25 Şub 2010

Kebap Hocası {Maltepe - İstanbul}


Not: Son dönemde mekan hakkında gerçekten kötü yorumlar almaya başladık. El değiştirme gibi bir durum olabilir. Bu yüzden, ilk fırsatta, Kebap Hocası'nı tekrar ziyaret edip yorumlarımızı güncelleyeceğiz. Yorum yazan herkese teşekkürler.

Öncelikle uzun zamandır kafamda olan bu blog'u hayata geçiren Irazca'ya çok teşekkür ederim. Beni berhudar etti:) Bu blog’da ne yapmaya çalışacağım(ız)dan biraz bahsederek yazıya gireyim. Yılladır yemek yiyen, bir çoğumuz göbekli olan insanlarız. Gurme’likten falan anlamayız. Sadece gideriz, yeriz ve paylaşırız. O yüzden, burada çok teknik şeyler bulamayacağınızı ve okurken kilo aldırmayı hedeflediğimizi belirterek ilk yazıma geçiyorum.

Yemek blog’u açsam, ilk yazım kebapla ilgili olur derdim hep. O yüzden de direkt kebapla giriyorum olaya.

Kebap Hocası İstanbul’un Maltepe ilçesinde, Küçükyalı mahallesinde bulunan bir restoran. Bölgede yaşamayanların pek fazla bilmediği bir yer, ama Anadolu yakasındaki en iyi İskender’lerden birini burada yiyeceğinizi iddia edebilirim. Peki Kebap Hocası adı nereden geliyor?

Kebap Hocası’nın sahibi, zamanında yeni Bağdat Caddesi’nde olan İskender adlı restoranın baş ustasıymış. Laf arasında belirtmek gerekirse, İskender de döneminde oldukça ünlü ve zor yer bulunan bir restorandı. Zaman içinde, ortaklarının anlaşamaması sonucunda kapandı. Bağdat Caddesi’ne oranladığımızda nispeten uygun fiyatlıydı da. İskenderine alıştığım için çok üzülmüştüm o zamanlar. Sonra evimin dibine Kebap Hocası diye bir yer açıldı. Gidip de eski İskender’in tanıdığım garsonlarını gördüğümde çok şaşırmıştım, zaten sonra da hikayeyi öğrendim. Uzun lafın kısası, anlayacağınız bu mekanın sahibi, gerçekten bir Kebap Hocası.

Ne Yenir:

İskender zaten menünün bir numarası. Fiyatları 10-18 TL arasında değişin 3 çeşit İskender var: Porsiyon, Etibol ve Hoca İskender. Hoca İskender favorim. Klasik İskender sosu harika. Hoca İskender’le gelen tavuk parçaları ise inanılmaz yumuşak ve lezzetli. Birkaç kere bu tavukları nasıl bu hale getiriyorsunuz diye sorma girişiminde bulunsam da cevap alamadım hatta. İskender dışında, bütün kebap çeşitleri oldukça iyi ve fiyat performansı çok yüksek. Perde Pilavı ve Künefe gibi ek lezzetler de gayet başarılı. Önden Perde Pilavı veya günlük Çig Köfte ile iştahınızı açma şansınız da var. Hatta zaman zaman, sıcak pide ve tereyağı takviyesi de yapabiliyorlar.

Nasıl gidilir:

Kadıköy merkezden kalkan Kadıköy – Pendik(Kartal) minibüsleri önünden geçmekte. Ayrıca minibüs yolundan Kartal tarafına giden bütün otobüslerle de ulaşabilirsiniz. İlk kez Anadolu yakasına geçecekseniz şoföre, “beni 63 durağında indir” diyin, sonra kimse sorsanız gösterir felsefesine inanın. Kadıköy’den minibüse bindikten sonra, takribi 25 dakika sonra oradasınız.

Son olarak da, İstanbul’da yaşıyorsanız ve Kebap hastasıysanız mutlaka uğrayın diyorum Kebap Hocası’na. İskender’in “merkezine” belki de en yakın, hatta daha iyi tadı bulabilirsiniz.

Telefonunu da vereyim, tam olsun: 0216 388 56 86 – Her gün saat 22:00’a kadar açık.

8 yorum:

Seyfi Genç dedi ki...

Birkaç gün önce gittik. Bıçak çatal pisti, gönderdik, yenisini getirdiler. Kebap öncesi gelen çiğköfte bulgudan değil mercimek ve nohut unundan yapılmış berbat bir şeydi. Gelen kebapta da kötü bir tat ve koku vardı. sanki tek tırnaklı eti gibiydi. Zaten yan masamızdaki kişi kebabı gönderdi, kaşarlı pide yedi. Biz de 2 kişi 42 lira hesap ödeyip kebabın altındaki ekmek ve yanıda getirdikleri yoğurtla karnımızı doyurduk. Bunları yiyemeyeceğizgötürn, hesabı getirn dediğimizde de utanmadan hesap getirdiler.

Serkan Eraslan dedi ki...

@Seyfi Genç
Yorumunuz için teşekkürler az kalsın gidiyorduk... Belediye'ye de bu şekilde şikayet etseniz sevap kazanırsınız. Sizin gibi başkaları da mağdur olmasın...

Gökhan dedi ki...

bir ay öncesine kadar keyifle yemek yediğimiz bir yerdi. şu anda ne yaptıkları yemek yenebiliyor ne de temizliğe dikkat ediyorlar. kebap hocası efsanesi hakikaten efsane olarak kalacak böyle giderse.

Tancan dedi ki...

Son dönemde mekan hakkında gerçekten kötü yorumlar almaya başladık. El değiştirme gibi bir durum olabilir. Bu yüzden, ilk fırsatta, Kebap Hocası'nı tekrar ziyaret edip yorumlarımızı güncelleyeceğiz. Yorum yazan herkese teşekkürler.

nihal dedi ki...

Nihal

Bugün iftara gitmeyi düşünüyorduk, ama yorumları okuyunca doğrusu çok üzüldüm. Çünkü gerçekten çok lezzetli ve güvenerek gittiğim bir kebap resaturanttı.Başaşçı zaten çok tonton ve imanlı bir dedeydi. Kendi elleriyşe hazırlardı çoğu zaman herşeyi. Şaşırdım ve çok üzüldüm bu yorumları okuyunca.

ECE dedi ki...

ECE

Kebap Hocasına iş yerinde ki arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine gittim.İlk gittiğimde Temizliği konusunda çok endişe ettim ancak Lavobaları,yerleri,örtüleri,personelin üstü başı tertemizdi.Restorantlarda mutfak gözüken yerlerde genelde içerisi ağır yemek korar ama içeride oturduğumda en ufak bir koku duymadım ve yemeklerin hazırlanışını görebilmekte güzeldi. kullandıkları yemek tabakları çatal bıçakların sunumu oldukça temiz ve tertipliydi yemek yerken çalınan müziklerde çok hoş ve güzel kafa şişirmiyor insanlar konuşurken bağırmak zorunda kalmıyor.İyikide gitmişim çevremdeki herkeside yönlendiyorum. Son bir yıldır baska bir kebapçıya gitmez oldum.Lezzetine söylicek tek kelime bulamıyorum.En son 2 gün önce ailemle beraber iftar yemeği için gittik.Açıkçası iftarda ilk kez kebap hocasına gitmiştim normal zamanlarda lezzetlerinden ve servislerinden emindim ama yinede iftar yoğunluğundada aynı kaliteyi alabilicek miyim diye düşündüm.Ancak kebap hocası ekibine çok teşekkür ederim normal günlerdede ramazan ayında'da lezzetlerinden,zengin iftar menülerinden taviz vermediler iftarda menülerinin genelinde bir tabağa küçük küçük tatlı sunumu yapılırken kebap hocasının açık büfe tatlılarından bizlere sunmuş oldukları kaliteli hizmetten ilgi ve alakadan çok memnun kaldım.Yukarıdaki yorumları tesadüfen okudum kesinlikle katılmıyorum mutlaka kebap hocasının lezzet,hizmet ve kalitesini bir kere denemelisiniz.

Lütfi dedi ki...

Merhabalar,öncelikle belirtmek isterimki Kebap Hocası İskenderin yeni işletmecisiyim.Yaptığınız yorumlara saygı duyuyorum ancak insanların ekmeği söz konusu olduğunda bu saygıyı gösteremeyeceğim.Nedeni ise 2012 yaz sonlarına doğru işletmeyi kendi ismi ile devir aldık.Şu zamana kadar müşterilerimizden olumlu beğeni almaktayız.Bu siteyi paylaşıma açan yetkili birimlere sesleniyorum güncel olmayan yorumları revize etmenizi,işletmenin hala aynı kişiler tarafından işletilip işletilmediği ve buraya her aklına esen bireylerin gerçek olan veya olmayan yorumların paylaşılmasını etik bulmuyorum.Eğer gerçekten sağlıklı bir site yapacaksanız yayınlamış olduğunuz mekanların güncelliğinden haberdar olmanız gerekir.

Tancan dedi ki...

@Lütfi bey merhaba, blog'umuza gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, gittimyedim hiçbir kar amacı gütmeyen bir kişisel blog'dur, bir site değildir. Buradaki yazılar tamamen kişisel ağız tadına göre, bir gurman bakış açısıyla yazılmaktadır. İnternet ortamındaki herkes de bu yazıya (küfür, hakaret vs. gibi içermediği sürece) yorum yazabilir, siz de bu yorumlara cevap verebilirsiniz.

Son olarak da,

Kebap Hocası ilk açıldığından beri gittiğim bir yer, devir işlemi olduktan sonra gitme şansım olmadı, en kısa zamanda tekrar ziyaret edip yeni yorumlarımı da yazacağım.

İlginiz için tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar