12 Eyl 2012

Köfteci Salih {Kemeraltı - İzmir}

Şimdiye kadar gittiğim her köfteci bana ayrı bir tat verdi. Ako'da yöresel ve özel bir tat vardı; Hüseyin'in köfteleri ise bana ev yapımı anne köftesini anımsattı. Recep'teki ise daha duygusal ve özel bir tattı. Salih'e gelince de... Salih'de, sanırım, hepsinden farklı bir tat buldum.

Köfteci Salih, 1970'ten beri Kemeraltı'nın içinde hem tadını korumuş hem de müdavimlerini yaratmış mütevâzi bir köfteci. 

Köftelerinin tadı, ev köftesiyle tükürük köftesi arasında ve lezzeti üst seviyede. Bundaki en önemli etken de etin kalitesi. Daha ilk lokmayı yerken kokusundan ve kıvamından bunu hissedebiliyorsunuz. Tabii Salih'in köftelerindeki kalite sadece etten gelmiyor. Köftenin kıvamı, yoğunluğu, yumuşaklığı, baharatı; hepsi midenizi şenlendirecek kıvamda. 

Köfteler, yanında soğan, domates ve turşu biberle servis ediliyor. Porsiyonu ise, zevkle doymak isteyenler için oldukça tatmin edici. Gittiğinizde 1,5 porsiyon istemek için gaza gelirseniz, bir sakinleşin, etraftaki masaların tabaklarına bakın, ondan sonra karar verin derim:) 

Köfteye eşlik edecek en güzel şey olan piyaz da ağız tadımıza gayet uygundu ve fasulyeleri, dandik piyazlardaki gibi ne çok sert ne de çok yumuşaktı. 

Piyaz ve köfteye ek olarak, günlük ve, sanırım, kendi üretimleri olan mis gibi yoğurtları da menüyü çok güzel tamamlıyor. Mutlaka deneyin derim. Biz Spooky ile dayanamadık ve iki taneyi götürdük. 

Köfteci Salih 70 yıldır aynı yerde, bu saatten sonra da yeri de, tadı da bizce değişmez. İzmir'de yaşıyorsanız ve hâlâ gitmediyseniz, ayıp etmişsiniz; hemen gidin. Yakın zamanda İzmir'e yolu düşecekler de uğramadan dönmesinler;) 

Mekanın yerini Kemeraltı'nın kargaşında bulmak biraz zor olabilir ama kime sorsanız bildiği için ulaşması çok sıkıntı olmayacaktır. Yine de açık adresini de vereyim:

Konak Mah. 879 Sok. Kestane Pazarı No:16/A 
Kemeraltı /Konak, Konak, İzmir


Afiyet olsun.

Onursuz Kıl Adam yedi.

1 yorum:

İhbol dedi ki...

Amma abartmışsınız o kadarda değil daha iyileri var hemde daha ucuza kemeraltında fotoğraflardanda belli zaten. Pilakiye marul doldurmuşlar domatesler taze değil eti lezzetsiz...

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar