21 Eyl 2010

Ogun’s Place {Hayıtbükü – Datça - Muğla}

Aslında Ogün’ün yerini sadece yemek kategorisinde yazmak içimi sızlatmıyor değil. Ogün’s aslında Datça’nın en muhteşem koylarından biri olan Hayıtbükü koyuna konuçlanmış muhteşem bir pansiyon.

Ogün’ün Yeri ile tanışmam baya öncesine dayanıyor. Bir proje sebebiyle tatil beldelerinde ufak filmcikler çekmem gerekiyordu, hep ilginç bir şeyler olsun istedim. Derken denize girmeye Hayıt koyuna gitmiştik ve Ogün’ün Yeri’nin muhteşem bahçesini görüp, sahibi Ogün’ün de elinde sopayla ağaçlardan cırcır böceği kovmaya çalıştığını keşfedince, “tamam!” dedim, “burası aradığımız mekan!”


İşte böyle sevgili okurlar... Gelelim Ogün’ün biz yemekçiler için önemine. Ogün’ün Yeri’nde gerek pansiyonda kalanlar, gerek dışarıdan gelip yemek yiyenler için birçok günlük yemek çıkıyor. Bunun dışında mekanda çeşitli Ege mezeleri, pide çeşitleri ve tatlılar oluyor.

Biz gittiğimizde günün yemeği ayvalı tavuk’tu. Gravel Bey ayvalı tavuk gibi değişik bir tada dayanamayıp onu tercih etti, ben de ızgara tavuk ve cacık istedim. Ilerleyen saatlerde de deniz başında kuşbaşılı pide yedik.



Ayvalı tavuğun detayları için Gravel Bey’e mikrofon uzatabiliriz, ancak bu lezzet pek bana göre değildi, ilginç ama fazla tatlıydı.

Izgara tavuk şiş enfesti, zira mekanın köşesinde koca bir odun fırını var zaten. Yanında gelen bulgur pilavı da gayet güzel ve tazeydi.


Cacık çok değişik ve güzeldi, zengin cacığı formatının übermenschiydi diyebiliriz.

Kuşbaşılı pide bol etli ve güzeldi, onu da bir daha gidersem tekrar yenecekler listesine ekledim.




Ulaşım


Ogünün Yeri’ne vaktiniz varsa mutlaka kalmaya da gidin. Eğer aracınız varsa Datça’ya girerken sağınıza çıkacak sanayimsi yerden “Palamutbükü” tabelasından sağa sapıyorsunuz. Ilerlemeye devam ediyor ve Mesudiye tabelalarını takip ediyorsunuz. Mesudiye’ye varınca yol tekrar çatallaşıyor ve bir taraf Hayıtbükü’ne diğer taraf da, yamulmuyorsam Ovabükü’ne gidiyor. Siz Hayıt tarafına geçiyorsunuz, sahile iner inmez Ogün’ün Yeri en sağda.

Araçsızsanız Datça Belediyesi karşısındaki ufak otogardan Mesudiye dolmuşları kalkıyor, onlara binerek Ogün’ün tam önünde inebilirsiniz. Dolmuş bedeli 5 TL, deniz ve yiyeceklerin verdiği huzur, paha biçilemez. Gitmek için ilk dolmuş sabah 10.00’da, dönüş için son dolmuş ise 18.00’da.



Fiyatlar ve biz gittiğimizdeki menü de şöyle idi:



Irazca yedi.

1 yorum:

gravel dedi ki...

Ayvalı tavuk için ilginçti. Ömr-ü hayatımda bunu da denemiş oldum ama tekrar sipariş etmem sanıyorum. Tatlı soslu bir tavuk, bir kere denenicek birşeymiş.ikinciye gerek yok :)

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar