14 Nis 2010

Öz Urfa Cemal Usta {Girne Bulvarı - İzmir}


Öz Urfa Cemal Usta'nın İzmir'de bir tek yeri var zannediyordum, oysa öğrendim ki beş şubesi daha bulunuyormuş. Benim sizlere bu yazımda bahsedeceğim yer ise Öz Urfa Cemal Usta'nın Girne bulvarında bulunan şubesi. Aslında, eminim ki diğer şubeleri de aynı kalitede ve lezzettedir.

Kebap, pide,lahmacun ve bu tarz yiyeceklerin olduğu konseptinde, menü içeriği oldukça zengin. İlk gittiğim zaman, gerçekten seçim yapmakta çok zorlanmıştım.

Seçimimi yapıp yemekler geldiğinde Ali Nazik kebabında karar kılmakta ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Bu arada yemekler gelene kadar ki süreçte, balon ekmek, tereyeğı, antep ezme, salata vb. gibi ikramları bulunuyor. Ali Nazik kebabı geldiğinde ilk işim küçük parçalar halinde doğranmış etin tadına bakmak oldu. Nasıl pişirmişlerse, sanki lokum gibi ağızda dağılıyordu, enfes bir tadı vardı. Bu mekana giderseniz tavsiye edebileceğim yemeklerden.




Döner her yerde yapılır ama her yerde yenmez. Öz Urfa Cemal Usta'nın yerinde ister sade, isterseniz yoğurtlu soslu iskender yiyin, eminim ki bundan çok keyif alacaksınız. Zaten etin tadına baktığınızda döner sizin için farklı bir görünüme bürünecektir.



Söylediğiniz ana yemeği beklerken kendinizi çok aç hissediyorsanız, belki bir de, bir lahmacun söylemek isteyebilirsiniz. Öz Urfa Cemal Usta'da yapılan lahmacun, isterseniz acılı isterseniz acısız olarak gelebiliyor. Tadı da gerçekten çok lezzetli. Kıymasının lezzeti, hamurunun pizza gibi kalın olmayışı ve pişiriliş tarzı ile gerçekten çok güzeldi.

Ufak bir ayrıntıdan bahsedeyim. Ana yemeği beklerken, ikramlardan ve lahmacundan yerseniz, kendinizi ziyadesiyle doymuş olarak hissedebilirsiniz. Çok aç değilseniz, bu süreçte ana yemeği beklemenizi tavsiye ederim.



Bahsettiğim gibi, aç olarak gittiğinizde bütün mönüyü yiyebileceğiniz düşünebilirsiniz. Ama bir noktadan sonra tıkanıp kalıyorsunuz. Burada sadece tadına baktığım şeyleri yazabildim. Bu noktada, son olarak kiremitte kaşarlı köfteden bahsedeceğim.

Siparişi toplu olarak verdiğinizde en son gelen yemek diyebilirim. Hatta arkadaşlarınız, yemeğini bitirmeye yaklaşmışken siz yeni başlayabilirsiniz. Aceleniz varsa tercih etmeyebilirsiniz. Daha önce başka yerlerde de yemiş olduğum bu yemeği tercih ettiğim için ne sevindim ne de üzüldüm. Yani Öz Urfa Cemal Usta'da yediğim Kiremitte kaşarlı köfte için tamamen nötr durumdayım.

Yemeğin ardından, genelde bu tür yerlede künefe tavsiye edilir. Bu tavsiyeyi ben de sizin için yapabilirim. Bu mekanda gelen künefe tatlı olarak tercih edebileceğiniz bir çeşit.

Genel olarak söyleyebilirimki, servisi iyi; fiyat, ortalama dört kişilik bir aile için 50-70 TL arasında değişiyor. Temizlik olarak bakıldığında da gayet düzenli ve temiz gözüküyor.

Ben sadece Girne bulvarındaki yerini denediğim için buranın adresini vereceğim, ancak internet adreslerine girdiğinizde tüm adreslerini bulabilir ve online yemek sipariş hizmetininden yararlanabilirsiniz.

Girne Öz Urfa Cemal Usta : Girne bulvarı No:201/15 ( Karşıyaka Emn. Müd.yakını)
Telefon :0232 3670979




5 yorum:

zühra dedi ki...

Afiyet olsun. İzmir e gittiğimde deneyeceğim mutlaka...

Narcissus dedi ki...

Ben sizinle aynı düşünceleri payşamayacağımam malesef. Girne'deki Öz Urfa'ya geçen sene bir kere gittim ve bir daha tövbe ettim. Yediğim İskender hem geç geldi hem soğuktu hem de lezzetsizdi. Arkadaşım da beyti sarma söylemişti ve yediğim en kötü beyti olduğunu söyleyebilirim malesef :/ ama tabiki ağız tadı herkesin beğenisi değişebilir :)

ingilteredenal dedi ki...

Ben yeni gittim, belkide geçen seneden bu zamana çok şey değişmiştir.

RefKof dedi ki...

Merhaba,
Bu blogta yazanlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Ben Öz Urfa Cemal ustayı bir daha gitmeyeceğim yerler listesine alıyorum. Kalabalık bir yer ve eğer o kadar kişiye istediğin lezzet ve kalitede hizmet veremeyeceksen masa sayısını düşürmelisin. Alinazik, patlıcanı az ve lezzetsizdi; Urfanın içinde sinirli et parçası vardı. İstemediğimiz halde masada olan ve sonra parasını ödemek zorunda kaldığımız ezme tatsız, çiğ köfte kötüötesi ancak salata iyiydi. Hesap ise kuver ve su katakullisiyle beraber 2 kişi+1 çocuk 45 TL tuttu.
Umarım gidecek olanların beklentilerini ayarlamalarına bi nebze yardımcı olmuşumdur. Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

ben haftanın 3 günü bahceli evlerde yemek yiyorum ali nazik ve patlıcan yiyen arkadaşım sen bence özurfanın yanından gecmemişin ben tuizimciyim ne zaman turist vatandaşlar gelse gurup halinde oraya gidiyorum icim rahat ustaların ve orda calışan emek veren arkadaşlarımıza teşekür ediyorum

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar