadan kalkarken diğer yemekleri tatmak için en çabuk ne zaman gelebilirim diye düşünüyordum. O kadar aklımda kaldı mekan.

Peki bu kadar güzel tatların ederi ne kadar? Fiyatlar ne çok pahalı ne çok ucuz, tam kıvamında ama Sabırtaşı'na ilk ziyaretinizi fiyata göre değil, güzel lezzetlerini tatmak ve Ali Bey'in eşssiz çabasını görmek için yapmalısınız. Böylece Sabırtaşı'na çıkan 5 kat merdiven bile koymayacaktır:)

Mekanın derdini anlatacak kadar bir internet sitesi de var: http://www.sabirtasi.com.tr/
Buradan mekanla ilgili her türlü bilgiye ulaşabilir ve gitmeden önce rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Bana bu muhteşem içli köfteyi yedirdiği için Ali Bey'e ve Ali Bey'in restoranını keşfetmeme vesile olan 15 yıllık dostum Atak'a teşekkür ederim.

Onursuz Kıl Adam yedi.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Irazca dedi ki...

Yau bu sabırtaşı amca yolda satan amca mıydı?

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar