4 May 2010

BBQ Chicken {Taksim - İstanbul}

Kuş gribi "hastalığı"yla beraber (ya da paranoyasıyla) beynimizdeki gerçek tavuk tadı yavaş yavaş değişmeye başlamıştı. Gerçi, artık tatları kalmadığı için değişecek bir şey de kalmadı ya...

Kuş gribi paranoyasıyla beraber esnaf lokantaları işlerini kaybederken, piyasa "daha güvenli" mottosuyla fast food yapılı tavukçulara kaldı. Onlar da her geçen gün daha tatsız tavuklar yapmaya başladılar kanımca. KFC de bu yapıda piyasaya hakim zaten. Bir dönem Hot Wings'lerini 2-3 günde bir yerdim. Yine bir KFC gecesinin ardından, kalan tavukları ertesi sabah yemeğe çalışırken, üzerindeki harcın resmen plastikleştiğini gördüğümde, çok zorda kalmadıkça yememeğe başladım(bknz. zorda kalmak: açlıktan ölmek, gözün doymadığı zamanlar).

KFC, Türkiye piyasasının ekmeğini yerken ortaya Popeyes çıktı. Beklentisiz bir şekilde, yeni ve iyi bir alternatif bulma umuduyla hemen kendimi Popeyes'in kollarına bıraktım. Sonuç; daha ucuz ve KFC ile hemen hemen aynı tatta (yani tatsız) tavuklar. Tek avantajı koca bir kova tavuğa, KFC'den 10 lira daha az vermeniz...

Başlığı gören ve buraya kadar okuyan birisi şöyle düşünebilir: Adam, iki "çıtır" tavuk zincirini o kadar yerdi, herhalde BBQ Chicken'da onlardan çok daha iyi, alternatif olmak yerine onların yerini alacak bir tat buldu. Evet, ben de aynı düşüncülere sahip olmak için gitmiştim ama maalesef bunu başaramadım.


BBQ Chicken, Güney Kore merkezli bir Franchise ve adındaki BBQ, sanılanın aksine Barbekü anlamında değil Best of the Best Quality Chicken ( Çok Acayip İyi Tavuk!) açılımında.



Gelelim tavuğun faydalarına. Kanat hastası ve gözü doymayan birisi olarak mönüdeki fiyatları gördüğümde biraz hayal kırıklığına uğradım. 4-8 parça tavuklu mönüler 10-15 tl civarında. 30 parçalı mönüler ise 45! tl'ye kadar çıkıyor. Bu şartlar altında, ben, nispeten daha performanslı olan tekli, 8 parça BB Wings aldım (10.75 tl), Spooky ise Golden Strips mönü(o da hemen hemen aynı fiyattı sanırım) aldı. Beklediğimden biraz daha geç gelen bu tatlardan sonra, lafı fazla dolandırmadan şunu söyleyebilirim ki; kanatları KFC'den daha çıtır, tavuğu kaplayan harç biraz daha lezzetli, verdikleri tatlı, ekşi vs. soslar gerçekten kaliteli ama tat olarak rakiplerinden çok çok daha iyi değil. Fiyat/Performansı da diğer rakiplerinden kötü olduğu için çok sık gideceğimi sanmıyorum ama açlığımın tavan yaptığı bir zaman diliminde kendisine bir şans daha kesin veririm. O değil de, artık fast food yapısının dışındaki kanatçılara daha çok yönelme vaktim gelmiş...

BBQ Chicken Internet Sitesi

İstiklal caddesine girin, devamlı sağa bakara yürüyün, Galatasaray Lisesi'ni geçtikten birkaç yüz metre sonra göz göze geleceksiniz.

Afiyet olsun.


9 yorum:

gravel dedi ki...

O değil de neden İstiklal'in girişinden Galatasaray Lisesi'ne kadar kafamız sağda yürüyoruz ki? :)
Galatasaray'a gelene kadar etrafa bakalım. Sağı solu keselim. Liseyi geçince kafayı sağa çevirelim. Olma mı? Bence olur. :)

ferhat can dedi ki...

kanat için artık en güzeli kendimizin yaptığı kanatlar.

ama taksimde kanat = bibuçuk 'tur. oranın acılı kanatları (ki gerçekten çok acılar) kadar iyisi yok.

bir de benim de gidip yeme hedeflerim arasında bulunan bahçelievler civarında bir kanatçı varmış, ... usta.

detaylarını bilmiyorum, belki siz merak eder bulursunuz.

size bir de mano burger'i tavsiye edeyim taksimde. son 10 yemeğimden 9'unu orada yedim. hamburgerleri çok lezzetli, ucuz, bütün sosları da heinz. tünel meydanda...

atrin dedi ki...

afiyet olsun hacım, yarasın. hemen kanatçı tavsiye edeyim. inönü caddesinde çevreyoluna bağlanmak için sola dönmeden yolun solunda bi kanatçı var. 10 nomero. tavsiye ederim.

Daysoldier dedi ki...

atrin'in dediği yer mahmutbey kanatçısı.. pek lezizdir. atrin'le bir ziyaret edelim, yazarız hemencecik. pek pis yeniyor ama; tavuk, balık, kelle; bunlar yenir elle!

taksim'den başka yerde var mı? (sitesine husui bakmıyorum ki paylaşım ortamı olsun)

Daysoldier dedi ki...

tabii hususi de olabilir; okuyanın baktığı yere göre değişir

Bella dedi ki...

mahmutbey kanatcisi ve bibucuk ustune tanimam.

Adsız dedi ki...

Bence BBQ Chicken lezzet olarak açık ara önde ve çok farklı ve güzel bir yer fast food kültüründen biraz farklı.
Özellikle çıtır tavukları güzel ben normalde ızgara sevmem ama ızgra ürünleride çok güzel.
Arkadaşlarımın onayı aldı ızgara konusunda.
Çünkü onlar Kanatçı Haydar der başka bir yer demez normalde ama BBQ farkını her iki menü çeşidinde de koymuş durumda.
Tavsiye edebilirim

Adsız dedi ki...

bencede bbq chicken kelimenin tam anlamıyla muhteşem ve diğer tüm markalardan daha başarılı buluyorum...
bir kere kendine has bir özelliği var ben ve arkadaşlarım bu eşsiz lezzeti bizlere sundukları için teşekkür ederizzz... :))

Adsız dedi ki...

BBQ Chicken şubeler göre değişiklik gösteriyor galiba, kardeşim Kozyatağı'nı fazla beğenmezken ben Feneryolu'ndaki şubesini denedim ve bayıldım, çok çok iyiydiler. Bir kere tavuklar kesinlikle resmen altın rengiydi yeni ve taze yağda kızartılmış olduğu belli, lezzet olağanüstü, soslar birbirinden güzel ve tavuğa çok yakışıyor.Menü alınca bayağı ucuza geliyor, ben kızartma çeşitlerini denedim , en yakın zamanda ızgaraları da denemek istiyorum.Feneryolu şubesini tavsiye ederim.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar