22 Haz 2011

Nutella ile Lezzetli Kahvaltı Tarifleri Atölyesi

100 kadına “Evinizden hiç eksik olmayan yiyecek nedir?” diye sorsak iddiaya girerim en az 90 tanesi “Nutella!” diye yanıt verir. Zira Nutella öyle bağımlılık yaratan bir şey ki, diyet yapanların bile zulasında en az bir kavanoz Nutella oluyor. Haklı olduğumu inkar edemezsiniz bayanlar, birbirimizi kandırmayalım şimdi. J Hatta adettendir, “ya ben alışveriş yapamadan biterse” korkusuyla evde hep fazladan bir tane Nutella kavanozu olur. (Bunu da kendimden biliyorum)

Nutella sevgimiz böylesine bağımlılık seviyesindeyken Mutfak Sanatları Akademisi’nin Nutella’ya özel hazırladığı “Nutella ile Lezzetli Kahvaltı Tarifleri Atölyesi”ne gitmezsek cidden ayıp etmiş olurduk. Atölye çalışmasına katılanlarının tamamının kadın olduğunu belirtmeme gerek yok herhalde.

İki kişilik gruplar halinde, MSA şeflerinin yönlendirmesiyle sırasıyla Nutellalı Pita Ekmeği, Nutellalı Açma ve Nutellalı Poğaça yaptık. Evinde fırın olmayan bir insan olarak pita ekmeğinin tavada yapılabildiğini öğrenmek benim için mutluluk verici oldu. Açma için kullanılan yağ miktarını görmek ise ürkütücü. J “Lezzetli şeylerin aslında zararlı olması” gerçeğini birebir yaşadık desek yeridir. Yine de yaptıklarımız fırından çıkar çıkmaz taze taze yemek harikaydı.

Elimizin hamuruyla Nutella’yı birleştirdiğimiz, ağzımıza layık bir atölye çalışmasıydı. Bu atölye çalışmasını düşünen de yapan da çok yaşasın!


Nutella istediğinizde nerede bulacağınızı çok iyi biliyorsunuz. Çeşitli atölye çalışmaları için de Mutfak Sanatları Akademisi'nin websitesini ziyaret edebilirsiniz:


http://www.msa.tc/

2 yorum:

özge dedi ki...

kare milföyleri 4e bölüp, içine nutella sürüp, üçgen ya da mantı şeklinde kapatıp, kızgın yağlı tavaya ya da fırına atıldı mı tadından vazgeçilmez..

Meltem'ce dedi ki...

İnan bana daha geçenlerde blogumda Dedim nedir biz bu kadınların Nutella manyaglığı aynen neden başka bişey değil de nutella diyeti bile bozan tek şey blog harika belli ki incelikle çalışılıp gözlemleniyor..Başarılarının devamını dilerim Meltem'ce

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar