31 May 2010

Adanalı Şenol Kolcuoğlu {Küçükyalı - İstanbul}

Yaklaşık 20 yıl, İstanbul'un Küçükyalı semtinde ikametimi sürdürdüm. Son 2 yıldır da Kozyatağı'ndayım ama hep, bir ayağım Altıntepe-Küçükyalı çevresinde olmaya devam ediyor. Seviyorum İstanbul'un bu yakasının sakinliğini, dinginliğini, güzel sahil şeridini. Sahildeki lokantaları, kafeleri, kokoreççileri de ayrı güzeldir bu yakanın. Bu sahil şeridinin, yeni sayılabilecek, bir "Adana" havası da var artık: Adanalı Şenol Kolcuoğlu - MetrelikKebap Restoran...

İlk olarak, Japon iş arkadaşlarını götüren bir dostumdan duydum burayı ve "yahu nasıl gözden kaçırmışım ben Kolcuoğlu'nu bunca yıldır", diyerek hayıflandım. Halbuki hayıflanmama gerek yokmuş; mekana gittiğimde öğrendim ki, henüz açılalı sadece bir yıl olmuş. Bir yıl olmuş ama hiç reklam yapmamalarına rağmen, sadece ağızdan ağıza yayılarak, yer ayırtmakta biraz geç kaldığınızda gidip sıra bekleyeceğiniz bir yer haline gelmişler.



Kolcuoğlu sahip olduğu muhteşem tatla ve yeri itibariyle "biraz" yoğun bir restoran. Gideceklere ilk tavsiyem bir gün önceden ya da gidecekleri günün sabahı yer ayırtmaları. Şimdi gelelim metrelik kebabın faydalarına. Bir kere, Adana'daki meşhur Kolcuoğlu'nun şubesi olması ve sizi hatırı sayılır bir uçak parasından kurtarması en büyük artısı diyebilirim! Mekanın konumu gerçekten süper. Gerçi ilk oturuşta, masanıza gelen yaklaşık 14 çeşit mezeden ve aparatiflerden manzarayı falan unutuyorsunuz. Aslında yemeklerini ballandıra ballandıra anlatmaya geçmeden önce, biraz garsonlarına değinmek istiyorum. Dışarıdan görüntüsü ciks bir restoran olmasına rağmen, garsonların sahip olduğu esnaf samimiyeti ve işlerini büyük bir sıcaklıkla yapmaları beni direkt etkiledi. Bir kebapçıda isen ortam samimi olacak, gelen kebaplardan sıcak olacak; bunu bilir bunu söylerim.




Ne diyorduk, evet masamıza gelen 14 çeşit farklı içerikli tabaktan sonra, masamıza bir arkadaş getirdiler. Arkadaş diyorum çünkü, bu arkadaşın boyu bir metre daha uzun olsa, 1.5 metrelik toplam uzunluğuyla bir insan boyutuna gelecek. Masamıza yatmış, üzerinden süper pişmiş parça tavuk, kanat vs. yediğimiz bir Adana kebap arkadaş. Bu arkadaşın boyu dışında eni de standart kebaplardan daha geniş. Kısacası, süper!


İçli köftelerinin de farklı bir tadı vardı ama gayet güzeldi.

Bu 50 cm'lik kebabı, taze mezelerimiz ile midemize indirirken, şef garsonla girdiğimiz muhabbet de yemek keyfimize ayrı bir tat kattı. Sayesinde masadaki bütün soğanı da kebapla birlikte midelerimize gömdük.



50 cm'lik arkadaşımızı gözümüzden süzülen bir damla yaşla bitirirken, garson'un "durun daha bitmedi" nidasıyla karşılaştık. Evet bitmemişti ve üstüne 2 çeşit tatlı, dondurma ve mevsim meyvelerinden oluşan 6-7 tabak daha geldi. Onları da midemizde kalan son boşluklara ite kaka sokuşturduktan sonra daha fazla yiyecek bir şey gelmeyeceğini öğrenerek rahatladık ve sandalyelerimize kabak gibi yayıldık.

Sayamadığım çeşitlilikteki bu masanın bize ederi ise adam başı 35 tl oldu. Genele vurduğumda ne çok iyi ne çok kötü bir fiyat, tam kıvamında ve yemekler bu paranın hakkını kesinlikle veriyor. Restoranın politikasında mönü yok, masanıza her şey geliyor. Ama bu mantık çerçevesinde fiyatlara tek tek bakıldığında, fiyatların kötü niyetli olmadığını anlıyorsunuz; zaten hesap dökümü gelince de bütün ayrıntıları görebiliyorsunuz. Benim için tek can sıkıcı nokta, yiyemediklerimizin ziyan olacak olmasaydı. Bu israfı önlemek için belki mönü de ufak bir esnekliğe gidebilirler; bu da naçizane tavsiyemiz olsun.

Kolcuoğluna Bostancı sahilden sarı dolmuşlarla ya da minibüs yolundan Küçükyalı sahile inerek erişebilirsiniz. Küçükyalı alt geçitinden geçip, Maltepe tarafına doğru yapacağınız 5 dakikalık bir yürüyüşle mekana gidebilirsiniz.

İsteyene internet siteleri de var: http://metrelikkebap.com/

Onursuz Kıl Adam yedi.

Afiyet olsun!

12 yorum:

admin dedi ki...

beni buraya götürmez isen bir daha konuşma benle.

ataki bey dedi ki...

gittim yedim. kebap öncesi gelen 14-15 çeşit meze, 2 kişi için yarım metrelik kebap, üstüne 8-9 tabak değişik meyve tabağı, sütlü tatlı, kadayıf - ve tatları gerçekten güzel, meyveler taze, kadayıf sıcak..- masada kalanlar yüzünden içiniz acıyarak mekanı terketmenize neden oluyor. 35 TL mekan tanıtımında ne az ne çok yazılmış fakat böyle bir hizmet için bence gayet makul, ucuz hatta. Ayrıca yanına bir de küçük rakı içerseniz - Yeşil Efe- fiyat kişi başı 55 oluyor. Bunu da belirteyim.

ataki bey dedi ki...

tatlılara dondurmayı ekleyeyim de tam olsun.

Canan dedi ki...

Bunun Maltepe ilçesinde 2. şubesi açıldı, çok kalabalık değil çok uğrak bir yerde olmadığından. Ramazanda bir hafta içerisinde 3 kez gittik ve her gidişimizde yanımızda yeni bir arkadaş da götürdük o kadar methettikki çünkü götürmemek olmazdı. Ramazanda kampanya olduğundan fiyat gayet makul gelmişti, daha sonra gittiğimizde daha süpriz bir hesapla karşılaştk en son da dün gittiğimizde farkettikki daha önceleri ücretsiz diye getirilen su,salatalar, ve ikramımız(dün özellikle ikramımız olsun diye vuguladıkları) dedikleri tatlıyı da hesaba eklemişler ve üstüne üstlük para üstünü de 4 tl eksik getirmişler. Gün geçtikçe değien Adana'daki tarzlarından koparak İstanbul'daki kebapçılara benzemeye başlayan kebapçı. Bir menü olmaması ise kötü.

Adsız dedi ki...

Mayıs 2010 tarihinde verilen rakam 35 TL bu yemek için şimdi ise yani 8 ay sonra 55 TL. bu denli güzel sofrayı iyi bir rakamdan başlatarak kısa sürede (hele de ülkemizdeki enflasyonun düşüklüğü göz önüne alındığında) yükseltmek ve yükseltmeye devam etmek geleceğin kötü ayak sesleridir. Tepki verilmeli!

Tancan dedi ki...

Merhaba, biz de en son iki hafta önce gittik ve yine adam başı 35 TL civarı bir fiyat ödedik. Ama bizim menümüzde alkollü içki yoktu. Farkı bu yaratmış olabilir.

Adsız dedi ki...

Dün akşam buraya gittik.. Ünlü kalabalık bir yer olarak seçtiğimiz bu mekanda iftar yapalım dedik. Demez olaydık.. VIP salonu deidkleri yerde iftar olur olmaz sigara içmeye başladi herkes. Bir anda gaz odasi gibi olan bu yerde birşey ymeek imkansiz hale geldi. Garsonlara söyledik ancak umurlarında bileo lmadi aksine masamiza gelmez oldular. Metrelik kebap denilen sey sadece metrelik pide olarak geldi ama kebaplari tam 1 saat gelmedi. KLimseye önermiyorum.. Sakın gitmeyin..

Adsız dedi ki...

Gecen hafta pazar gunu Kucukyali'da bulunan subelerine gittik esimle. Servis tek kelimeyle mukemmeldi. Yediklerimizin tadi hala damagimda. Biz 75TL odedik ve baska yerlerde (Develi, Sahan, vb...) odediklerimizle karsilastirica gercekten cok ucuz. Ama yediklerimiz cok guzel ve kaliteliydi. Bu anlamda herkesi ictenlikle kutluyorum. Fix menunun avantaji, hicbir sekilde surpriz olmamasi. Yani yiyeceginizi biliyorsunuz ve ne kadar odeyeceginizi biliyorsunuz... Herkese tavsiye ediyorum.

Adsız dedi ki...

mERHABA arkadaslar bende dedıgınız gıbı yaklasık 1 ay once gıttım ve ogrendımkı kolcuoglu aılesı buyuk bır aıleymıs ve adananın onde gelen kebapcılarındanmıs fakat ADANALI ŞENOL KOLCUOĞLU BU AILENIN ISINI EN IYI YAPAN KISI OLDUGUNU OGRENDIM ISTANBULDA ATASEHIRDE YENI BIR SUBEDE ACIYORLARMIS DAHA GENIS VE DAHA FERAH. BU YUZDEN EN BASTA KONUSTUGUM YERİN KUCUKYALIDA OLDUGUNU BELIRTMEK ISTERIM USTTE YAZAN YORUMLARA EKLEYECEGIM ISE SUDUR 1.SI GITTIGINIZ YERE DIKKAT EDIN... 2. FIYAT ISTANBUL ICIN SUPPER OTESI BENCE KALITELI GUZEL BIR YEMEK IYI SICAK BIR MEKAN 3.ISE DOLU BIR MASA EN SEVDIGIM POLITIKALARI MENUYE DUSUNMEYE GEREK YOK TAVSIYEM ISE BALIK ISINE DE GIRMELERI :) HEPINIZE AFIYET OLSUN KEYİFLİ KEBAPLAR

G. ÖRMECİ dedi ki...

SERVİS VE YEMEKLERE DİYECEK YOK AMA O GÜRÜLTÜ YOK MU.....YEMEK MI YİYİYORSUNUZ KONUŞMA VE KAHKAHALAR ANLAMADIM GİTTİ..GİTTİĞİME BİN PİŞMAN OLDUM .DIŞARI ÇIKTIĞIMDA HALA BAŞIM AĞRIYOR KULAKLARIM UĞULDUYORDU.SAKİN BİR ORTAM İSTİYORSANIZ ASLA TAVSİYE ETMEM..ÇOK KALABALIK SANIRSINIZ YEMEKLER PARASIZ DAĞITILIYOR..BİZİM HALKIMIZIN YEMEK YEME KÜLTÜRÜ O MJEKANDA MALESEF SINIFTA KALDI..

Adsız dedi ki...

mezeler ve kebap çok güzeldi 5 kişi
160 tl cıv para ödedik masa cok iyi
donatıldı mükemmledi sadece esantiyon içli köfte ve cigköfte
bıraz daha ıyı olabılırdı nede olsa adanalıyım
istanbuldakıler tabi pek farkedemez içli
köfteyi orjinal adanada yiyeceksin
antep usulü falan degil burda sadece hata ic yag agır kalmıstı yok cig köfte her kez farklı
yapar cigköftenşn yanına biz bol zeytın yağlı sogan ve maydonoza salatasına banarak yerız adanada
rahmetlı dedemden kalma bır damak tadı cıg
köfte ve ıclı köftede annemden baska pek
yerde yemem yapamıyorlar
senol kolcuoglu hem fıyat ve hem cesıtlı meze sunumu, garsonların samımıyetı ötürü gercekten mükemmeldi her keze muhakkak tavsıye ederim baska yerde yeseydık kesın 350-400tl bayılırdık hakan g.

Adsız dedi ki...

Adana da Eyvan kebap tıka basa doluyken kocuoğlunda tek tük birilerini görürdüm Adanalıların en son tercihi kolcuoğlu istanbulda iyi iş çıkartmış tebrikler.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar