3 Ara 2012

Tatlıcı Remzi Usta {Bornova - İzmir}

İzmir Bornova'da canınız künefe çekerse ne olur? Bizim çekti ve künefe yiyecek yer aradık. Derken yolumuz Tatlıcı Remzi Usta'ya düştü. 

Tatlıcı Remzi Usta, Bornova Küçükpark'a çok yakın ve klasik Türk tatlıları ve çay servisi yapıyor. Mekanda ayrıca tatlı kurabiyeler de satılıyor.

On dakika bekledikten sonra künefemiz bizlerleydi. Künefe, peyniri tam kıvamında, çıtır çıtır ve hafifti. Yakan glikoz tadı hiç yoktu.


Sıra cevizli baklavaya geldi. Cevizli baklavanın içi bol cevizliydi, üzerinde de parça cevizler yer alıyordu. Şerbet konusunda da bu  baklavanın performansı mükemmeldi. Ağzı yakmayan, şerbette yüzmeyen çok net bir tatlıydı. Günümüzde artık zincir tatlıcıların bile baklavaları boğaz yakıyor.


Mekanda başka bir dikkati çeken nokta da, temizlik! Mutfağın kapıları açık duruyor ve içeride tatlı yapan ustayı izleyebiliyorsunuz. Her yer tertemizdi, yediklerimiz içimize sindi.

Kabak tatlısı, çıtır çıtırdı ve tahinle servis edildi.


Bu da içi ceviz dolu, sert bir tatlı; ilk kez gördük.


Resimde gördüğünüz tatlılar ve dört çay 18TL tuttu, fiyatlar gerçekten çok uygun. Tatlı krizlerinde bu mekanı denemenizi öneririm.

Tam yeri için, şuradan tıktık!

4 yorum:

Emre Erol dedi ki...

İçi ceviz dolu, sert tatlının adı "taş kadayıf"tır. "Yassı kadayıf" da denir. Adana, Hatay ve Mersin'de çok tüketilir; ama çıkış noktası Hatay sanıyorum.

Anıl dedi ki...

"İçi ceviz dolu, sert tatlı"ya Antalya dolaylarında da sıklıkla tüketilir ve Arap Kadayıfı adı verilir.

Adsız dedi ki...

en alttaki tas kadayifi

Adsız dedi ki...

Dogal malzemeleri Antakyadan getirtilen künefe bir harika..

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar