4 Kas 2010

Starfish Balık Lokantası {Çiftehavuzlar - İstanbul}

Bağdat Caddesi üzerinde, Çiftehavuzlar’da bulunan Starfish Balık Lokantası’nın Grupfoni sitesindeki fırsatını görünce bunu değerlendirmek istedik ve midemiz bu kez balık lokantası yollarına düştü.

Mekanın normalde fiks menü uygulaması yok, ancak satın aldığımız menüde çorba, mezeler, salata, ana yemek, meyve ve yemeğin yanında alınacak içki bulunuyordu. Yemeğe, Yunan müzikleri eşliğinde, balık çorbasıyla başladık. İçinde levrek parçacıklarının olduğu terbiyeli ve kremalı olan bu çorba, mekanın özel yemeği ve gerçekten de özel olmayı hak edecek bir lezzete sahip.

Çorbanın hemen ardından masaya mezeler geliyor. Lokantanın menüsünde karides söğüş, karides kokteyl, patlıcan salatası, mantar salatası, yoğurtlu semizotu, hamsi marine, levrek marine, lakerda, tarama, Girit ezmesi ve Ege otları gibi soğuk başlangıçlar, karides güveç, yağda karides, jumbo karides, soya soslu jumbo karides, kalamar tava, kalamar ızgara, balık köftesi, balık böreği ve balık kokoreç gibi sıcak başlangıçlar bulunuyor. Bizim masamıza ise yaprak sarma ve barbunya pilaki gibi mezeler geldi.

Salatayla birlikte masaya ilk oturduğunuzda vermiş olduğunuz balık siparişi geliyor. Onursuz Kıl Adam levrek yemeyi tercih ederken, ben ise çipura yemeyi tercih ettim. Yanına da içecek olarak bir kadeh rakı ve bir kadeh kırmızı şarap aldık. Ana yemekten sonra masaya muz, portakal, kavun ve kivinin yer aldığı meyve tabağının gelmesiyle bu muhteşem yemeği sonlandırdık.

Mekanın kurucusu ve işletmecisi Yıldız Hanım, teker teker masaları gezerek afiyet olsun diyor, misafirlerin yiyeceklerle ve bunların yapımıyla ilgili sorusu olursa bu sorulara sabırlı ve ayrıntılı bir şekilde yanıt veriyor. Bunun mekana samimi bir hava katması bizim çok hoşumuza gitti. Servis hızlı, garsonlar çok nazik ve ilgili. Üstelik bu güzel mekana özel aracınız olmasa bile ulaşmanın gayet kolay olması önemli artılarından biri. İçerisi çok büyük olmadığı için hafta içi de olsa rezervasyon yaptırıp gitmekte yarar var.

Özellikle memlekete yakın bir hava solumak isteyen İstanbul’da yaşayan İzmirlilerin mekandan, yemeklerden ve ortamdan memnun kalacağını düşünüyorum. Kroki, iletişim bilgileri ve ayrıntılı menüyü görmek için mutlaka ziyaret etmeniz gereken adres ise şu:

http://www.starfishbalik.com

Son olarak, websitesinde bulunan “Balık Takvimi” de hoş bir ayrıntı olmuş, belirtmeden geçmemek lazım.

5 yorum:

Monique dedi ki...

baligin yanina kirmizi sarap? Normlari ezip gecmissiniz :P

Monique dedi ki...

diger yoruma eklemeyi unuttum. baliklar süper gözüküyor. Insanin balik alip pisiresi geliyor.

yalniz o balik tabakalrindaki en soldaki kare sey ne? cikartamadim ne oldugunu.

Löplöpcü dedi ki...

Abi izmirli olduğunuzu daha yazıyı okurken tahmin etmiştim. Kışın bu bol balık mevsiminde ancak bir İzmir'li İstanbu'da levrek ve çupra yer.
Yanlış anlama, bende İzmir'liyim bebekliğim, çocukluğum gençliğim ızgara çupra ve ızgara levrek ile geçti. Ama kabul etmek lazım ki, istanbul balık açısından çok daha zengin. Palamut, hamsi, barbun, mezgit, çinekop, sarıkanat, lüfer... Eminim o yediğiniz levrek ve çupra da çok güzeldir ama büyük bir ihtimalla İzmir'den veya Bodrum'dan gelmiştir. Demem odurki, İzmir'de İzmir balığı, İstanbul'da İstanbul balığı...
selamlar & sevgiler

Tancan dedi ki...

@löplöpcü, Valla, daha birkaç gün önce hamsi ve barbun yediğim için, değişiklik olsun diye levrek yedim:) Çok büyük beklentilerimiz olmamasına rağmen de oldukça lezzetliydi balıkları.

Rıza Selçuk Saydam (RSS) dedi ki...

Selamlar,

Google Reader tavsiye ögelerden sitenizi inceliyordum ve bir şey demeden geçemedim.

Lütfen fotoğraf makinenizi değiştirin. Gerçekten önemli.

İyi günler

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar