4 Nis 2012

Dönerci Şahin Usta {Beyazıt - İstanbul}

Yıllardır döner yerim ama blog'a yazmaya değer bulduğum ilk dönerci Bayramoğlu Döner olmuştu. Efsanesi ve efsanesiyle paralel tadıyla blog'umuzun ikinci dönercisi ise Şahin Usta oluyor.

1969 yılından beri Kapalı Çarşı'nın Kılıççılar kapısı tarafındaki çarşının içinde yer alan ve babadan oğla geçen bir dönerci olan Şahin Usta'nın bütün hikayesi, yaklaşık 5 metre karelik küçük bir dükkan ve her gün 4-5 saat için tükenen döneri... 




Dükkan küçük ama dönerin lezzeti gerçekten büyük! Çalışanlar her sabah erkenden dükkanı açıyorlar ve öğle saatlerine kadar döneri bizzat kendileri hazırlıyorlar. Saat 12'de insanlar dükkanın önünde sıra olmaya başlıyor ve saat 16-17 gibi, yani döner bitene kadar da bu sıra hiç erimiyor. 


Dönerin lezzeti gerçekten süper. Ustası çok başarılı ve döneri tadına uygun bir şekilde uzun ve tek parça olarak kesiyor. Servisler tırnak pidesinin ya da ekmeğin içinde yapılıyor. Şahin Usta'nın en sevdiğim yanı ise, döneri servis ederken içine abuk sabuk yeşillik ve patates yerine, isteğe göre, sadece soğan, domates ve pul biber koyulması. Özellikle soğan hastası biri olarak, sadece soğanlı yemek çok keyifli oldu.





Dönerin porsiyon fiyatı 10 TL. Belirttiğim gibi ekmek arası olarak ya da tırnak pidesi içinde alabiliyorsunuz. Açık ayranı da gayet başarılı ve 2 TL.

Fiyat biraz pahalı gelebilir ancak gerçekten bu fiyata değecek bir lezzet sunuyor Şahin Usta. 

Şimdilik Bayramoğlu Döner ile bir kıyaslamaya gitmeyeceğim çünkü hefedimizde İstanbul'daki birkaç dönerci daha var. Hepsinde yediğimde hem daha sağlıklı bir karşılaştırma yapacağım hem de çok güzel bir İstanbul-Dönerciler rehberimiz olacak.

Ulaşım: Eminönü yönünden ya da ters yönden hafif raylı metroya atlayın, Çemberlitaş durağında inin. Kapalı Çarşı yönünde doğruca aşağıya inerken ilk sola, sonrasında ilk sağa ve tekrar sağa döndüğünüz Şahin Usta'yı solunuzda göreceksiniz. Zaten kalabalıktan neresi olduğunu hemen anlarsınız. Kapalı Çarşı'nın diğer taraflarından gelirseniz Kılıççılar kapısını bularak Şahin Usta'ya ulaşabilirsiniz.

Artık lezzet turizmi için de Kapalı Çarşı'ya bol bol uğrayabilirsiniz:)

Afiyet olsun.

Onursuz Kıl Adam yedi.

2 yorum:

Oglak Kizlari dedi ki...

Epeyidir yazı yoktu.
Hoşgeldiniz.
Paylaşım için teşekkür ederim.

Yemeyi seven anne Çiğdem

tuzvekarabiber / Salt'nPepper dedi ki...

tavsiyle icin cok sagol, ben de iyi bir donerci ariyordum yabanci arkadaslarim icin :). ozellikle iviz zivir koymadiklarini duyduguma cok sevindim ben de oyle severim..
benim de yeme icme bloguma beklerim.. sevgiler
www.tuzvekarabiber.com

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar