5 Ara 2010

Kaynarca - Mangal Başı {Pendik - İstanbul}

#Etim Olmadan Asla!

3 arkadaş, 04 Aralık Cumartesi gününe et, et, et; et yemeliyiz diye dolaşan zombiler gibi başladık! Nedendir bilmiyorum, arkadaş grubuna bir otomobil dahil olduğunda, gitmek için ilk gazlanılan yerler yemek mekanları oluyor. Ya da sadece bizim için öyle de, kendimizi haklı göstermek için genelleme yapıyoruz:)

3 arkadaşın heyecanına 4. olarak Spooky'nin açlığının katılımı ile şekillenen et sevdamıza, yeni arabanın da gazıyla, son vermek için yollara düştük. Hedefimiz, mekanı tavsiye eden arkadaşın, bir İstanbul gecesinde gittiği ama yolu, mekanın adını ve açık adresini tam olarak hatırlayamadığı bir ocakbaşı restorandı. Tam 1 saat 15 dakikalık bir Pendik - Kaynarca turunun, çeşnili maceraların ardından, aradığımız mekanı gökte ararken yerde bulduk ve hemen içeriye daldık; mekanımız Kaynarca - Mangal Başı restorandı!

Kaynarca Mangal Başı, D-100 yolu üzerinde, Pendik-->Kadıköy istikametinde, sol tarafta yan yol üzerinde sapa bir yere sahip. Gidişi tarif etmek biraz zor olacak ama kabaca anlatmak gerekirse; Pendik yönüne doğru giderken, solunuzda kocaman bir Divan oteli göreceksiniz, otelin civarlarında, ilk Sabiha Gökçen Havaalanı tabelasından içeri girip, üst yoldan geçerek yolun karşı tarafına; yani Kadıköy yönüne dönmelisiniz. Sonrasında ise Cemal Gürsel caddesine girmek için, sağınızda göreceğiniz ilk Petrol Ofisi'nden içeri girerek yaklaşık 100 metre devam ediyorsunuz ve Kaynarca Mangal Başı tam solunuzda kalıyor(üstü sarmaşıklarla kaplı, salaş bir ilçe restoranı tadında).

Neyse, bir kere gidince zaten alışırsınız, hoş, yola alışamasanız bile, etlerini bir kere yediğinizde müptelası olacağınız için, her türlü gidersiniz Kaynarca Mangal Başı'na!

Kaynarca Mangal Başı, bildiğiniz bir ocakbaşı restoran. Her ocakbaşı gibi, mangal konseptinin temeli fındık kabuğu! Kömür olsa 15 dakika içinde yoğun dumanda ölebileceğiniz bir yerde fındık kabuğu sayesinde sağlıklı kalıyorsunuz. Gerçi, o kadar eti yiyince mide fesatından gitme şansınız da var:)

"Kaynarca Mangal Başı, diğer ocakbaşları gibi ise, ne işiniz var Kaynarca'larda" sorusu gelmeden, cevabı vereyim: Bir kere mekanda öğle saatlerinden itibaren devamlı birileri oluyor ve gidenler sadece bölge halkı değil, İstanbul'un her yerinden, "mekanı bilen" kişiler. Etleri, öğrendiğimize göre, kendi yetiştirdikleri hayvanların etleri ve temizlik açısından oldukça güven verici. Ek olarak; gerçekten çok taze, iyi dinlendirilmiş ve terbiyeli etler.

Etler, sizi girişte koca bir camekanın içinde karşılıyor. Tercih şanslarınızın arasında; pirzola, biftek, kendi yapımları olan köfte, böbrek ve soslu tavuk kanatları bulunmakta. Bizim tercihimiz, kırmızı et isteğimizi bastırmak için, sadece pirzola, biftek ve köfteden yana oldu.

Etlerin yanında isterseniz çoban salata ya da söğüş olarak domates ve biber alabiliyorsunuz. Ocakbaşı üzerinde, köz domates-biber keyfini yaşamak için, bizim tercihimi söğüş domates-biber oldu!

Siz etleri seçtikten sonra kaç kişilik porsiyon istediğinizi söylüyor ve masanıza çekiliyorsunuz(Biz, 4 kişi için 5 kişilik porsiyon söyledik!) ve demir sürahide ayranınız eşliğinde etleriniz masanıza geliyor.

Bundan sonrası ise, olayın en zevkli yanı. Etlerinizi istediğiniz kıvamda pişirip, muhabbetin dibine vururken mideye indirmek! Bu noktada hemen tekrar edeyim, etleri gerçekten çok kaliteli idi. Pirzolalar kalın, bol etli ve olması gereken kadar sinirliydi. Biftekler ise, hafif yağlı ve oldukça yumuşaktı. Köftelerine ise ayrı bir hayran oldum. Dönüşte başka bir işimiz olmasa, birkaç kilo da eve alıp götürebilirdim. Gerçi, her an gazlanıp, gidip alabilirim köftelerinden:)

Şimdi, gelelim en can alıcı noktaya. 4 kişiye istediğimiz 5 kişilik porsiyon ve Spooky'nin fazla yememesi sonucunda adam başına düşen yaklaşık 5 pirzola, 4 biftek ve 3 köftenin adam başı maliyeti sadece 27 TL! İstanbul'un merkezinde, herhangi bir restoranda tek bir bifteğe minumum 16-17 TL istenildiği düşünüldüğünde, fiyat oldukça değil, aşırı iyi!

Mekanın açık adresini de vereyim:

Fevzi Çakmak mah. Cemal Gürsel Cad. No:107 Pendik/İstanbul

Telefon: 0216 397 27 00 - 397 17 00

Afiyet Olsun!

Onursuz Kıl Adam yedi.


10 yorum:

Irazca dedi ki...

araba mı aldınız olm?

Löplöpcü dedi ki...

5-6 sene önce arçelik çayırova'da çalışırken hemen yanımızdaki Yenimahalle'de bir kebapçıya gidiyorduk. Orada da fındık kabuğunda kendin pişir kendin ye vardı. Bir zaman sonra kapandı, izini bulamamıştık. Eski resimlerimi açtım baktım. Bingooo tuzluklarına kadar aynı. Burası orası olsa gerek. Çok teşekkürler

Adsız dedi ki...

Siteniz sayesinde bu mekandan haberimiz oldu,iyiki de oldu..Önceki gece oradaydık,Avrupa yakasından kalktık gittik…Her şey aynen yazdığınız gibi…Hepsi güzeldi,özellikle o iri pirzolasını ve kendi imalatları köfteyi çok beğendik,mide fesadı olma pahasına her şeyi yedik,sadece künefeye yer kalmadı..
Mekanda benzerlerinde olan göz boyama amaçlı hiçbir lükse yer verilmemiş,lezzet ön plana alınmış..Sahibi Fahri Bey 55 yaşında ,aslen Ordu Ünyeli ,sohbetine doyum olmayan birisi…Müşterileriyle çok ilgili,25 yıldır aynı bölgede bu işi yapıyor,buraya 4 yıl önce geçmiş…Etlerini kasaptan hiç almıyor,çeşitli yörelerden bizzat özenle seçiyor…
Mekanda çocuk oyun yeri ve masaların değişimine kadar parça parça yenilemeler yapılırken bu ziyaretçilere hiç yansıtılmıyor…Fiyatlara gelince; tıkabasa doyuyorsunuz ve cebinizi hiç yakmıyor..Burası sık ziyaret edilecekler listemizin tepesine yazıldı,kaçarı yok artık !..:)))))

Adsız dedi ki...

4 arkadas belırlı zamanlarda et ızgara yemeye gıderız. fakat hep degısık ortamlarda degısık lezzetler ararız yok oranın etı ıyı degıl yok burada az yedık ama fıyatlar ucuk dıye kendı kendımıze yorumlar yaparken bır gun yemek sırası bana geldı ve dedımkı ben sızı guzel bır ocak basına goturecegım ama guzel bır yer bımıyor gorduklerımede bugune kadar hıc ugramamıstım bılgısayardan bır arastırayım dedım rastgele kaynarcada et mangal dıye yazdım ve kaynarcada da bu mekanı bulduk ve telefonla aradım daha telefonda bıle bıze verılecek olan hızmetın kalıtesını anlamıstım nede olsa arkadaslarımı kendı bolgemde agırlayacaktım anlıcanız ıyı ev sahıbı olmam gerekıyordu ve bunu fahrı beye anlattım aksam gelıcegımız saatı bıldırdım aman efendım daha ılk tanısmamızda ben ve arkadaslarıma olan yakınlık dogru yerde oldumuzun bır gostergesıydı. fahı beyın masamıza olan hurmetı ve ıkramlarıyla cok grurlandım ve arkadaslarımla gercek bır et zıafetının tadına varmıs olduk. kendılerıne cok tesekkur ederım her turlu hızmetlerınden dolayı evet yedık ıctık karnımızı guzelce doyurduk cay ıkramından sonra su merak ettıgımız bır sey vardır acaba hesap katlandımı bu kadar ılgı alaka ıkramlar her sey okadar mukemmelkı acaba hesap oylemı derken fahrı abım kolları sıvadı bı hesap tamam abı dedım yeter bızım adres bellı bızım gelecegımız yer burası dedım arkadaslaımdan bıtanesı ırı yapılı haythaver cınsı oldugu ıcın fahrı abım o arkadasla sakalasıp ona ıkramda bulunması gercekten mekan sahıbının musterısıne verdıgı onemı gosterıyordu.fahrı abı ve calısanlarının ellerıne saglık

lion dedi ki...

kofte 45 tavuk pirzola 25 tl kg

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar yorumlar 2011 ve 2012 yılına ait. Şu anda bu mekan hala aktif olarak hizmet vermeye devam ediyor mu ? eğer devam ediyor ise fiyatlar şimdi nasıl ?

Adsız dedi ki...

KAYNARCADAKİ BU MEKAN HALEN HİZMET VERMEKTEDİR,,KALİTE SÜPER FİYATLAR UYGUNDUR,,06-07-2015

Adsız dedi ki...

Devam ediyor hocam mekan kalite tam bir fiyat performans yeri ben bu yılın başında gittim hesabı ben ödemedim ama fiyatlar diğer mekanlara göre kesinlikle çok daha uygun et yemek istiyorsanız gitmeniz gereken yer burası.

Adsız dedi ki...

Mekan hala aktif

Unknown dedi ki...

Salaş demişsiniz salaş az kalır, eşiniz veya sevgiliniz ile gideceğiniz bir mekan değil yanılmayın. Ben önüne gittim gördüm kapıdan döndüm hayal kırıklığı. Erkek erkeğe giderseniz bilemem, mekan çift için değil.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar