19 Nis 2010

Şanlıurfa2 Enra Kebap Salonu {Bornova - İzmir}

Evet efendim, bendeniz kebaba biraz düşkün olduğumdan yine bir kebapçıdayız. Daha önce methini duyduğum bir yer olan Bornova Manavkuyu'daki Şanlıurfa Enra Kebap salonuna gittik. Bu ilk gelişim değil daha öncede gelmiştim. Keşke o gelişimi yazsaymışım çünkü bu seferki ziyaretimizde bazı şeylerin değiştiğini gördük. Bu arada üstteki resim arka kapısı. Çok büyük olmasa da arka tarafında otoparkı mevcut.

Girişi yaptıktan sonra size mekandan biraz bahsedeyim. Havaların ısınması ile birlikte ve günlerden de cumartesi olması dolayısı ile bahçede ki masaların nerdeyse tamamı doluydu. İçerisi o kadar dolu olmasa da hatırı sayılır bir kalabalık vardı. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bu kadar kalabalığa verilecek hizmetin kalitesi.

Şöyle ki; mekanın tuvaletlerini daha temiz görmek isterdik, siparişimizin daha hızlı ve sıcak gelmesi diğer taleplerimizden. Kısaca yediğimiz tatlardan bahsetmek istiyorum.

Her zaman olduğu gibi yemekten önce yine bir adet lahmacunu hüp diye mideye indirdim. Hamuru ince açılmış, kararında pişirilmiş gayet lezzetiydi.

Siparişlerden önce ikram olarak sofraya gelenler ise daha önceye göre biraz eksilmiş olmakla beraber lezzet olarak fena değildi. Bulgur pilavı, antep ezme, yoğurtlu semiz otu ve salatadan oluşan dörtlüde en çok yoğurtlu semizotunu beğendiğimi söyleyebilirim.

Bu akşam kebap yerine iskender söyledim. Nedense canım başka bir şey istemedi. Belki de seçmekle uğraşmak istemedim. Bu arada, iskender aşağıdaki resimde görüldüğü gibi. Ancak en son bana geldiği için ve 1,5 istediğim halde tek getirdikleri için sinirlendiğimden çekmeyi unuttum. Bu resimde kendi sitelerinden alıntı.

İskenderi yoğurtlu ve soslu tercih ederim ve her zamanda keyifle yerim. Ama burada yediğim iskenderden bu keyif alamadım. Bir şeyler eksik ya da fazla. Eti ile ilgili bir problem değildi bu. Sanırım tereyağından olacak, yedikten sonra ağızda acı bir tat bırakıyor. Bu sebeple sadece karnımı doyurmak için yedim iskenderi o akşam.

Siparişim iskender olabilir ama grup olarak gitmenin avantajı olsa gerek, patlıcan kebabının da tadına baktım. Patlıcanlar da et de güzel pişmişti. Ama yine de, patlıcan kebabı, benim yemek isteyeceğim bir yemek değil. Ya da doyabileceğim desem daha yerinde olur. Çünkü pilav, zaten ikram ettikleri pilavdan, onun dışında iki biber biraz maydonoz. Patlıcan pişmişti evet ama hiç tadı yoktu.

Tadına baktığım ve keşke yeseydim dediğim bir yemek olarak beyti sarmanın adını verebileceğim. Daha henüz tabağı geldiğinde insanın gözü doyuyor. Şu an resmine baktıkça yeniden yiyesim geliyor. Evet yine aynı pilav,maydonoz ve biber var ama bu mönüde soğan ve domates de eklenmiş servise. Lavaşa sarılmış ve üzeri sosla zenginleştirilmiş eti damakta güzel izler bırakıyor. Tekrar gidersem hiç düşünmeden bundan isteyebilirim.

Bu gece yemek olarak bahsedeceğim son mönü ise ızgara tavuk. Servis edilen tabaktaki ızgara sayısına bakıldığında gayet yeterli ve doyurucu sayıda geliyor. Yanında pilav, maydanoz, soğan ve domatesle servis ediliyor. Lezzet olarak kendi adıma yorum yapmam hata olur, çünkü tadına bakmadım ama karşımda yiyen arkadaşın on parmağını da tabağın içinde görünce kötü olacağını düşünmek yanlış olur sanırım.

Şanlıurfa2 Enra Kebap salonu için söylenebilecek birkaç gözlemim mevcut:

- Mekanın daha temiz halini görebilmek açısından belkide hafta içi gitmek daha iyi olabilir. Bu sayede servis daha hızlı olabilir.

- Fiyatlardan biraz bahsedecek olursak içeceği, lahmacunu ve kebabıyla kişi başı ortalama fiyat 18-20 TL oranında değişiyor.

Eğer gitmek isterseniz Şanlıurfa2 Enra Kebap salonunun telefon ve adresini aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun efendim.

Tel: 0 (232) 348 66 63 0 (232) 348 62 45
Adres: Sakarya Cad. No:34/1 Bornova Manavkuyu Pehlivan Oğlu Yanı
BORNOVA/İZMİR

15 yorum:

Irazca dedi ki...

güzel yazı olmuş akın, ama servis kötüyse gitmeyük yemeyük

Cocorosie dedi ki...

eger servisin eksik oldugunu belirtseydiniz eminim telafi ederlerdi hatalarını:)size enra'da önerebilecegim yicekler adana kebap tavuk şiş mercimek çorbası ve künefe:) bidahakine yersiniz umarım:D

Adsız dedi ki...

yer güzel,yemeker leziz ama hijyen de çok önemli hele hele tuvaletler,ben ençok ona veririm,bizim gittiğimizde tuvaleter girilecek gibi değildi

OA_C dedi ki...

Merhaba..
Biz sadece bir kere gittik ve gidilmeyecek yerler kategorisine aldık.. Çünkü çorbalar resmen soğuk geldi, -evet yine servis meselesi-, yediklerimize ederinden fazla para ödediğimizi düşünüyorum çünkü fazla sıradandı.. Birçok insan koşa koşa oraya gidiyor diye aldandık nedense.. Eskiden tam yanıbaşında Yörük Ali vardı.. Muhteşemdi, sonra kapandı. Bu aralar Bornova'da iyi kebapçı arayışındayım anlayacağınız..

ssbb dedi ki...

Başta gelenler bence yavan ve insan açken karnını bunlarla doyuruyor, kebabın zevki kaçıyor. Bence kebapları da pek başarılı değil ve pahalı.
İlla da gidilecekse en iyisi bir çorba söyleyip aperatiflerle karnını ucuz yollu doyurmak olabilir.

Adsız dedi ki...

merhabalar biz gece dügün sonrası gitik ve servis yogundu bayagı çok yogundular ama yinede çalışan garson arkadaşlar masamıza özen gösterdi her şey çok güzeldi, çok tşk ediyorum ama biz tek dügünden gelmeik yanı başımızdaki masada gelin damat masasıydı garson arkadaşlar çoookk özen gösterdiler çıkışta otoparkçı arkdaş özen göstererek araçlarımızı getirdi şimdiden tşk ederim . gecemizin devamı güzel geçti tşk ler. saygılar

Adsız dedi ki...

ben SERGEN GIDA bence bornovada tek yemek yiyilecek yer ENRA dır. emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.yeriyle hizmetiyle yemeklerdeki lezzetiyle hijyeniyle ENRA yı tek gecerim.hoşcakalın görüşmek dileğiyle. hele isa bey varki tek tutarım:)))))

ziyaakkuş dedi ki...

bence yemek lezzetleri güzel ben sürekli müşterisiyim. tuzlama çorbası ve kuşbaşılı kaşarlı pidesi on numara. ziya akkuş.

Adsız dedi ki...

Selamun Aleykum ßizde Geçen Gece Geldik Ve Lahmacun Yedik Ama Gerçekten'de Çok Kötü İdi Eskiden Mesela 2 ay Önce Yedigimiz Lahmacun İle Şimdiki Arasında ßayağı Fark Var Kimseye Artık Tavsiye Etmemeyi Karar Aldım.

Adsız dedi ki...

Ben 15 yıldır haftada bir kez Karşıyaka'dan oraya yemeğe gidiyorum.
Tavuk şişi tek orada yiyebiliyorum. Lahmacun ve Adana kebap çok güzel. Gazeteci olduğum için gitmediğim yer az. Tabii alkollü mekanları saymıyorum. İkramları, kebabı da lahmacunu da bedavaya getiriyor.

İstediğimiz mekanları kendimizin yarattığını unutmayalım.

Eleştirilerinizi kasaya veya müdüre iletirseniz bir sonraki gelişiniz de daha iştahla yemek yersiniz. Dikkate almazlarsa bir daha gitmeyerek cezalandırırsınız.

İsteklerinizi yüz yüze söylemeye çekiniyorsanız telefonları var.Arayın söyleyin. Telefonunuzu da bırakın geri dönsünler.

Mekanları yaşatmak istiyorsak bu işleyişi sağlayalım.
Para kazanmak onların, güzel yemek bizim hakkımız...

Adsız dedi ki...

bir de her gittiginizde illa arabanin anahtari isteyip surekli zirt pirt arabanin yerini degistirmeleri cok sacma. Akin arabanda kaliyor. bir de bir urfali olarak yemeklerinin tadi o kadar da iyi degil ete karbonat koymasalar iyi olur...

MC... dedi ki...

Ben 1 kere gittim, doğrusu iyi olan birşey yoktu. En başta servis rezalet. Lahmacunların yanı ise yanmış vaziyette ve biraz soğumuştu. Bir daha asla gitmeyeceğim. Eskiden yanındaki Yörük Ali ile asla kıyaslanmamalı, kaliteli servis ve lezzet olarak bariz fark var.

basaryo dedi ki...

sizin beyenip sitenize aldığınızenra 2 nin menemen şubesinde birşeyler yemek gafletinde bulundum.öncelikle mekandan başlayalım.tek cephe bina cam göbeği yeşil gibi iç karartıcı bir renge boyandığı yetmiyormuş gibi duvarlarda doğunun arabesk,iç karartıcı resimleri,desenleri asılmış.yemek masalarının arası dar,sandalyeler hantal,oturup altınıza çekmekte zorluk çektiğiniz gibi kaplamaları kıçınızı terletiyor.tamamen görgüsüzlük eseri olan bir seçin.zaten duvar boyası ,resim ve desenlerden sonra masa vesandalye seçimi bu kadar olabilir diyorsunuz.
dekorasyondan sonra temizlik konusundanda sınıfta kalıyorlar.etin kebabın,çorbanın damladığı masalar sulu sabunsuz bezle silinince sonuç mat ve yapışak bir yüzey olarak kalıyor.bardak temizliği noktasında bardakları ışığa tutmanız yeterli.ikram edilen yeşilliğin suya batırılıp çıkarıldıktan doğranıp salata niyetine önünüze getirildiğinden şüphem yok.marul,roka ve maydonozun teker teker yıkandığına inanmıyorum.
garsonlar üst başları pekte içaçı değil.sakaller uzamış,bir ikisi mekanın önünden müşteri çekmek için bağırıp duruyor.arada birbirleriyle bir takım el şakaları yapıyorlar ve bu şekilde huzurlu bir ortamın tesisine çok güzel katkıda bulunuyorlar
girişin önündeki döner ocağındaki ustanın hijyenle pek alakası yok sakallar uzamış,elde sigara,kirlice bir önlükle,küfürbaz haydo samimiyeti ile size bakıyor/kesiyor belli değil.döner sipariş ettiğinizde usta maşa yerine elleriyle döneri tabağa diziyor.yağlı ellerini bezle sidikten sonra tezgahın kenarında bekleyen yarısı içilmiş sigarasından bir nefes daha alıp dönerin kenarına domates ve biberini ekliyor.
mekandaki 5-6 garsonun yanında üzerindeki kıyafetlerden kim olduğu anlaşılmayan sahışlarda serviste yardımcı oluyor.her halde garsonların arkadaşları,işyeri sahibinin oğlu,kızı yada kankası bilinmez
saat gece 12 ye doğru mekanın yanından geçerseniz içeride bir iki çorba içenin yanında,artık bu saaten sonra satılmayacağı kesin olan dışı kızarmış içi çiğ dönerin şişiyle beraber yarın kaldığı noktadan devam etmek üzere kaldırıldığını görebilirsiniz.zaten öğle saatine kadar karşı okulda açıkan çocuklarla,parası fazla çıkışmayanlara eti az sovanı bol dürüm olmak üzere şişte kalan döner buzdolabının yolu tutmaktadır

Adsız dedi ki...

çok kötü servisleri var burunları çok büyümüş müşterilerini tıklemiyorlar sorun çözme sıfır....

Adsız dedi ki...

biraz önce oradaydık.eve geldiğim gibi varmı memnun kalmayan dedim.gezinirken burayada birkaç satır yazma gereği duydum.

biz bornovalı sayılırız.enra şanlıurfanın ilk kurulduğu günleri biliriz.ilk günlerle bu günü kıyaslarsanız aradaki fark hiç adil değil.

ilgi.....tok satıcı müşteri yaklaşımı ile eşdeğer.

menü.....maliyeti nasıl düşürebilirim edasıyla geldiği nokta berbat

memnuniyetsizlik......beğenmediğim menünün parasını ödedim yemediğim halde

bellboy.......bahşis vermezseniz bayağı bir dikelir.utananlar vermek zorunda kalır.

haydari,ezme,pide ekmek,çiğ köfte için emek sarfedilmemiş.parayı vuran ailesini büyüten kaliteyi düşürüyor.ama yine tıklım tıklım herkese hayırlı olsun ne diyelim :))

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar