2 Oca 2011

Dünya Döner {Bornova - İzmir}

2011 yılını İzmir'den bir mekanla açıyoruz sayın GittimYedim'ciler! Bugün sizlere anlatacağım mekana aslında birden çok defa giderek test etmiştik, son gidişimizde de fotoğrafları çekip yazıya hazırlanıyorduk ki mekanın ortaklarından Gürol Bey ile de tanışma fırsatını bulduk.
Yeni sayılabilecek bir mekan burası ama geçmişi çok eskilere dayanıyormuş. Yeni nesil, iyi eğitimli genç ortaklar, dedelerinden kalan bir geleneği sürdürüyorlar. Mekanın içerisine girdiğinizde günümüzdeki benzerlerinden de farklı tasarlanmış Dünya Döner, esprili ve iyi düşünülmüş bir proje gibi göründü gözümüze. Aslında çok işlek bir yerde, Bornova metro çıkışında konuşlanmış. Bu bir avantaj ama aynı zamanda da dezavantaj gibi gözüküyor; civarındaki pek çok mekan öğrenci bütçesine hitap ediyor, bu sebeple de bu kalitede bir mekanla karşılaşmayı pek beklemiyorsunuz. Bizim de bu yüzden keşfetmemiz zaman aldı; kulaktan duyma gittik, farklı zamanlarda çokça yedik..


Dönercide döner yenir ama bilen bilir kebap delisi olmadığım gibi öyle yağları ortasından sarkan pişmemiş bir dönere öğle tatilimi feda edemeyeceğimden, ilk denememi riske atmamak için açılışı bonfile kebap ile yapmıştım. Az yağlısından. Sonra ne mi oldu? Masada benden başka herkes döner yediğinden ben de yarımşardan beş yedim!!

Yani demek istediğim sayın seyirciler, yan tabaklardan "ama ben çakma gurmeyim tatmam lazım tamam mı" ısrarlarıyla aldığım dönerin yorumu: kesinlikle iyi pişmiş, yağı ağzına gelmeyen ama kokusu gelen, koyun-dana dengesi yerinde bir dönermiş. Ayrıca ışığa tuttuğunda arkasında olan biteni görebilme hadisesi döner için değil baklava için geçerlidir sayın dönerciler, döner dediğin işte burada olduğu gibi az kalın kesilmeli ki tadına varasın.


Eh dönerden bahsetmişken bonfileyi es geçmeyelim, ne yalan söyleyelim ben bunu yine de dönere tercih ederim. Tercih yapamayanlar "etibol" seçeneğini kullanabiliyorlar, %50 daha fazla et ve hem döner hem bonfile hem de köfte yiyebiliyorsunuz. Aşağıda pilav üstü bonfile seçeneğini görüyorsunuz.


Sanırım bu mekanın diğer dönercilerden en önemli farkı, menüsündeki çeşitlilik; her şey döner, bonfile ve köfte ile bunun çeşitli kombinasyonları aslında. Az miktar tavuk da var et yemeyenler için. Zengin bir salata barı da artısı. Tam tamına 41 çeşit yaratmışlar bu kombinasyonlarla.

Şimdi, yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz ayrana bir daha bakınız çünkü burada bir eleştiri geliyor, tamam ülkenin en kaliteli kutu ayranını -reklama girmesin dedim :)- veriyor olabilirsiniz ama bu bakır kapların içine şöyle güzel bir yayık ayran yakışırdı bence.

Bir diğer eleştirim de buradan tüm dönercilere gelsin, ben küçükken dönerin altında çok ince, süngersi, yumurtasız kare kare kesilmiş özel kendi pidesi olurdu.. Şimdi kolaya mı geliyor bilmiyorum, hepsinin altında kalın ve yumurtalı tırnak pide.. Ama bu pide olmuyor bence; bir kere sert, tereyağını emmiyor ve kalın olduğu için de etle lezzeti orantısız oluyor. Çok detaycıyım biliyorum ama birisi şu döner altı pide sorunsalıma çare olursa sevineceğim. Aksi halde ben pilav üstü yemeğe devam edeceğim.

Başta da söylemiştim, mekanın ortaklarından Gürol Bey'le tanıştık diye. Bir akşam kebap aşığı beyimle gitmiştik, sağolsun yemeğin sonuna doğru kendisi masamıza uğrayıp memnun kalıp kalmadığımızı sordu. Kendimizi tanıttığımızda da peynir tatlısı ikram etme jestinde bulundu. Limonlu hafif bir tatlı. Biz beğendik, et yemeğinin üzerine ağır gitmeyen, şuruplu bir tatlı olmuş.


Gelelim fiyatlara; tek döner 10.50, bonfile 14.50 etibol iskender 13.50.

Denemedim ama isteyen burada şıra da içebilir.

Tel: 232-339 06 86, ayrıca yemeksepeti üyesi.

Sonuç: GittimYedim, yine gider yerim.

6 yorum:

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

Döneri her yerde yemeğe cesaret edemem,tavsiyeniz için teşekkürler
bir kere gidip tadına bakacağım.
sevgiler..

SD dedi ki...

Ortaklardan birisi mimar ve daha önemlisi Altay'lı! Gecenin 10 küsurunda yine acıktırdınız beni ya!

OI dedi ki...

Ben çok fazla yediğimde genelde rahatsız eder, ama burada ne kadar yersem yiyeyim hiç rahatsız etmiyor, lezzeti ise tartışılmaz çok iyi...

OA_C dedi ki...

Merhaba..
Yazdıklarımı bozmak istemedim, buradan hatırlatayım istedim. Geçen hafta başı bir öğle yemeğinde hesapla ilgili ufak bir sorun yaşadık..
Detaylara girmek istemiyorum ve bizim şanssızlığımızdır diye düşünüyorum..
Siz yine de hesabı kontrol etmeyi atlamayın derim..

Unknown dedi ki...

Tekrar Merhaba,
Mekanın ortakları mail atarak bu konudaki hassasiyetlerini aktardılar. Teşekkürler.
Bu sanırım sadece bizim şansızlığımızdı, ardından pek çok kişiden gayet iyi hizmet aldıklarına dair bilgi de geldi.
Bu aralar yoğunum ve öğle yemeklerini ofise söylemek zorunda kalıyorum. E haliyle yemeksepeti.com favori mekanım oldu :) Farkettim ki Dünyadöner promosyonlarla yemeksepeti.com'da yerini almış.

Adsız dedi ki...

internet üzerinden 2 kişilik menü aldım indirimli olması sebebi ile gösterilen ilgi sanki BEDAVAYA DİLENCİYE DÖNER VERİRCE TARZINDA İDİ VE MENUDE TATLI OLMASINA RAGMEN SUNULMEDİ... YEDİĞİMİZ YEMEKLERE DİKKAT ETMEKSİZİN NAZARIN VERİLEN ILGI KISIYI MEMNUN EDER.. TAVSIYE ETMEM....

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar