16 Tem 2010

Cremeria Milano {Beyoğlu - İstanbul}

Yaz geldiğinde ilk aklıma gelenler genelde karpuz ve dondurma oluyor. Yani, içinizin serinlemesi için belki de en iyi alternatifler. Peki, karpuz ve dondurmadan daha iyi bir alternatif ne olabilir; tabi ki ikisinin bir araya geldiği bir seçenek, karpuzlu dondurma! "Ohoo, nereden bulacağız karpuzlu dondurmayı", derseniz sizi Beyoğlu'nda, Tünele yaklaşırken sağda kalan Cremeria Milano'ya davet ediyorum.


Cremeria Milano, halk arasında bilinen adıyla Roma Dondurması, gerçek adıyla (aslında gerçek adı değil, İtalyan tipi dondurma da diyebiliriz) Gelato yapan ve gerçekten çok güzel yapan bir mekan. Yapısı itibariyle klasik Maraş Dondurması'ndan ve hazır dondurma olarak Algida'dan daha farklı, daha yoğun ve daha yumuşak bir dondurma, Gelato. (Ayrıntılar için Ekşisözlük ve Wikipedia'ya göz atabilirsiniz, bizim işimiz yemek olduğu için bir Gurme gibi teknik ayrıntılara girmeyeceğim)


Cremaria Milano'nun ve İtalyan dondurmasının en güzel özelliği çok fazla çeşit olması. Cremeria'da yapıp yapmadıklarını denemedim, ama İtalya'da herhangi bir yerden dondurma yemek istediğinizde, radarınıza giren her dondurmayı önce tadarak deneyebiliyorsunuz. Yoksa o kadar farklı çeşidin içinden çıkmanız biraz zor oluyor. Gerçi ben, bir yaz meyvesi hastası olarak ne kadar yaz meyveli dondurma varsa doldurtuyorum külaha!


Dediğim gibi çeşit çok ve yumuşak yapısıyla yenmesi kolay. Bundan sonrası ise sizin bütçenize kalıyor. Mado zincirlerine ve pastahanelere göre fiyatlar biraz daha yüksek. Bir top dondurma 4 TL (3.5 da olabilir, yaz sıcakları beynimi kamaştırdı iyice, kusuruma bakmayın), diğer bütün ürünleri ise 7 -16 TL arasında değişiyor.

Dondurma için damak tatları farklıdır, ama şu sıcak günlerde ve hazır yağmur yağmıyor iken Cremeria Milano'yu bir deneyin derim.

Şu sıcak günlerde Onursuz Kıl Adam yedi.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar