1 Nis 2010

Bir Gece Yarisi Klasigi - Torta {California - ABD}

Selamlar,

Bugunku yemegimiz muthis Meksika lezzeti Torta. Aslen tortayi gunduz de yiyebiliriz, ancak dürüm, nasıl gece bardan cikinca daha lezzetli geliyorsa bu torta da ayni konseptte. Bastan soylemeliyim, kesinlikle saglikli degil, Ayrica yapildiklari yerlerin de cok hijyenik oldugundan emin degilim. Ama hep inanirim ki bir yer lezzetli olmak icin temiz olmak zorunda degil.

Bugune kadar tortayi hep bar cikisi alkolluyken yedim ve hepsinde "Allahim bu nasil bir lezzet" diye haykirmak istiyorum.

DSC07938
Los Angeles sehir merkezi - downtown- Meksika yemekleri kamyoneti. Bu araclar gunduzleri genelde ortalarda olmuyorlar. Gece belli bir saatten sonra beliriyorlar ve genelde sabaha kadar acik oluyorlar.

Tabi belirtmeliyim ki, hani Hollywood vs. burada, cilgin gece kulupleri ve bir gece hayati bekliyorsunuz. Bir noktaya kadar dogru ama bizim Turk insanimiza gore hic degil. Yasalar yuzunden gece 1.30 da her yer kapanmaya basliyor. O sebeple 2-3 den sonra bu arabalar ne oluyor bilemiyorum. Hic daha gece kalmadim sokaklarda.

Sadece torta degil; taco, quesedilla, burrito vs. de yemeniz mumkun. Simdi bakalim su torta nasil bir şeymiş:

DSC07939
Aslinda bu bir sandvic. Ekmegine bolillo diyorlar, disi daha citir ici yumusak. Bizim turk ekmekleri gibi degil, daha degisik.

Aslinda simdi yazacaklarimi yazip yazmamayi dusundum ama siz izleyicilerin anlayisini bekliyorum. Bu resimde gordugunuz torta chorizolu. Chorizo da ne ola ki derseniz, kendisi meksika sucugu olup domuz eti kullanilarak yapiliyor. Inanilmaz lezzetli ve oldukca baharatli sanki sucuk ici gibi.

Tortayi istediginiz herseyle yaptirabiliyorsunuz. Tavuk, balik, et, yumurta ve bunlarin cesitli varyasyonlari. Daha sonra isterseniz pismis meksika fasulyesi de koyuyorlar, peynir, yesillik, bu sekilde bir sandvic olarak elinize geliyor. Sanirim birde bol tereyagi var ki asil lezzetin kaynagi o olmali.

Her kamyonetin onunde bir de sos bolumu var. Simdi diyorum ki, keske daha ayik olaydim da cekseydim onlari da. Orada genellikle salsa, pico de gaillo, sogan, jalepenos falan bulunuyor.
Tabagin yanindakiler salsa verde ve kisnisli sogan. Salsa verde yesil domatesler ve aci biberler kullanarak yapilan bir sos. Cok dehset aci olmasa da yakiyor. Kisnis ise inglizce de cilantro olarak geciyor. Maydanoz gibi ama daha yogun baharatli bir tadi var. Meksika yemeklerinin olmazsa olmazi.

Bu da boyle bir yemekti sayin okuyucular.

Hep istahla kalin,
Hande

2 yorum:

Irazca dedi ki...

Kokoreç gibi duruyor yahu bu, ne ilginç şeymiş kafamda canlandıramadım :D

Hande dedi ki...

kokorecle hic alakasi yok lezzet olarak. kayserililer sucuk ici yaparlar ya bilirmisin iste aynin onun tadinda :)

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar