21 May 2010

Mahmutbey Kanatçısı {Kozyatağı - İstanbul}

Fast Food kanattan baydığım, mangal yakma imkanından uzak kaldığım bir dönemde, kanat açlığımı gidermek için imdadıma yetişen Mahmutbey Kanatçısı oldu. Bundan sonra da tavuk kanadı aş erdiğimde ilk adresim olacak gibi duruyor, yoksa evime yakın olmasıyla bir ilgisi yok!

Anadolu yakasının en iyi kanatçılarından biri olan Mahmutbey'le tanışmak için minibüs yolundan geliyorsanız(ne taraftan gelirseniz gelin fark etmez), yol üstündeki Cızbız Köfte'yi(Kadıköy tarafına giderken sağda) görür görmez inin, yanındaki yoldan dümdüz yukarı yürüyün. Çıktığınız ana cadde İnönü caddesi olacak ve bir 100 metre sağa yürüyüp karşıya geçtiğinizde, kocaman bir bahçesi ve klasik bir havaya sahip Mahmutbey Kanatçısı karşınıza çıkacak; tavuk kokusu burnunuzu tırmalamaya başlayacak. Kozyatağı İnönü caddesine yakınsanız da, caddeye çıkarmaz çıkmaz direkt 53 numaraya yönelmeniz yeterli.

Mahmutbey'e vardıktan sonra mönü isteminize gerek yok. 3 çeşit yemek şansınız var: Tavuk şiş, kanat ve ızgara köfte. Zaten buradaki asıl hedef tavuk olduğu için de köfteye halleneceğinizi sanmıyorum.

Tavuk Şiş ve Kanadın porsiyon fiyatları 11 TL. Fiyatlar, kebapçılar ve fast food kanatçılarla kıyaslandığında oldukça makul. Ama kolay doymayan biriyseniz bir porsiyon kanat sizi kesmeyecektir; 1.5 porsiyon şart yani. Fotoğrafta da 1.5 porsiyonun ne kadar olduğunu görebilirsiniz.


Tavuk şişin porsiyonu ise beklediğimizden çok daha büyüktü. Büyüklüğünü gördüğümde aldığım haz ise tadını damağımda hissetmemle tavan yaptı. Bundan sonra şiş yemek için bir numaralarım; tavuk şiş için Mahmutbey Kanatçısı, kuzu şiş için Cemre Kebap. İkisinde de bir kilo pamukla, bir kilo şişin aynı "lezzette" olduğunu anlıyorsunuz.


Kanatların ve şişin servisindeki güzel ayrıntılardan biri de yemeklerin altındaki kızarmış ekmekler. Oldukça güzel kızarmış olan ekmekler lezzeti tamamlıyor. Tercihinize göre acılı da alabiliyorsunuz. Mis gibi.

Mekandaki diğer hoşuma giden bir ayrıntı da, size pakette ıslak mendil yerine bildiğiniz bez parçalarını ıslatarak getirmeleri oldu. Bazı kişilerin hoşuna gitmeyebilir ama bana anneannemin ıslak bezle ağzımı yüzümü silmesini hatırlattığı için bayıldım. İki elle bata çıka yediğim kanatların izinden de eser kalmadı. İlk günkü gibi oldum anlayacağınız.



Mekanın bir internet sitesi de var: http://meshurmahmutbeykanatcisi.com/ Adres ve telefon bilgilerine buradan da ulaşabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Onursuz Kıl Adam yedi.


3 yorum:

Löplöpcü dedi ki...

Tavuk şişlerin altındaki acı soslu ekmek nasıldı? Konsept kızarmış ekmek mi, Lavaş hiç mi yok?
selamlar

Tancan dedi ki...

Ekmek hafif sosla beraber kızardığı için güzeldi. Sadece ekmekle geliyor ve mangal havası yaratıyor, o açıdan çok güzel.

Adsız dedi ki...

Mekana bayan ve erkek arkadaşlarla gittiğimiz gün mekanın sahibi adam çok içkili bir vaziyette bana doğru gelerek annem yaşındaki eşine baktığımı söyledi, bağırıp çağırarak çok ağır küfürler hakaretler etti ve üzerime tekme tokat saldırdı. Ben ve arkadaşlarımı mekanından attırdı. Mekan sahibi kişi sabıkalı ve zamanında hapiste yatan biriymiş. Daha öncede çok olay çıkarmış.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar