28 Kas 2010

Carte D'or; İzmir'li Blog Yazarları Buluşması

Bugün sizlere bir mekandan değil bir etkinlikten söz etmek istiyoruz. Haliyle mekana da ilgi çekeceğiz çünkü çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptılar.

Bu pazar gittimyedim.com İzmir ekibi olarak Carte Dor marka müdürü Nihan Hanım'ın davetlisi olarak İzmir'li blog yazarları ile Asansör Restoran'daki kahvaltıda bir araya geldik. Nihan Hanım'ın davetiyesinde yazanlar oldukça ilginçti, "Bir zamanlar siz de mi karpuz kabuğu denize düşmeden veya 23 Nisan gelmeden dondurma yiyemeyenlerdendiniz? O günler neyse ki artık geride kaldı. Biz dondurmanın mevsim meselesi değil zevk meselesi olduğuna inanıyoruz"..

Bu cümleler beni çocukluğuma götürdü çünkü yaşı yetenler hatırlarlar, bakkallarda dolaplar içinde satılan dondurmalardan önce pastane yapımı dondurmalar vardı ve bunlar Nisan Mayıs gibi satılmaya başlardı. Tabi kışın gelişini haber veren ilk soğuk günden itibaren o dondurma makinelerinin üstü bir sonraki bahara kadar branda ile örtülürdü. Carte D'or, bu etkinlikte öncelikle dondurmanın evlerimizde her mevsim tüketebileceğimiz bir tatlı ve geleneksel tatlılarımızın yanında kullanabileceğimiz bir eşlikçi olduğunu belirtmek istemiş. Öyleyse sizlere benden bir tüyo, gerçi ramazan geçti ama geleneksel güllacın yanında Carte D'or Sakızlı Muhallebili'yi deneyin bir de ;)

Etkinliğin organizasyonunu Excel İletişim Danışmanlığı'ndan Aylin Hanım üstlenmişti, kendisini özellikle mekan seçimi için tebrik etmek isterim. Tüm ekibin ortak görüşü genelde akşam yemekleri için tercih edilen bu mekanın gündüz yapılacak bir etkinlik için mükemmel bir seçim olduğuydu. Açıkçası doğma büyüme İzmir'li olarak tarihi asansöre neden daha sık gelmediğimi sordum kendime..





Evet yediğimiz içtiğimiz sona kalsın bu sefer gördüklerimizi anlatalım. İzmir'li blog yazarlarının daha önce benzer etkinliklerde bir araya geldiklerini öğrendik.. Bu buluşmada tam 27 farklı blog yazarı vardı, sağolsunlar tüm katılımcıların ve bloglarının listesini dağıttılar.. Bu sayede artıkİzmirli blogları da takip edebileceğiz.

Etkinlik, süper bir kahvaltının ardından markanın tanıtımı ve dondurma sevenlerin sayfası dondurmalı blog http://www.dondurmaliblog.com/ tanıtımı ile devam etti, ardından hep birlikte fotoğraf çekildik ve dondurmalı pastaları tattık. Sunumda Türkiye'deki dondurma tüketiminin kişi başı yılda 2.8 litre olduğu ve Amerika'da (ve hatta İsveç'te) bunun dört katı olduğunu öğrendik. Türkiye'de bu kadar düşük olmasının başlıca sebeplerinden biri tabi ki bizim ülkemizde dondurmanın sadece yazın yenmesi imiş.


Asansör Restoran'daki kahvaltımız hem görsel hem de lezzet açısından tam bir şenlikti. Üzerine tatlı olarak dondurma yiyeceğimizi bildiğimizden kendimizi durdurmak zorunda kaldık. Özellikle kare tabaklarda servis yapılması masanın etkin kullanımı (!) ve tabi estetik açısından çok iyi düşünülmüş. Taze sıkılmış portakal suyu ve çay servisi ise oldukça hızlıydı. Özellikle çay tiryakisi blog yazarlarının tesadüfen bir araya geldiği masamız, mutfaktan en uzak noktada olmasına rağmen asla çaysız kalmadık.


Evdekileri de unutmayıp harika Carte Dor ürünlerinden oluşan bir paketi de yanımıza yolluk olarak verdiler, ayrıca hediye ettikleri shaker ile yapabileceğimiz ilginç tarifleri ekledikleri kutu çok sevimliydi. Bu etkinlik için emeği geçen herkese çok teşekkürler..


3 yorum:

Matissera dedi ki...

seninle de tanışamamışım bilseydim keşke tanışırdım tabii, etkinliğin fotoğraflarını biz çekmiştik neyse, yarın ki buluşmaya beklerim o zaman :)

OA_C dedi ki...

Merhaba.. Bahsettiğiniz buluşmadan haberim olmadı ne yazık ki.. Paylaşılan fotoğraflar çok güzeldi teşekkürler..

Esma Ercengiz dedi ki...

Çok güzel bir buluşmaydı gerçekten. Umarım bir daha sonraki etkinlikte sohbet etme şansımız olur.
Sevgiler..

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar