10 Tem 2010

Kokoreççi Adem Usta {Kadıköy - İstanbul}

Sakat atların en kralı, benim için, tartışmasız kokoreçtir. Kokusuz, iyi hazırlanmış ve iyi pişirilmiş bir kokoreç her daim yenir. Tek sıkıntısı tek yarımla sizi doyurmaması diyebilirim:)


Kokoreç her daim yenir ama her daim de nasıl yeneceği tartışılır. Halbuki, bence tartışılacak bir şey yok; önemli olan, farklı pişen kokoreçlerden farklı tat almak. Tabi bu noktada elindeki dandik kokoreçin tadını domates ve biber koyarak bastırmaya çalışanları tenzih ediyor ve kömürde kokoreçin kekik, kimyon ve pul biberle; tava kokoreçin ise domates ve acı biberler daha güzel olacağını söyleyerek sözü Meşhur Adem Usta'ya getiriyorum.


Adem Usta, Kadıköy'de Rıhtım Caddesi'inde, Metro Turizm ofisinin hemen yan sokağında. Minibüs duraklarının hemen karşısına düşüyor da diyebilirim. Yeri de oldukça kolay yani.

Adem Usta'nın yeri, babadan oğula ve seyyar arabadan dükkana geçen bir mekan. Kömürde kokoreç yapıyorlar ama en güzel özelliği, kömürde çevrilerek pişen kokoreçi alıp keserek yine kömür ateşi üzerindeki metal tablada ufak ufak keserek iyice pişirmeleri ve kokoreçin oldukça yumuşak kalması. Zaten kaliteli olan kokoreçleri, böylece çok daha lezzetli bir hale geliyor, yedikçe yiyesiniz geliyor. Hatta, bak gidip yiyesim geldi. Neyse, ne diyordum, kokoreçler acayip güzel. Kömürde olmasına rağmen, ille domatessiz yiyemem ben diyenlerdenseniz, domates de koydurabiliyorsunuz ama ben, başta da dediğim gibi kömürde kokoreçte domates tercih etmiyorum.


Adem Usta'da yarım ekmek kokoreç 6 TL. Lezzetinin emsallerine göre çok daha iyi olmasına rağmen, fiyatının da emsalleriyle aynı seviye olması süper diyebilirim. Kadıköy'de Adem Usta'ya kesin uğrayın, tek bir kuruşunuza bile acımaz, en az iki yarım yersiniz.

Adem Usta'nı yerinin, derdini anlatacak kadar bir internet sitesi de var:


Herkese afiyet olsun.

Onursuz Kıl Adam yedi.

4 yorum:

gravel dedi ki...

kömürde kokoreç için izmir'de bi yer belledim. yazıcam inşallah. fotoğraflarını da çektim. izmir'de yediğim en güzel kokoreç diyebilirim. ben de senin gibi iki tip kokoreçi ayrı ayrı seviyorum. istanbul'a geldiğimde sacda pişen domatesli kokoreçi en iyi nerde yeriz onu da yazsana bi ara.

Tancan dedi ki...

Tamamdır, geldiğimde yeni bulduğun yere kesin gidelim. Tava kokoreç için de yılladır gitiğim bir yer var, onu da dönünce ayrıca yazacağım.

Adsız dedi ki...

en uğrak yerimdi kadıköyde tek geçerdim. bu yeri ama fiyatı abartmışlar kaliteside eskisi gibi deil

Adsız dedi ki...

ADEM USTAYI ARAKEN kadıköy de cadde üstünde DOYURAN diye bir yer var görüp girdik KOKOREÇ ten tiksindirdi. Dolaşmaya devam edip ADEM USTAYI buldum da tekrar sevdiğim lezzete kavuştum. KADIKÖY DE ADEM USTAYI TEK GEÇERİM...

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar