18 May 2010

Happy Moon's {Şaşkınbakkal - İstanbul}

Bağdat Caddesi’ne indiğinizde yüksek fiyatlı, küçük porsiyonlu tonlarca restoran size hitap etmiyorsa, tam doymamış olarak masadan kalkarken ödediğiniz hesap yüzünden kendinizi enayi gibi hissediyorsanız bir de Happy Moon’s’u denemenizi öneririm.


Marks & Spencer’ı geçtikten hemen sonra, yolun sağ tarafında “Happy Moon’s” tabelasını görüp iki apartmanın arasından içeriye giriyorsunuz. Eğer yemek saatlerinde geldiyseniz kapının önünde ufak çaplı bir sıra görmeniz olası. Yine de korkmayın, şu ana kadar 10 dakikadan fazla bekleyen insan olduğunu görmedim.

Mekan açık ve kapalı olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında açık bölüme talep fazla olduğu için burada masa bulmak için bir süre sıra beklemeniz gerekebilir. Defalarca gitmiş olmamıza rağmen şimdiye kadar kapalı kısımda oturmak için hiç sıra beklemedik.


Masaya oturduktan sonra et yemeklerinden tavuk yemeklerine, kreplerden salatalara kadar onlarca yemek seçeneği arasından seçiminizi yapıyorsunuz. Servis oldukça hızlı diyebiliriz. İstediğiniz yemek ve yoğunluk durumundan bağımsız olarak siparişiniz en fazla 10-15 dakika içerisinde masanızda oluyor. İçinde 450 gr et, patates ve garnitür olan bir mönü halinde tahta üzerinde servis edilen T-Bone Steak (27 TL), Tavuklu Noodle (14.75 TL), 200 gr et ve özel sosla hazırlanan Happy Moon’s Burger (15 TL) en beğendiğimiz yiyecekler arasında. Bir tavuklu – mantarlı krep hastası olarak ise Happy Moon’s krepini çok başarılı bulamadığımı söylemem gerekiyor. İçecekler arasından, içinde ince ince dilimlenmiş yeşil elmayla servis edilen limonata da pek hoşumuza gitti.

Onursuz Kıl Adam'ın Happy Moon's Burger Notu:

Masanın en oburu olarak 200 gr.'lık Happy Moon's Burger'i ben yedim. İster istemez de Dükkan Burger'le bir kıyas içine girdim. Her ne kadar ikisinin etlerinin yapım şekli farklı olsa da, Happy Moon's Burger, Dükkan Burger'den fiyat performans olarak kesinlikle çok daha iyi. Tat olarak da dişli bir "alternatif". Happy Moon's 'un özel yapım sosu da burgerin tadını katlayan en önemli etken. Dükkan Burger'i sevenlerin de sevmeyenlerin de denemesini tavsiye ederek uzaklaşıyorum.


Fiyat aralıklarının salatalar için 12-17 TL, burgerler için 11-16 TL, makarnalar için 12-16 TL, et yemekleri için 14-27 TL, pizzalar için 12-16 TL aralığında olduğunu söyleyelim ki, ödeyeceğiniz hesap konusunda bir fikriniz olsun. Mekanda aynı zamanda 10-13 TL aralığında diyet yiyecek tabakları bulabileceğinizi de eklemek isterim.


Bağdat Caddesi üzerinde, ama Bağdat Caddesi’nin karmaşasından uzakta ya da Kadıköy’de ya da Fenerbahçe’de büyük porsiyonlu, uygun fiyatlı güzel yemekler yemek istiyorsanız Happy Moon’s tam size göre. Mekanla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz web sitesi: http://www.happymoons.com.tr/

Hiç yorum yok:

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar