8 Tem 2011

Pizzetta - the Italian {Göztepe - İstanbul}

Tekrar merhaba,

Aylardır gitmek istediğim ama evime çok yakın olduğu için "ha şimdi, ha yarın" derken hep gitmeyi ertelediğim bir restorandı 'Pizzetta.' Ne kadar hatalı olduğumu dün akşam anladım.

Öncelikle restoranın minibüs caddesinin çok yakınında olduğunu, hatta minibüs caddesinden Göztepe Köprüsüne çıkan Şair Arşi Caddesi'nin üstünde olduğunu yazmak istiyorum. Araçla ulaşım için sanıyorum ki daha merkezi bir yer zor bulunur.

Neyse, gelelim mekana. Öncelikle, cadde üstündeki diğer mekanlardan direkt olarak ayrılan bir kalite hissi dışardan bile kendisini belli ediyor. İçeri girdiğimizde ise bu hissin doğru olduğunu, hatta biraz da eksik kaldığını hissediyoruz. Oldukça hoş dizayn edilmiş 2 katlı bir restoran olan "Pizzetta", yoğun ahşap kullanımı ve tertemiz mutfak kısmıyla sizleri karşılıyor. İçerideki tasarım biraz şarap evlerindeki tasarımlara benzediğinden kendimize, "acaba alkol var mıdır?" sorusunu sorduk. Zira bildiğiniz gibi gerçek italyan pizzasının yanında kola değil kırmızı şarap gider.

Menüye bir göz atıyoruz. Oldukça güzel olarak tasarlanmış menünün hatları aynen "Pizzetta"nın internet sitesinde de kullanılmış.

Başlangıç menüsü çok zengin olmasa da oldukça lezzetli olduklarını "Bruschetta" ile deneyimledik. Oldukça özenli hazırlanmış Bruschetta'nın fotoğrafını ne yazık ki sunamıyoruz çünkü anında midemize indirdik:)

"Pasta" yani makarna menüsü ise bambaşka. Yani bu kadar dolu bir makarna menüsünü başka bir yerde görmedim. Makarnaların hamurunu kendilerinin yaptığını öğrenmem de ayrı bir güzellik oldu. İtalyan pizzası özlemiyle yanıp tutuştuğum için, fiyatları 13-16 TL arasında değişen makarnaları deneyemedim ama oldukça zengin olan makarna menüsü gerçekten baştan çıkarıcı.

Gelelim pizzalara! Eşim deniz ürünlerine bayıldığı, türk damak tadından vazgeçemediği ve sebzeleri de çok sevdiği için "Quattro Stagioni" (dört mevsim) söyledik. Ben ise menüye bakıp içindekilere bile bakmadan "Napoli" söyledim.

Biz, 'ufak bir şeyler gelir herhalde bu fiyatlara' diye beklerken, bildiğiniz kocaman pizzalar geldi. Ancak hamurlar o kadar güzel ve ince açılmıştı ki, yanına söylediğimiz kırmızı şarapla fazla dayanamadılar! (eşim 2 parça bıraktı onlar da bana yaradı:)

Acıkcası biz yediğimiz pizzadan çok memnun kaldık. Dominos, Ceasear's, Pizza Pizza gibi büyüklerin domine ettiği pizza pazarında gurmelere hitap eden ürün bulmak oldukça zor olduğu için kendimizi altın madeni bulmuş gibi hissettik. Artı olarak, aynı büyüklükte pizzalara 1+1 fiyat politikasıyla 25TL civarı fiyat biçen bu pizzacılar, aynı fiyata yine 2 adet ve bu kadar lezzetli pizza yapılabileceğini görse sanıyorum hüngür hüngür ağlarlardı.

Ayrıca menüde İtalyan lezzetleri de bulunmakta. Onları da en kısa sürede deneyip sizlerle buradan paylaşacağıma emin olabilirsiniz.


Sonuca gelirsek;

Yanında şarabınızı yudumlayarak doğru düzgün bir pizza yemek istiyorsanız "Pizzetta" tam size göre! Memnun kalacağınızın garantisini verebilirim...

İlker T. sizler için yedi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kesinlikle saptadıgınız noktalara katılıyorum.muhteşem bir lezzet.deneyimlenmesini şiddetle tavsiye ederim

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar