4 Ağu 2011

Gittik Yiyemedik: Deniz Restaurant {Alsancak – İzmir}

Geçenlerde yakala.co fırsat sitesinde Alsancak Deniz Restaurant kampanyası vardı, 39 TL’ye üç çeşit meze, kalamar, balık, meyve, salata ve iki tek rakı. Biz de bu fırsatı görünce hemen atladık, biliyorsunuz Alsancak Deniz Restaurant İzmir’de ün yapmış ve rezervasyonsuz hayatta yer bulamayacağınız meşhur bir işletme. Biz de işletmenin namına güvenerek, 40.yıl şerefine yaptıkları bu kampanyadan kupon satın aldık.

Şimdi burada bir not işlemek istiyorum, bizim bu Türk işletmeler sanırım fırsat sitelerinin mantığını kavrayamadı. Bir işletme neden fırsat sitelerinde yer alır? Hizmetten indirimli yararlanmaya gelen müşteriyi memnun etmek, bu vesile ile onu ve arkadaşlarını kazanmak ve onun tekrar bu hizmeti almasını sağlamak, YANİ MÜŞTERİNİN AYAĞINI İŞLETMEYE ALIŞTIRMAK İÇİN YAPILAN BİR REKLAMDIR FIRSAT SİTELERİ.

Deniz Restaurant olaya sanırım, “ucuza verilen ikinci sınıf hizmet” gözüyle baktı, sanki onu kolundan tutup zorla fırsat sitelerine sokmuşlar gibi davrandı.. Neden mi böyle düşünüyorum, filmi geri saralım..

OLAY NASIL BAŞLADI

Yakala.Co Deniz Restaurant kampanyasından, arkadaşlarımızla gitmek için bir sürü fırsat satın aldık. Fırsat metninde, (Cumartesi-Pazar günleri hizmet verilir) yazıyordu. Biz bunu her normal insan gibi (haftasonu da hizmet verilir) olarak anladık çünkü bu ibarenin başında SADECE yoktu. Rezervasyon yapmak için aradığımızda, sert ve kaba bir dille uyarıldık. Şimdi kabalık burada başlıyor.

Şimdi, ben bu işletmenin yerinde olsam,

HANIMEFENDİ KUSURA BAKMAYIN, İLANDA NET BİR ŞEKİLDE BELİRTMEMİŞİZ, BEN SİZİN MAĞDURİYETİNİZİ GİDERMEK İSTERİM AMA GERÇEKTEN HAFTAİÇİ BU KAMPANYADAN YARARLANMANIZ MÜMKÜN DEĞİL. AMA SİZİ KIRMAMAK VE BU DURUMDAN MEMNUN ÇIKARTMAK ADINA CUMARTESİ GÜNÜ EN ÖN MASAMIZI SİZE VERELİM VE TATLI BİZİM İKRAMIMIZ OLSUN..” derdim..

Peki onlar ne dedi?

“İSTERSENİZ 50 KİŞİ ALMIŞ OLUN, HAFTAİÇİ GELEMEZSİNİZ”.

Gerçekten çok şukela ve kibar bir bakış açısı. “Hadi”, dedik. Sinirleri bozmayalım, kuponları ikişer ikişer haftasonu kullanalım ve rezervasyonumuzu yaptık.

Cumartesi akşamı iki çift olarak gittiğimizde, biza harika bir masa ayrılmıştı. “Helal olsun Deniz Restaurant’a” diye düşündük. Derken servis başladı.

Mezeler bize seçtirilmedi ve sorulmadı. Yemekhaneye yemeğe inen tabldotçular gibi önümüze üç kayık tabakta, içinde tek bir patlıcan olan süzme yoğurt, kokmuş konserve bamya, küçük parçalara ayrılmış turşular geldi. ALSANCAK DENİZ RESTAURANT’TA EMİNİM NORMALDE DE BU KALİTEDE MEZELER SERVİS EDİLİYORDUR.

Hadi dedik huysuzluk yapmayalım.. Kalamar güzeldi, salalar ufacıktı, rakılar açık olarak servis edildi şişeleri hiç GÖRMEDİK. Allah bilir ne içtik gerçekten merak ediyorum.

Bu arada masaya istediğimiz ekmekler yarım saat sonra geldi.

Kuponumuzda kültür çipura vardı. Şöyle diyeyim, kültür çipuranın kilosunu ben pazardan 15liraya alıyorum. Deniz Restaurant bize şu yukarıdaki büyüklükteki çipuraları servis etti, bizzat gelen tabağın resmidir. Şaka gibi, gerçekten, domatesin büyüklüğünü görüyor musunuz? Şimdi bir de balığa bakın? PES!

DAHA DA GİTMEYİZ

Sonuç mu? Bir daha asla Deniz Restaurant Alsancak’a gitmem, bir arkadaşıma tavsiye etmem, gidecek olana da başıma gelen bu olayı anlatır ve yolundan döndürürüm. Onlar o gün bize verdikleri kokmuş meze ve küçük balıkla fırsat sitesinden olan kazançlarını kendilerince arttırdılar ama gelecekteki bir sürü potansiyeler müşteriyi kaybettiler.

Gerçekten süpersiniz Deniz Restaurant Alsancak! Yakala.Co, bu kadar kötü bir hizmeti bize sattığın için seni de kınıyorum.


Gittik Yemedik. Daha da gitmeyiz Deniz Restaurant Alsancak’a.

31 yorum:

atrin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
atrin dedi ki...

daha önce gittiğimde memnun kalmıştım. demek ki alsancak deniz restorant da "ye kürküm ye" ekolündenmiş. çok ayıpladım ve bir daha gitmeyeceğim.

chunlibeauty dedi ki...

bende aynı senin gibi düşünüyorum sen markanı adını tanıtmak icin müsteri kazanmak icin fırsat veriyorsan onları en güzel sekilde agırlamasını yada hizmet vermesini bileceksin.. Sırf bu yüzden fırsatlardan birsey almaya korkuyorum.. İzmir'e her yaz ugrarım bu Zihniyete sahip rest. 'ın kapısından bile gecmem artık :)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Terbiyesizliğin daniskası. Ben İzmirli değilim ama bundan böyle her fırsatta anlatırım yaptıkları basitliği!

Adsız dedi ki...

ben de gitmeyi çok istiyordum buraya, ama bu yazıdan sonra asla gitmem. bu zihniyetteki işletmeleri kınıyorum. sizi de tebrik ederim sayenizde daha doğru seçimler yapabiliyoruz.

Löplöpcü dedi ki...

Malesef benzer sorun istanbuldaki restaurantlarda da var arkadaşlar. İndirimli gidince 2. sınıf adam muamelesi görüyorsunuz, ve elde kalan malları kakalayacak adam muamelesi görüyorsunuz.

Egeden Tarifler dedi ki...

Ben artık fırsat sitelerinden kahvaltı ve yemek hizmeti almamaya çalışıyorum zehirleneceğim korkusuyla :) Malesef çoğu işletme aynı hataya düşüyor. Ama Deniz Restoran'ın kalitesine bu hizmeti hiç yakıştıramadım. Umarım yazınızı okurlar.

hilal dedi ki...

izmirde yaşayan biri olarak ben de çeşitli sebeplerle deniz restaurant a pek çok kere gittim. hiçbirinde de memnun ayrılmadım. ne servisten ne de yediklerimden. tamamen imajının şişirilmiş olduğunu düşünüyorum. izmirde daha uygun fiyata ve kesinlikle çok daha lezzetli balık restaurantları mevcut.

EcHoJanZ dedi ki...

herşey iyi güzel de yazının içerisindeki gereksiz yere büyütülmüş, kırmızı veya bold yapılmış yerler olmasa iyiydi.

Adsız dedi ki...

MERHABA ARKADAŞLAR....YAKALACO FELAN BİLMİYORUM....AMA GEÇENLERDE EŞİMLE EVLİLİK YIL DÖNÜMÜ İÇİN GİTTİK ÇOK GÜZELL....YA BEN ÖZELLİKLE DE KALAMARI HARİKA....SERVİS YAPAN GARSONUN DEDİĞİNE GÖRE TÜRKİYE NİN EN İYİ KALAMARIYMIŞŞ....İNANMADIN İNTERNETTE ARAŞTIRDIMM...GERÇEKTEN DE GURMELER TARAFINDAN BİRKAÇ DEFA BİRİNCİ SEÇİLMİŞ.....SIRF BUNUN İÇİN BİLE GİDİLİR....HERKESE TAVSİYE EDERİM...

Adsız dedi ki...

ismim can ,bence alsancak deniz restaurant servisiyle,kalamarıyla ve yeriyle türkiyedekı çogu yerden güzel,39 tlye verılen ürün o kadar olur,herhalde gerçek deniz çipurası verecek degiller yaaa.

Gittim Yedim dedi ki...

@can, 39 tl'ye deniz çipurası vermesinler ama 5cm'lik çipura da vermesinler değil mi? anlatamadığım nokta, bu firma zorla mı bu fırsat sitesinde yer aldı? madem kötü hizmet verecek, katılmasın, bu kadar basit.

hem ucuz yollu para kazanayım, hem bayat yemeklerden kurtulayım mantığı çok yanlış. benim kızdığım nokta bu.

Adsız dedi ki...

Çok haklısınız yaptıkları terbiyesizlikten başka birşey değil.

maria lopez garcia dedi ki...

Yahu doğru düzgün okumadan yorum yapanlar var. Deniz Restaurant'ı bilirim, hiç gitmedim ama en son Vedat Milor'un programında izlemiştim yanlış hatırlamıyorsam epey giydirmişti o da. Yapilan terbiyesizlikten başka bir şey değil o fırsat sitesinde yer almak zorunda değilsin o balığı, o mezeyi öyle verip işletme itibarını bu kadar düşürmek için de ayrıca kaz kafalı olmak gerekir. Sadece size bir dost uyarısı meze seçtirmediler demişsiniz, fırsat kuponlarının çoğunda hangi çeşit meze olacağı yazar yazmıyorsa da çakallık yapıp kendileri belirledikleri mezekeri verirler çoğunda böyle bir daha aklınızda bulunsun : )

Nigar SARGIN dedi ki...

Çok ayıp gerçekten bende fırsat sitelerini sürekli takip edip bazen bu fırsatlardan yararlanıyorum.Kendimi çok kötü hissettim açıkçası bu yazıyı okuyunca:((( Deniz restauranta hiç gitmedim zaten balık sever biri değilim ama bu sitelerden alınan fırsatlar (2.sınıf insanlar değiller) bunların farkına varsalar çok iyi olur:((

Adsız dedi ki...

Ben Deniz Restaurant'ın kaç yıllık müşterisiyim her seferinde iyi bir servis ve iyi bir yemekle karşılatım bence o biraz da sizin şansınıza :)

Adsız dedi ki...

E kodoman müşteriler adamları terbiyesizleştirmiş napsınlar.Bir kez eşimle önünden geçerken balık fiyatlarını sorduk.Garson sizin gücünüz burda yemeye yetmez der gibi ukala ukala cevaplar verdi.

okan dedi ki...

gittim yedime çok teşekkür ederim .bu şekilde ilan edip hatasını anlatamak umarım butun işletmelerin aklına derin çizgilerle kazılır ve sadece devletin keseceği usulsüzlük cezalarından değil internette dillere düşüp de sakız olmaktan korkarlar. inanıyorum ki bu davranış herkeze örnek olur ve bu şekildeki yorumlar devam eder.

Adsız dedi ki...

Bu isletmeler ksnlikle anlamamislar firsat sitesi nantigini.ksnlikle firsat sitelernden bisey almayin derin ucuz etin yahnisi de baligi da brezilya fonu de kotu olur:)

Adsız dedi ki...

ben de eşimin doğum günü için yer aayırtmak için tel ararken bu ilana rastladım. bu yazılardan sonra programımı değiştirdim. 1 müşteri daha kaybettiler. ama sanırım bu onların zerre kadar umurlarında değil.

Burak dedi ki...

Bu sitelerden ozellikle bu restorant firsatlarindan hic birşey almayin , aynisi istsnbulda basima geldi , hep yalan palavra

Adsız dedi ki...

Bu işletmelerden İstanbul'da da çok fazla var! Benim unutamadığım Tarihi Karaköy Balıkçısı. Rezervasyon için aradığımda hangi balığı ve kaç paraya yiyeceğimi gittiğimde öğreniceğimi söylemişlerdi... Süprizi seven işletme!!! Bu güzel site için teşekkürler

Adsız dedi ki...

yarın İzmire gidiyorum arkaşımdan ismini duymuştum ama vazgeçtim yazı üstüne bu tip durumlarıda muhakak belirtmek lazım vedat milor gidince her işletmeci takla atıyor adeta önünde normal müşteri değerlendirmesi çok daha önemli teşekkürler paylaşım için

Adsız dedi ki...

Sozlum ile tanisma yildonumumuz icin gitmeyi dusunuyordum, yorumlari gorunce gozardi etmek imkansiz! Bogazici Restaurant potansiyel bir musterisini daha kaybetti!

Adsız dedi ki...

Bende haftasonu kızarkadaşıma evlilik teklifi için buraya götürücektim lakin bu mesajdan sonra mümkün değil yazık yazdıklarınıza aynen katılıyorum bende bi müşterilerini daha kaybettiler

Tülay Kurt dedi ki...

Fırsat sitelerinden ilk çıktığı zaman birçok kez satınalma yaptım. Gittiğim Galata Sensus Şarapevi personeli peynir tabağı ve şarabı özenle sunmuş, üstüne birçok şarabı da denetmişti. Beyoğlu Teras 6 hem güleryüz hem de lezzetli yemeklerle ağırlamıştı. Ancak Asmalı Mesict Kafe Pi(ki öncesinde de sürekli gittiğim mekandı) bir kez yer yok diye rezervasyon almadı, 2. De rezervasyon aldı ama gittiğimde resmen 2. Sınıf insan muamelesi gördüm , daracık bir masa ayarlandı. Sonrasında daha da almamaya tövbe ettim. Aman diyeyim fırsat sitelerinden uzak durun.

Unknown dedi ki...

istanbuldayım yakında izmire gitcem ugramayı düşünüyordum şu an kararsızım. insan bir şekilde gelmişse sen onu eniyi şekilde agırlamak zorundasın .

jesu*** dedi ki...

Tam bir hayal kırıklığı ve fiyasko ..Salı ,Çarşamba ve Perşembe günleri İzmir palas otelde kaldık.kaldığımız süre içersinde öğle ve akşam yemeklerini otelin alt katında bulunan deniz restoranttan yiyorduk.müşterilerle ve rezervasyonla ilgilenen özlem hanımın saygısız ve sorumsuz tavırlarıyla yıkılana kadar herşey gayet güzeldi.24.04.2014 Perşembe günü saat 11 de rezervasyonumuzu otelin telefonundan yaptırdık ve akşam 20:00 da restorana geleceğimizi restoran rezervasyon servisine söyledik.hazırlanıp saat 20:00 da restorana indiğimizde Özlem hanımı karşımızda görüp bize rezervasyonumuzu unuttuklarını ve artık masa ayarlamasının mümkün olmadığını söylemesiyle yıkıldık.bizi asıl üzen yapılan yanlışlık değil özlem hanımın bir özür bile dilemeden çok kalitesiz ve düzeysiz bir şekilde bize olan tavrı ve konuşmaları oldu. Yanımda misafirim olan ve çok değerli bir ressam olan devlet sanatçısı Abdullah Taktak 'ın son talebesi Nuran Çelik hanım vardı.o saatten sonra kordondaki bütün restoranlarda akşam yemeği yemek için boş yer aradık .Sizden özlem Hanım'a şunu belirtmenizi istiyorum..bir işletmede hiç kimse gelen müşterileri hakir görme ve sınıflandırma lüksüne sahip değildir.bir işletme için en büyük kalitesizlik müşteriyi küçük görme ve ayrılıkçı bir tavır sergilemesidir. İnsanların işletmenize gelirken mutlu olmak ve hoş bir akşam geçirmek istediğini düşünmeniz dileğiyle ..umarım başkalarının gecesini berbat etmezsiniz ..

jesu*** dedi ki...

Tam bir hayal kırıklığı ve fiyasko ..Salı ,Çarşamba ve Perşembe günleri İzmir palas otelde kaldık.kaldığımız süre içersinde öğle ve akşam yemeklerini otelin alt katında bulunan deniz restoranttan yiyorduk.müşterilerle ve rezervasyonla ilgilenen özlem hanımın saygısız ve sorumsuz tavırlarıyla yıkılana kadar herşey gayet güzeldi.24.04.2014 Perşembe günü saat 11 de rezervasyonumuzu otelin telefonundan yaptırdık ve akşam 20:00 da restorana geleceğimizi restoran rezervasyon servisine söyledik.hazırlanıp saat 20:00 da restorana indiğimizde Özlem hanımı karşımızda görüp bize rezervasyonumuzu unuttuklarını ve artık masa ayarlamasının mümkün olmadığını söylemesiyle yıkıldık.bizi asıl üzen yapılan yanlışlık değil özlem hanımın bir özür bile dilemeden çok kalitesiz ve düzeysiz bir şekilde bize olan tavrı ve konuşmaları oldu. Yanımda çok değerli bir ressam olan yurt dışından gelen misafirlerim vardı.o saatten sonra kordondaki bütün restoranlarda akşam yemeği yemek için boş yer aradık .bir işletmede hiç kimse gelen müşterileri hakir görme ve sınıflandırma lüksüne sahip değildir.bir işletme için en büyük kalitesizlik müşteriyi küçük görme ve ayrılıkçı bir tavır sergilemesidir. İnsanların oraya gelirken mutlu olmak ve hoş bir akşam geçirmek istediğini düşünmeleri dileğiyle ..umarım başkalarının gecesini berbat etmezsiniz ..

Adsız dedi ki...

kesinlikle müşteri ayrımı yapılıyor..gelen belirli ve tanıdıkları kişilerin dışındaki kişilere karşı çok basit ve sıradanmış gibi bir muamele var..yani bizim müşterilerimiz dışındakiler gelsede olur gelmesede olur havalarındalar..Terbiyesizliğin daniskası.bu zihniyetteki işletmeleri kınıyorum.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Dün İzmir e gezmeye gittik eşimle ve İzmir de balık yenir dedik tamamen tesadüf Deniz Restauranta oturduk ve Binkere pişman olduk Fiyatlarındaki abartıyı gördük ama geldik yiyelim dedik sipariş alan garson çok ilgisiz ve basit davrandı ama bir masanın etrafında 5 garson koşuşturdu durdu. Zorla 1 garson yakalayabildik ve nar ekşisi istedim salata için gelmedi arkasından şal istedim hava buz gibiydi 45 dk sonra geldi.ama hemen yanımızdaki masa etrafında 5 garson dönüyor biri de başında bekliyordu.Siparişlerimiz de tam Bir buçuk saat sonra vazgeçmiştik tam kalkacaktık hesapo istedik öyle geldi.haa bu arada sanki kuvar hizmeti verilmiş gibi bi de 15 TL kuvar parası aldılar.Balığı çok seven ben hayatım da ilk kez bir balıkdan tiksindim yiyemedim. Gerçekten Berbat bi yer nasıl lüks diye bahsediliyor anlamadım.Bu kadar memmuniyetsiz kalktığım masadan bir de 200 TL ödeyerek kalkmak daha da bi zor geldi.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar