23 Ağu 2010

Cafe INN {Datça – Muğla}

Cafe INN
CafeINN dediğim zaman sol gözümden bir damla yaş süzülüyor, gençliğimin mekanı çünkü burası. Yıllardır Datça’ya giderim, CafeINN hep o rüzgârlı köşede durur ve Datça’da bulabileceğiniz en özenli, en Istanbulvari servise sahiptir.

Menüsünde Datça’da normal şartlar altında başka bir yerde bulamayacağınız kadar zarif kahvaltılar, tostlar ve kahveler vardır. Kalitesinde yıllardır bir değişiklik olmadı, hâlâ çok güzel. Ister kahvaltı, ister aperatif bir şeyler, ister bir 50’lik efes yiyip/içebileceğiniz mekanın kumsalda şezlongları da mevcut, gidip yiyip, üzerine denize de girebiliyorsunuz.

Mekanı genç bir çift işletiyordu yıllar önce ilk kez gittiğimde. Bu kez onları göremedim ancak kafenin kenarındaki ağacın gölgesinde yatan, tüyleri az kırlaşmış çomarı hemen tanıdım, o da değişmemişti.

Cafe INN
Benim CafeINN favorim yıllardır değişmeyen enfes tabakta kahvaltısı. Bir tabağın içine bu kadar lezzetli ve bu kadar doyurucu şeyleri sığdırabildikleri için yıllardır takdir ediyorum kendilerini.

Kahvaltıya önce ekmek üzerinde eritilmiş kaşar eşliğinde sucuklu ekmek geliyor. Sıcacık ve kıtır kıtır. Akabinde ve detayında bu şirin dikdörtgen tabaklar.

Cafe INN
Gerçek zeytinyağında Datça zeytini, İzmir tulumu, cevizler eşliğinde portakal dilimleri ve lezzetli bir tereyağı da cabası.

Kahvaltıyla beraber iki çay da ücretsiz hakkınız oluyor. Bu kahvaltının bedeli 12.50 lira ve gerçekten akşama kadar sizi tok tutuyor. Üstelik kaliteli mekan, Fikret Kızılok ezgileri eşliğinde üfür üfür esen Datça rüzgarı ve manzarası da kocaman bir bonus oluyor ve işte böyle silip süpürüyorsunuz gelenleri:

Cafe INN

Diğer notlar:


Tuvaletleri inanılmaz temiz, WiFi var, Datça’daki birçok yerin aksine kredi kartı geçerli. Paraya doymuş olacaklar ki Pazar günleri bu güzel mekan maalesef açık değil : (

Datça Atatürk caddesinde Zekeriya lokantasını arkamıza alıp karşıya, deniz kenarına geçiyoruz. Ahşap sandalyeli şık mekan karşımızda, Cafe Inn.


Cafe INN
Şu İzmir tulumunun güzelliğine bakınız. Fotoğraf courtesy of Gravel Bey.

Gravel ailesi yedi.

Hiç yorum yok:

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar