20 Nis 2011

Carl's Jr. {Cevahir AVM - İstanbul}

Uzun bir ara verdiğim yemek ziyareti yazılarıma "Carl's Jr." ile geri dönüyorum!


Önce Carl's Jr. hakkında biraz bilgi vereyim. Türkiye'de yeni olmasına rağmen Amerika'da 70 yılı aşkın süredir hizmet veren bir fastfood zinciri Carl's Jr. Mc Donald's ve Burger King'den ise hizmet anlayışı ile farklılaşıyor. Carl's Jr.'a girdiğinizde kasaya siparişinizi veriyorsunuz sizden ödemeyi alıp elinize boş bir bardak veriyorlar. Evet Türkiye sınırları içerisinde sadece İKEA ve sınırlı birkaç restoranın verdiği SINIRSIZ İÇECEK Carl's Jr.' da da var! Gerçi bu beni çok etkilemiyor, çünkü hiçbir zaman o kocaman kovalardaki kolaları bitirmeyi başaramadım...

Menümü büyük seçmemin tek sebebi, her zaman daha çok patates kızartmasıdır. Ancak Türkiye'de sınırsız içecek demek çok büyük bir kitleyi kazanmak demek. Bu uygulamayı 70 yıldır başarıyla sürdürdükleri için ayrıca kendilerini tebrik ederim. Bu arada söylemeden geçmeyelim; içecekler CocaCola ve yancıları. Pepsi olduğu zaman "Ben bir Ice Tea alayım o vakit" diyenlerdenseniz, sevineceksiniz:)

Biraz mekandan bahsedeyim. Cevahir'in yemek katında teraslı bir bölüme kurulmuş. Bu sigara içerken yemek yiyenleri ve yazın "bir kola alayım da sigaramı püfür püfür içeyim" diyenleri sevindirecek.

İç mekan oldukça yeterli ve büyük. Yeterli sayıda masa var. Servis ise oldukça kaliteli. Çalışanlar güler yüzlü ve hızlı. 2 obur olarak masaya gidip oturmamızın ardından, 2 dakika içinde siparişlerimiz geldi. Göz yaşartıcı bir perfomans. Zira siz d,e bizim gibi Burger King ve McDonald's'ın önünde, cinayet işlemeye sebep olacak kadar, araya insan kaynamasına ve beklemeye alıştıysanız Carl's Jr. size ilaç gibi gelecektir. Ver siparişi geç otur. Türk insanının alışık olduğu ama asla Amerikan restoranlarında bulamadığımız bu sistemi göz yaşları içerisinde tecrübe ettik.

Mekan ve firma hakkında genel bir bilgi verdikten sonra sıra geldi yemeklere. Biliyorum yazının başından beri "hadi lan hadi" diyerek okudunuz. Sabreden derviş muradına erermiş:)


Gelelim yemeklere!!!

Lezzeti tek kelimeyle mükemmel. İstanbullu hamburger severlerde artık kanıksanmış bir düşünce var; "pahalı hamburger yiyeceksem gider Dükkan Burger'den yerim". Ancak bu sefer öyle değil. Fiyatlar Mcdonald's ve Burger King'den 1.5-2tl daha pahalı, ancak lezzet olarak Burger House, Mano Burger ve daha birçoklarının önüne geçiyor. Bakın, McDonald's, Burger King vs ile kıyaslamadım bile. Yumuşacık ekmeği ve sosları ise gerçekten çok başarılı.

Carl's Jr. 'da 3 farklı hamburger yedik: Chili Cheese, The Big Carl ve Super Star With Cheese. Kelimenin tam anlamıyla hepsinin tadı ayrı güzeldi. Köfteleri ne McDonald's hamburgerleri gibi yavan, ne de Burger King'in hamburgerleri gibi tatsızdı. Gerçekten güzel ve isimlerinin hakkını veren hamburgerler yedik.



Patates süprizi!

Her zaman için Mc Donald's patatesinin gönlümüzde farklı bir yeri olmuştur biliyorsunuz. Artık değil. Carl's Jr.'ın patatesi gerçekten Mc Donald's patatesinden daha güzel. Çok şaşırdım ve afiyetle yedim. Böyle bir şey beklemiyordum. Servisi masaya getirirlerken zar zor sildiğimiz göz yaşlarımız, patatesleri tadınca sel oldu aktı. Masamızdaki servisler, inci tanesi gibi göz yaşlarımızla buluştu:)

Tadını merak ettiğim için menümün yanında söylediğim Chicken Tenders ise, abartmıyorum, eşimin yaptığından bile güzel. Buradan eşimi tenzih ederim. Kesinlikle tavuk farkı var yoksa kendisi de bu kadar güzel yapar eminim (dayak yemeyelim ayaküstü:). Bu kadar mı yumuşak ve lezzetli olur bir tavuk yahu? Diğerleri resmen bize kauçuk yedirmiş yıllarca...


Sonuç olarak Carl's Jr.'dan karnımız tok ve mutlu ayrıldık. Hatta ilginç bir şekilde o kadar yemiş olmamıza rağmen bir şişkinlik falan hissetmedik. Tabi bu bizim ayılığımızdan da olabilir, yemeklerin hafifliğinden de; ama biz hafifliğine verdik. Zira diğer hamburgercilerde yedikten sonra (yancıları dahil) bir şişkinlik hissediyorsunuz.

Şube müdürü ile de ayaküstü sohbet imkanı bulduk. Carl's Jr.'ın Türkiye çapında daha da yayılacağının ve sadece Cevahir ile sınırlı kalmayacağının müjdesini de aldık!


Sonuç;

Şu an için sadece tek bir yerde hizmet veriyorlar. Reklam çalışmaları yok denecek kadar az. Sadece bilen gidiyor. Misal, Amerika'ya yaptığı yolculuklarda sık sık Carl's Jr.'a uğrayan abim olmasa asla haberimin olmayacağı ve belki de hamburgerlerini hiç denemeyeceğim bir yerdi. Ancak artık yolum ne zaman düşse mutlaka uğrayacağım bir hamburgercim daha var.

Carl's Jr, yemek yemek için Ataşehir'den kalkıp Cevahir'e gidebilecek kadar manyak olan abim ve beni mutlu etmeyi başardı. Kendilerini tebrik ediyor, yolu Cevahir'e düşecek arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyoruz!

Afiyet olsun!

27 yorum:

casey23 dedi ki...

ama sen ne yaptın?!?!!?
benim gibi bir hamburger dostuna bu yapılır mı?! hem de cevahirin yanında yaşıyorum :((((( alacağım kilolardan siz sorumlusunuz!!! :)

LordBerkshire dedi ki...

Birçok ziyaretimde Amerika'da birçok şeyi tecrübe etmiş olan biri olarak söylüyorum ki, gerçeğinin tıpkısının aynısı. Sadece menü biraz dar. Ben de cevahire çok yakın oturuyorum. Kafama estikçe gidip yiyorum. Bu arada portobello mushroom'u da deneyin çok lezzetli. Tek burgerli olduğu için ben ekstra ikinci köfteyi ekletiyorum. Burger canavarı =)

Löplöpcü dedi ki...

Hamburger için tek adresim Tüneldeki Mano. Gittinmi bilmiyorum ama Mano'yu şiddetle tavsiye ederim.

Tancan dedi ki...

@Löplöpcü Mano Burger ile ilgili yazımızı bu linkte bulabilirsiniz: http://www.gittimyedim.com/2010/06/mano-burger-beyoglu-istanbul_21.html

atrin dedi ki...

@casey23

vallaha herkes aldığı kilolardan kendisi sorumludur üstadım. fazladan 30 kilom var suçu kimseye atamıyorum. her gittiğinde benim için de yersin artık bir tane =))))

@berquelly

dostum ben de amerika'ya giden abim sayesinde öğrendim ve gittim buraya. gerçekten memnun kaldım. gerçi bunların hepsi fastfood esas amerika'daki grillhouse'lara gitmek gerekiyor ama bütçemiz onlara da yetmiyor =)))

Adsız dedi ki...

:) bu arkadaş acaba kaç para aldı bu reklamı yapmak için... mc donalds ve burger king gibi türkiyede 30 yıldır beğenilerek yenen markaların ismini kullanarak reklam yapmak aslında mantıklı ama kalıcı çözüm için marka olmak lazım. malesef türkiye pazarı biraz dolu :) güle güle carls Jr

Tancan dedi ki...

@Adsız,

Merhaba, blog'umuzda reklam yapıldığına dair bir algıya nasıl vardınız bilemiyoruz ama gittimyedim yiyicileri olarak böyle bir amacımız yoktur... Gerçi böyle bir şey yapsaydık, şimdiye milyoner olmuştuk, sanırım bir yerde yanlış yapıyoruz...

Adsız dedi ki...

Amerika'da az mı yedik:) Güzeldir güzel... Bir de Jac in the box var daha Türkiye'ye gelmedi. Yakında o da gelir. Aramızda konuşurduk hep arkadaşlarla bu markaları Türkiye'ye getir gerekir diye. Akıllı birileri çıkmış demek ki..

Adsız dedi ki...

Mc Donald's ı unutun gittim yedim ve tek kelimeyle harikaydı!!

Adsız dedi ki...

Servis Harika, siparişinizi kasaya veriyorsunuz elinize boş bir bardak veriyorlar gidip makinalardan içeceğinizi alıyor ve sınırsız içiyorsunuz. Servisi oturduğunuz masaya kadar teslim ediyorlar hem çokda beklemiyorsunuz. O mantarlı ve acı biberli hamburgerini yedikten sonra diğer markaları unuttum gitti :) Birde patatesine bayıldım, kıymalı ve peynirli bir sosu var müthiş. Mutlaka gidin ve yemedim demeyin.

Adsız dedi ki...

Yukarıda yazılanları aynen destekliyorum.
Ağız tadı olmayan benim, eşim tarafından geliştirilen ağız tadıma dahil olan bu lezzet artık burger ve mcdoanltsa gitmemem gerektiğini söylüyor.

Adsız dedi ki...

merhaba
amerikada begendiğim nadir şeylerden biri:) geçen gün eşime carls jr yemeyi çok özledim dediğimde cevahirde olduğunu söyledi nasıl mutlu oldum anlatamam tadı konusundaki kuşkularımı sizin sayenizde giderdikten sonra en kısa zamanda gideceğim.

Arda.B dedi ki...

Geçen hafta biraderim bahsetmişti. En kısa zamanda denemek istediğim bir fast food.

nemuda dedi ki...

Bu sitede görüp ve okumamla birlikte açıkcası merakla birlikte sırf tatmak için Avrupa yakasına geçip Cevahire gittim.
Öncelikle yazar arkadaşa çok teşekkür ederek başlıyorum yazıya, böyle güzel bir yeri bizlere tanıttığı için,
Şuana kadar yediğim en lezzetli hamburgeri yeme fırsatı buldum, o yüzden oldukça mutluyum :)
Gerçek hamburger tadı var, şuan ülkemizde yaygın olan sözde hamburger restoranları yanına bile yaklaşamaz Carl's Jr'a.Sınırsız içecek uygulamasını çok beğendim, sınırsız olmasından dolayı değil, size özgürlük tanınmasından dolayı, zaten içeceğiniz 2 bardak içecek ama istediğiniz içeceği içme şansınız ve kimsenin size karışmaması olumlu birşey.
Bunun yanısıra kasa'da boş boş menu çıksada otursak diye bekleme derdide yok, bu site yüzünden artık Cevahir'e gider olacağız sanırım :)
Fiyat pahalı değil bence, fakat biraz daha düşebilir astında :)
Anadolu yakasında bir restoran o kadar iyi olurduki,
Bir yandan neden reklam yapmıyorlar, niye yaygın değil bu harika hambugerler diye iç geçirirken bir yandanda " hiç reklam olmasın, yaygınlaşmasınkı tadı bozulmasın " dedim kendi kendime.
Bundan sonra Hamburger diyince Carl's Jr. gerisi yalan :)
Hani teknolojik ürünlerde Fiyat Performans değerlendirmesi yaparlar ya FP si 10 üzerinden 10 :p

Ekrem Önsoy dedi ki...

Biz Carl's Jr'ı bir arkadaşımla Cevahir'de dolanırken panolardaki reklamlarından görmüştük. Gidelim deneyelim deyip, ondan sonra en azından ayda bir gidip hamburger yediğimiz yer oldu. Mc Donald's ve Burger King'deki içeceklerin çoğu zaman gazsız oluşu çok hayal kırıklığı yaratıcı bir durumdur benim için, fakat Carl's Jr'da durum hiçbir zaman böyle olmadı. Ayrıca servis çok hızlı ve iyi. Patates kızartması ise çok güzel. Fakat ilk gittiğimdeki patates kızartmasının tadını bir daha alamadım, çünkü o zaman şansımıza biraz daha kızarmıştı patates ve o tat muhteşemdi. Ondan sonra o kadar kızarmış bi patates yemedim orada. Fakat her halükârda güzel. Tabii ki hamburgerinin tadına diyecek hiçbir şeyim yok, harika. Muhakkak en azından bir kere gidilip tadılmalı, sonra zaten canınız her hamburger çektiğinde oraya gitmek isteyeceksiniz.

HAKAN KARAGÖZ dedi ki...

GEÇEN AY CEVAHİRE YOLUMUZ DÜŞTÜ AİLECEK.TABİ KARNIMIZ ACIKINCA YER ARAMAYA BAŞLADIK DEĞİŞİKLİKLERE AÇIĞIZ...YENİ BİR YER GÖRÜNCE DENEMEYE KARAR VERDİK.....YORUMLARI OKUMUŞUNUZDUR.DİYECEK HİÇBİRŞEY YOK. 10 ÜZERİNDEN 15 O KADAR ABARTMIYORUM..KESİNLİKLE HERKESE TAVSİYE EDİYORUM.YİYECEKLERE SÖLENEBİLECEK Bİ ŞEY YOK YA SERVİS BU NE HIZ YA DİYECEKSİNİZ..

saat 20:33 dedi ki...

cevahire ugramak için geçerli sebep arıyorsanız carls jr yeter açıkça ahaha o deilde reklam metni gibi yazmışım valla bi gün deneme amaçlı girdik buraya tabi amerika maceralarımız olmadıgı için bilemiyoruz ne menem bişeyle karşılaşıcağımızı :d ama iyikide gitmişiz abi bi hamburger bu kadar mı lezzetli olur patateste cok iyi kolanın sınırsızlıgından öte asitli olması cok iyi valla diğer yerlerde bi kola veriyorlar su mu içiyorsun kola mı belli değil buzsuz istiyorsun hoşaf gibi asitsiz kola veriyorlar lafı uzatmaya gerek yok 10 üzerinden 10 unutmadan servis olayıda fenaymış masaya oturuyorsun dakkası dolmadan geliyor hambrgerler franchise falan veiyorlarmı acep kaçırmamak lazım

Adsız dedi ki...

Daha bugün yedim Jarapeno'yu ve Mantarlıyı tatma fırsatı buldum ikisi de çok leziz servis hızı ise inanılmaz.. Annemle nereye otursak derken garson siparişleri getirdi ve gayet taze,sıcak bir servisti.. Jarapeno turşu ve baharat sevenler için çok iyi! Herşeyi bi kenara at köftenin lezzeti inanılmaz..!!! Eğer bu restoran yaygınlaşırsa mc ve king'in canı acıyacak gibi duruyor..

Adsız dedi ki...

evet carl's jr gerçekten harika ve son bombalarıda steakhouse oldu. ancaaak. rokfor peyniri bir katildir. umarım anlamışsınızdır beni. unutmadan carl's jr da hamburgerinizi"modifiye" edebiliyorsunuz. yani rokforu çıkartın başka şeyler ekletin ama o rokfor çıkmalı

Adsız dedi ki...

Ny'ta yasarken LA'e tatile gittigimde kesfetmistim Carls Jr'i. Hayatimda yedigim ennn guzel hamburgere sahip olmasindan oturu ne zaman ac olsam aklima gelen ilk sey olmustu. Tatilden Ny'a dondugumde ne Ny'ta ne de cevre eyaletlerde subesinin olmamasi cok sacma gelmisti.Turkiye'ye tasindim ve sanirim donusumun beni tek mutlu eden yani Cevahir'de Carls Jr'a rastlamak oldu..Kucuk capli sok, buyuk capli mutluluk.tek geciyorumm! Umarim daha cok yerde acilir

Adsız dedi ki...

vayy be o kadar cevahir'e yemeğe gitmeme rağmen daha yeni gözüme çarptı(genelde burger'ın olduğu merdivenden yukarı çıktığım için).Yine geçen ay burger'a gittiğimizde menüye içecek olarak sadece su veya ayran verebileceklerini belirtmeleriyle başka bir yer aramaya başladık ve burger'a geçmeden gördüğümüz jarls jr'a girdik.tabi verilen hizmet ve menülerin kalitesi bizi de şaşırtmıştı.cola'nın sınırsız olduğunuda daha sonraları gittiğimizde sorup öğrenmiştik :)her gittiğimde farklı menü deniyoruz :) geneli iyi,ama göze çarpanlar meksika dilinden özenti bi acılı menüsü ve steak house.fakat daha öncede bi arkadaşın yorumundaki gibi içinde peynir olmamasını kesinlikle söylemeniz gerekiyor,yoksa 3-4 bardak cola-frucetea vs. içsenizde tadı ağzınızdan gitmiyor(o kadar kötü peynir)

Adsız dedi ki...

Akin

Haftada 2 defa gidiyoruz tek kelimeyle muhtesem burger mc yanindan bile gecemez ama ilk favorim dukkan burgerdir muthis

Adsız dedi ki...

Steakhouse burger'i tek geçerim, rokfor peynirli hamburgeri bu sayede ilk kez denedim hastası oldum. Ayrıca garsonlardan özel sos istemeyi unutmayın, hele ki bir tatlı hardal var ki bayılacaksınız. Afiyet olsun şimdiden..

Adsız dedi ki...

Gerçekten nasıl sevdiniz anlamadım

burada yazım kalsın 1 sene dayanamaz cevahirde bu firma

lezzet olarak bir fiyasko

Adsız dedi ki...

ilk olarak refill free olan tek restoran carl's degildir, wendy's haric hemen hemen cogu yerde refill is free diye yazar zaten, lokal pizzacilar, mcd ya da BK dahil.

2. olarak carl's junior amerika'da o kadar da yaygin degil bilinenin aksine. ayrica amerika'da trend olarak en yukselen fastfood dukkani sasirilmayacak sekilde wendy's, son 5 senedir mc donald's ardindan 2. durumdalar, kofteleri her dem taze ve hamburger onunuzde pisiyor. refill free olmayan bir yer ayrica.

son olarak denny's ya da johnny rockets dan daha iyi hamburger yapabilme ihtimali olan 2 yerden biridir carl's jr. wendy's ile beraber tabi.

Adsız dedi ki...

Ulan sen bu adamı kotulemek için kaç para aldın onu söyle

SUAT CENGİZ dedi ki...

Tek kelimeyle "berbat" bedava içeceklerde kesinlikle tad yok. Bence burger king, ya da mc donalds daha lezzetli. Gitmem tavsiye de etmem

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar