12 May 2010

Ezogelin {İsmetpaşa Cd. - Uşak}

İlk defa İzmir dışında bir şehirden, eşimin memleketi olması sebebiyle sık sık gittiğimiz Uşak'tan karşınızdayım sevgili lezzet severler. Her gelişimizde uğramayı adet edindiğimiz mekan olan Ezogelin'i buranın yerlisi olan kime sorsanız tarif eder size. Hani bilirsiniz nüfusu fazla olmayan şehirlerin ortak özelliği olan bir 'mecburiyet caddesi' vardır. Tatil günleri gençlerin uğrak yeridir, bir solukta boylu boyunca yürünmesi durumunda her adımda bir tanıdığa rastlanması olmazsa olmazıdır. İşte Uşak ili mecburiyet caddesi olan İsmetpaşa caddesinin sonunda, Belediye'nin arkasında diye tarif edebileceğimiz bir yerde bu Ezogelin. Ayrıntılı bilgi için www.ezogelin.com
Yanlız bu kadar popüler bir mekanın Öz Ezogelin'leri, Ultra Ezogelin'leri de türememiş değil ama lütfen itinayla tarif ettiğim yeri arayınız, çünkü başka yerde şubemiz yoktur diyorlar kendileri. Sloganları da 'Ezogelin bize gelin' :)
















Aslında kebap insanı değilim ama gel gör ki bu mekanda zevkler ve renkler birbirine girebiliyor. Öncelikle iki katlı kısmın üst katını fotoğrafladım sizin için, tipik bir kebapçı atmosferi, Türk motifleriyle süslü, açık mutfak ve hayli temiz.















Şimdi asıl bomba geliyor, aşağıdaki fotoğraflarda gördüklerimiz 'ikram' efendim. Burada yemeklerin geç gelmesi insanları kesinlikle rahatsız edemez, hatta ikramlar bitince acaba yemeği nasıl yerim endişesi baş gösterebilir. Geç gelsin de acıkalım moduna girebilirsiniz. Tam da benim gibi sabırsızlara göre aslında. İkram olarak keşkek, --- evet ya yanlış duymadınız bildiğiniz kuzu etli keşkek, ana yemek bu-- salata, cevizli tulum loru, sucuk -- yaa ama nasıl sucuk bak canım çekti-- çiğ köfte, güveçte peynirli mantar, tereyağı ve tabi ki muhteşem lavaş ekmeği geliyor.















Biz buraya geldiğimizde bu blog'da yer alması gerektiğinden emindik ve hepimiz farklı tatlar denedik. Bir kere pidesi ortalamanın üzerinde, ben, favorim olan kaşarlı kuşbaşılıyı denedim. Pidesi çıtır ve etleri pişmişti, kaşkuşlunun tek hatası pide fırınını cayır cayır yakıp kuşbaşını çiğ bırakmak olurdu, işte burada o hatayı yapmamışlar. On üzerinden sekiz buçuk veriyorum, buçuğu pideyi özlememe verin lütfen, böyle durumlarda ne yazdığımı bilemiyorum.



















İskenderi kıymadan(bizim bey et döner sever burun kıvırdı) ama benim favorim bu gerçekten de. Dönerin içinde eti ve yağı ayrı ayrı görmeye tahammülüm yok, olacaksa böyle olmalı iskender. Zevk meselesi.




















Küçük birader Engin kuzu şiş dedi, ete kömürün tadı sinince o ağır kokusu kayboluyor, lokum kıvamında, ben bile denedim. Şimdi ne biçim gittimyedim yazarısın diyeceksiniz, etin yağını yemez, kuzu eti sevmez. Ama sizin için yaptıklarımı küçümsemeyin lütfen sadece koklamakla kalmadım kuzu eti tattım değerli lezzetseverler.
























Bunun sonunda bir de tatlı yemek lazımdı tabi yer kalsaydı, haydi beni geçin gerçek bir obur olan beyimin annesinin evine yürümeye mecali kalmadı desem abartmış olmam herhalde. Burada kahvelerimizi yudumlarken tek düşüncemiz eve gidip uyumak iken üç saat İzmir yolunda direksiyon sallama mecburiyeti bizi derin düşüncelere daldırdı.

Gelelim fiyat-kalite olayına. Kişi başı onsekiz gibi bir fiyat ödedik, tabi bu Uşak için oldukça yüksek bir meblağ, ben ise İzmir'deki tikky kebapçılardan doymadan kalktığım günlerin hatırına helal olsun diyorum.

8 yorum:

Irazca dedi ki...

Aman tanrım o nasıl bir ikram mantığı muhteşem gözüküyor yahuuu

Serhat Ugur dedi ki...

Bir Uşaklı olarak memleketimin ilk ve belki de tek önemli kebapçısını tanıttığınız için teşekkürler. Kendini ödüllendirmek isteyen her Uşaklı soluğu Ezogelin'de alır. Mekan ben ortaokuldayken açılmıştı, yani 1989 gibi olması lazım.

OA_C dedi ki...

Irazcığım, İzmir'de hiçbir yerde böyle bir ikram görmedim! Bir zamanlar Özkanlar'da Yörük Ali vardı belki biraz o yanına yaklaşırdı, ama o da kapattı yerini -bence- kötü bir etli ekmekçi aldı. İkramlar iflas mı ettirdi ne? Yörük Ali'nin Basmane şubesi duruyor mu bilen var mı? Tam metro çıkışı karşısında olacak..
Serhat Bey yorumunuz için teşekkürler, sıklıkla gittiğim bir yer olmadığından fazla tecrübe edinmeden yazdım.
Sonradan bir Uşaklı arkadaşım hatırlattı, buranın bıldırcını meşhurdur dedi. Ben tatmadım ama bir dahaki sefere onu da deneyeceğim.

engin dedi ki...

:)

RefKof dedi ki...

İş icabı Uşağa gittiğimizde yemek yediğimiz tek yer. O ikramlar insanın aklını başından alıyor. Herhalde ilk defa giden birinin yapıcağı ilk ve son hata önden çorba siparişi vermek ...

Adsız dedi ki...

yazının içinde ki web adresi yanlış olmuş http://www.ezogelin.com.tr/#/anasayfa
doğru link bu buna tıklayabilirsiniz..

Adsız dedi ki...

Turkiyenin heryerinde bulabilecegimiz kebabcilardan farki yok. Usakda en onemlisi guzel ve temiz bir osmanli mutfagi restoranti eksikligi var. Insallah ilerde acilir.

emre dedi ki...

Tamamen kazıkçı bir mekan ikram dedikleri mezelerin en az iki katı fiyatını alırlar çünkü menülerinde fiyat yazmıyor

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar