5 Haz 2012

Kebapçı Enver Usta {Taksim - İstanbul}

13.01.2014 tarihi itibariyle bir düzeltme yazmak istedim;

Enver Usta taşınıp efsane garsonunu işten çıkardıktan sonra eski havasından ve lezzetinden uzak bir hal almış durumda. Bir ara tekrar gidip son yorumlarımızı yazacağız.

Öğle vakti Taksim'desiniz, tünele de yakınsınız ve canınız o saatte kebap mı çekti? Hemen tünel girişi ile Simit Sarayı'nın arasındaki dar sokağa girin ve sonuna kadar gidin. Karşınıza girişi yer altında olan Kebapçı Enver Usta gelecek. Hah, işte oraya dalıp kebap açlığınızı bastırabilirsiniz.


                       



Enver usta 20 yıldır orada ama müşteri kitlesinin çevre esnafının ve insanının dışına taşması, tahminen, son 6-7 yıl içinde olmuştur.

Mekan küçük, salaş ve salaşlık=lezzet oranı gayet iyi seviyede:)

Enver Usta'da kebap yemeden önce bir çorba patlatayım diyemiyorsunuz ama çorba yerine çok lezzetli bir bulgur pilavını mideye indirebilirsiniz. Hafif acılı, yanında bol yoğurtlu... Düşündüm de, sırf bulgur pilavı için bile Enver Usta'yı ziyaret edebilirsiniz!





Kebaplarına gelince;  İzmir'de Kelle'nin, İstanbul'da Şenol Kolcuoğlu'nun kebaplarını tatmış biri olarak aşmış, bitirmiş, yemezseniz geberirsiniz diyemem. Ancak Taksim civarındaki kebapçılardan da iyiler. Eh, sadece öğlen vaktinde açık oldukları da hesaba katıldığında özellikle de o civarda çalışanlar için bulunmaz  bir nimet Enver Usta.





İlk gidişimizde Adana ve Urfa kebabı denedik. Açıkçası Adana'nın kıvamı biraz daha sert ve ağızda kolay dağılmayacak düzeydeydi. Urfa ise tam beklediğim gibi ağızda dağılıyordu ve et tadı damakta daha çok kalıyordu. Meşhur olan tavuklarını ise bir dahaki gidişimizde deneyeceğiz ama ilk kez gidecekler için Urfa'sını tavsiye ederim. Acı sevenler de artık üzerine bol pul biber dökerler:)





Mekanda tek garson olarak Ahmet ağabey var. Adını nereden biliyorsun derseniz, bizim dışımızdaki herkes kendisine adıyla sesleniyordu:) Yani öğrenmek zor olmadı. Muhabbeti koyarsanız, yemek yerken sizi sıkmayacak, aksine yemek zevkinizi arttıracak garsonlar kategorisine kendisini dahil edebilirsiniz.

Bir buçuk Adana, bir Urfa, iki tabak bulgur pilavı, bir cola ve bir suyun günahı 28 TL. Taksim'deki bir yemek mekanı için fiyatlar oldukça uygun. 

Kısacası;

- Taksim'de kebap yemek için çok güzel mekan.
- Bulgur pilavı süper. Sırf onun için bile gidilir.
- Mekan küçük. Gaza gelip de 4-5 kişiden fazla gitmeyin.
- Öğlen 14'ten sonra gitmeye kasmayın, yiyecek pek bir şey kalmıyor. Zaten dükkanı da o civarlarda kapatıyorlar.

Haydi afiyet olsun.

Onursuz Kıl Adam yedi.

10 yorum:

tuzvekarabiber / Salt'nPepper dedi ki...

yazılarına bayılıyorum, ellerine sağlık tekrar :)
önerebileceğin bir dönerci var mı acaba? güzel bir döner deneyip hakkında yazmak isterim...
çok sağol...
http://tuzvekarabiber.blogspot.com/

Tancan dedi ki...

Öncelikle teşekkür ederim. Dönerci tavsiyesi için daha önce yazmış olduğum Şahin Usta ve Bayramoğlu yazılarını okuyabilirsin. İlerleyen günlerde birkaç yeni dönerciyle ilgili yorumlarımı da yazacağım. O zaman güzel bir dönerci listemiz de olacak.

Afiyet olsun.

Löplöpcü dedi ki...

Enver Usta'ya giderseniz birdahakine kebapa hiç bulaşmayın TAVUK BEYTİ yiyin. Oranın spesyali odur!

Tancan dedi ki...

Canımın tavuk istemediği bir dönemde uğramıştım Enver Usta'ya. Tavuğunun methini de çok duydum, en kısa sürede deneyeceğim. Teşekkürler.

Harbiyiyorum dedi ki...

Kebapçı Enver'de Kemikli Tavuk yerim. Sadece Kemikli Tavuk yerim. Yarma pilavına bayılırım. Ahmet abi ve Enver ustanın hastasıyım. Arada bir de tavuk beyti söylerim ;)

Zamanında bunu Harbiyiyorum'a yazmıştım. Linki aşağıda.

http://bit.ly/R4lw2m

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Kebapçı Enver usta'ya aynı mekanda çalıştığımızdan dolayı uzun süredir gideriz ve taşındığımız için yeni yerine ancak gidebildik iştahla oturduğumuz sofraya gelen asık suratlı garson ''ezme ve yoğurt istermisiniz?'' dediğinde ve gelen kemikli tavuğun içini pişmemiş görünce...
Duvardaki LCD tv yerine keşke Enver ustanın tüplü tv'si ve asık suratlı garsonumsu yerine Güleryüzlü Ahmet abim olsa dedim.
Profesyonellik keşke ocakta kalsaydı keşke duvarda sofular kebapçıları gibi beni ilgilendirmeyen ünlümsü fotoğrafları olmasaydı...
Şanslıyım çünkü Enver ustamla aynı zamanda taşındık.......

Adsız dedi ki...

adana kebap diye yaninda bulgur verilen 2 tane uzun kofte parcasinin resmini paylasman bile utanc, yoresel yemeklere hakaret etmis bu yazi resmen. o kiymaya benzeyen seyi guneydoguda adana ya da urfa kebap diye sokakta kopege atsan inan yemez.

Adsız dedi ki...

Enver ustanın taaaa..ne dalgamı geçiyorsunuz bizimle kapkara bir et yanında iğrenç bulgur plavı koca koca taneli ya gidin işinize sövmemek için kendimi zor tutuyorum.

Tancan dedi ki...

Enver Usta'daki kalite düşüşünü, Ocak 2014'te, yazının başına bir not ekleyerek belirtmiştik. İlk fırsatta tekrar gidip değerlendireceğiz.

Teşekkürler.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar