8 Oca 2011

Köfteci Hüseyin {Beyoğlu - İstanbul}

İş yeri Beyoğlu'nda olunca, öğle yemeğini de mecbur çevredeki mekanlarda yemek gerekiyor. Keşke öğle tatilleri daha uzun olsa da, biraz daha uzaklaşarak daha farklı mekanlarda yemek yiyebilsek... :) Neyse bugünkü mekanımız, Beyoğlu tarihinde yer edinmiş Köfteci Hüseyin.


Köfteci Hüseyin, İstiklal Caddesi'nin girişinde, sağda kalan Akbank Sanat'ın sokağından içeri girip ilk sola döndüğünüzde karşınıza çıkıyor. Mekan babadan oğla düsturu ile işleyen eski bir mekan. Ama benim için, tarihinden vs. çok, buranın asıl esprisi köftelerinin klasik ev köftelerine hatta annemin köftelerine benzemesi. Benziyor diyorum zira anne lezzeti benim için aşılamaz bir seviyede:) Ama en azından benziyor işte; kendimi öğlenleri okuldan eve gelmiş yemeğimi yiyor gibi hissettiriyor...


Hüseyin'in köfteleri hafif yağlı, bol baharatlı, yumuşacık ve her bir tanesinin boyutu oldukça tatmin edici! Lezzeti ise standartların üstünde ama midesi kuvvetli olmayanlara 1 porsiyon üstü ağır gelebilir; dediğim gibi tane boyutları oldukça iyi.

Hüseyin'de sadece köfte yiyebilirsiniz. O yüzden masaya oturduğunuzda size sadece, "Bir mi, bir buçuk mu?" sorusu gelir. Sakın apışıp menü istemeye kalkmayın. Köfte'nin yanında yiyebileceğiniz esktralar, köftenin lezzet eşleri soğan, acılı ezme ve bolca ekmek.



Köfteci Hüseyin'de, Beyoğlu etkisi ile, porsiyon fiyatı 10 TL. Evet fiyatları süper hesaplı değil ama köftelerinin lezzeti ile fiyat/performans oranı dengesini zorluyor!

Afiyet olsun!

Onursuz Kıl Adam yedi.

Hiç yorum yok:

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar