2 Nis 2010

Fisho {Forum Bornova - İzmir}

Bir balıkçıya gitmek pahalı bir akşam yemeği için düşünülür(dü) genelde. Öğle yemeğinde balıkçıya gidip uygun fiyata ve çabuk balık yemek Fisho'dan sonra mümkün oldu diyebilirim. En azından bu civarda başka da alternatifi yok gibi. Forum Bornova'dakinden bahsedeceğim. İzmir'i pek bilmeyenler için en basit tarifi vereyim, metroya binin Bornova durağında inin, hastane tarafından çıkın ve etrafta birilerine sorun. Biraz yürümeniz gerekecek veya taksiye binebilirsiniz. Bir de Forum servisleri var sanırım metroya uğrayan.

Gelelim Fisho'ya. Balıktan neler yapıyorlar inanamazsınız! Fisho'yu yazmak için sıraya koymuştum, bir ara fotoğrafını çekerim nasıl olsa diye bekliyordum. Ta ki öğlenleri sürekli gidip geldiğimiz için bizi tanıyan ve tek tek tüm müşterileri ile ilgilenmeyi ihmal etmeyen mekanın işletmecisiyle, yeni satmaya başladıkları Himalaya tuzunu konuşana kadar. Neyse konumuz Himalaya tuzu değil. Bir ara onu da anlatırım ;) Burada orta halli bir Franchise mekandan beklenmeyecek kadar ilgili olduklarını söyleyebilirim. Tuz muhabbetimiz esnasında beklediğimiz için soğuyan çorbalarımızı değiştirdiler mesela. Self servis olmasına rağmen sırada fazla beklemenize müsaade etmiyorlar ve ödemeyi yaptıktan sonra yemeğiniz hala mikrodalgadaysa, siz oturun biz getirelim diyorlar. Yemek sonrası çay ikramı da var. Bir özen, bir ihtimam sormayın. E artık yazmanın zamanı geldi diye düşündüm ve alelacele cep telefonumla birkaç fotoğraf çektim.

Çorba demiştim değil mi, mükemmel bir balık çorbası yapıyorlar, yaz kış içiyoruz; kırlangıç balığından ve tam olması gerektiği gibi. Öğlen vakti taze midye dolması çıkıyor; kocaman, İzmir usulü.


İlk girişte soğuk salatalar/mezeler görüyorsunuz; bunlar arasında marine levrek üzerine tanımıyorum. Enginar ve diğer deniz mahsülü salataları da güzel, ancak bunların fiyatlarında bir dengesizlik var; bir tabağa bir çeşit deniz mahsülü ile birkaç çeşit sebze aldığınızda, neredeyse bir tabak balık yemeğine eşdeğer para ödüyorsunuz. Bu mezeleri küçük tabaklarda ve yarım porsiyon da almak mümkün. Yakın zamanda menü de satmaya başladılar, bir tabak balık yanında küçük salata ve içecekle daha uygun fiyata almak mümkün. Ben genelde yemeğin yanında içecek almıyorum, o yüzden bana hitap etmiyor ayrıca menü yanında verdikleri küçük salata çok sıradan. Yine de salata sosu olarak balsamik ve nar ekşisi de bulundurmaları on numara...

Her zaman her yemeği bulamıyorsunuz, daha çok sevilenleri daha çok yapıyorlar sanki. Levrek, çipura gibi çok favori balıkların dışında akya ve dil balığı şiş, balık kokoreç, balık köftesi, güveçte balık gibi enteresan tatlar var. İşte benim favorim; deniz mahsüllü Paella, (paeya diye okunuyor) yani ispanyol pilavı, aşağıdaki gibi bir şey, önünden geçtiğimde görürsem dayanamıyorum. Bunu biliyorlar galiba (!), eskiden daha az yapıyorlardı şimdi daha sık rastlıyorum. Burada sadece bir kere yediğim bir şeyi beğenmemiştim, o da hamsili pilavdı ve çiğ gibiydi. Bir daha da yapmadılar zaten, nabzı iyi tutuyorlar yani. Eğer okurlarsa buradan bir isteğim olacak, madem deniz mahsüllü pilav yapıyorsunuz deniz mahsüllü makarna da yapın bari!


Genelde yemek üstüne tatlı yiyemem ama bir keresinde ortaya söylemiştik, tahini eritip cevizli bir tatlı yapıyorlar. Balık üstüne iyi giden bir şey.

Benden size tüyo, porsiyonların büyüklüğünü gördünüz, az çorba ve az yemek opsiyonunu kullanırsanız daha da uygun fiyata fena da doymuyorsunuz hani.

Bu arada yeni uygulamaları enteresan, içinde çatal, bıçak, kolonyalı mendil ve tuz ekürisinin bulunduğu servis poşetinin içine ekstradan el temizleme jeli eklemişler. Belki yakında başka yerlerde de görürüz, ben ilk defa burada gördüm.

Sonuç: gidin, alışveriş yapın, acıkın, yiyin!

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Süper yorumlar.
Ben hardal soslu feslegenli levrek salatasinin biraz daha vurgulanmasi gerektigini düsünüyorum.
Eger siz de benim gibi marine balık meraklısıysanız hic durmayın, deneyin..

OA_C dedi ki...

Haklısınız.. onun da fotografını çekip ekleyecegim en kısa zamanda.. marine levrek yazmıştım ama hardallı ve fesleğenli sosu vurgulamamışım.. sanırım paella düşkünlüğüm onu ikinci sıraya itti :)

Özgür ÖZYURT dedi ki...

fisho uygun fiyat ,farklı lezzetlerle ve temiz olmasıyla da kesinlikle güzel bir yemek vaadediyor.Benim favorim balık kokoreç

RefKof dedi ki...

Böyle yerlerin az olması ne kadar kötü. Bornova foruma uğradığımda çoğu kişinin İkea tercihinin yerine tercihte tek geçtiğim bir yer.

OA_C dedi ki...

İkea'nın sıradan köfteleri veya porsiyonları giderek küçülen somonlarını yemektense kesinlikle fisho.. Somon demişken ıspanaklı somonunu mutlaka deneyin..

OA_C dedi ki...

sergi alanında yok ama istek üzerine taze pişmiş deniz mahsüllü makarna pişiriliyor. yine istek üzerine yapılan mucizevi bir tad var.. Soya soslu balık, deneyin pişman olmayacaksınız..

Aydan-coşkun dedi ki...

Arkadaşlar balçova kipa fishio'da hiç yediniz mi?Kesinlikle yemeyin,çalışanlar berbat aşevi gibi davranıyorlar, azarlıyorlar,yüzümüze bakmıyorlar ben haftada 2 mutlaka yiyordum,en son şikayet edeceğimi söyleyince ilgilenmeye başladılar.Forumdaki fisho çok farklı gerçekten hizmet çok iyi.

Adsız dedi ki...

bence balçova forumdan ii çünkü ürünleri daha iii ve büyük ilgi mühtiş fiatlar uygun balıkta ne arasanız var salata çeşitleri çok ekmek arası var bence mühtiş tafsiye ederim.

osmanömer dedi ki...

aydan hanım bence burdan insanları yanlış yönlendirmiyelim benim kanaatimce her iki şubesindende yerim sürrekli bana balçova şubesi daha bi güleryüzlü ve kaliteli geliyor ama burdan bence olması gereken yorumlar yapılmalı

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar