21 Haz 2010

Mano Burger - {Beyoğlu - İstanbul}

Son dönemde en büyük merakımız dev burgerler oldu. Sanırım artık herkes fast food hamburgerlerden bıkmış durumda ki, fast food dışı hamburger sektörü her gün büyüyor. Daha önce Dükkan Burger'den bahsetmiştik. Be sefer masamızda, her ne kadar hamburger köftelerinin yapılışı farklı olsa da, Mano Burger var.

İstiklal Caddesi'nin en sonunda (Tünel'de) yer alan Mano Burger, Taksim'e son birkaç gidişimde yemek için uğradığım yegane mekan durumuna geldi. Ev yakın olsa yanmışım zaten, her gün giderdim.



Mano Burger de bir serbest hamburger girişimi (Çok iktisatçı ağzı oldu sanırım). Büyük etli, bol malzemeli, sınırsız soslu ; yani kafanız rahat şekilde hamburger yiyip, karnınız pek ve cebiniz delinmeden çıkabileceğiniz bir mekan, Mano Burger.

Bir kere Dükkan Burger'in en büyük eksisi olan fiyat! kriterini direkt ekarte ediyorlar. Hamburgerlerinin menülü seçenekleriyle de Dükkan Burger'e fiyat performans olarak tur bindiriyorlar. Ama başta da dediğim gibi, her ne kadar Dükkan Burger'le Mano Burger'i karşılaştırsam da, köftelerinin yapılış ve tat olarak farklı olduğunu belirtmeliyim. Dükkan Burger'in hamburgerlerinin içeriği bir köfteden çok eti andırıyor. Çünkü hazırlanış ve pişiriliş mantığı tamamen farklı. Mano Burger ise klasik hamburger köfteleri yapıyor ama saf ve 200 gr. olarak. Dükkan Burger/Mano Burger kıyasından fast food'çular/Mano Burger kıyasına geçersem; Fast Food zincirlerinde yiyebileceğiniz en büyük hamburgerlerden her açıdan daha avantajlı ve doyurucu burgerler yemek istiyorsanız öncelikli tercihiniz Mano Burger olabilir.



Mano Burger'in menüsü ise gayet sade; Mano, Ottoman, Chicken, Fish, Miss ve Oxnard Burger'den birini seçip karnınızı doyurabiliyorsunuz. Ben Ottoman, Oxnard XL ve Mano'yu denedim. Ottoman'ın en önemli farklı, arasında hellim peyniri olması. Ağız tadınıza katkıda bulunabilecek bir tercih olmuş. Ben fena bulmadım. Mano ise sanırım en çok satan hamburgerleri. Burgerde klasik tadı arayanlar için ideal. En büyük artısı ise karamelize soğanı, hastası oldum soğanın! Oxnard XL'ı da açlıktan gözünüz döndüğünde yiyebilirseniz. Zira kendisi 300 gr köfte içermekte... Ayrıca Spooky'nin yediği Chicken Burger de gayet başarılıydı. Özellikle yumuşaklığı çok hoşuma gitti, tavuk sevenler için ideal anlayacağınız.

Gelelim Mano Burger'in cüzdanımıza olan katkısına. Fiyatları, rakipleri ile kıyaslandığında gerçekten çok iyi; Tek Burger'ler 7.75 - 12.75 TL arası (12.75 olan Oxnard XL ise 300 gr köfteli), Menüler ise 10.75 - 14.90 TL arası. Menü de bol patates ve şişe Coca-Cola geliyor(Bu da ayrı bir artı benim gözümde:) Menülerlerle beraber gelen sosların da şişede olması ve istediğiniz kadar kullanabilmeniz de hamburger yeme zevkinizi arttıran ayrı bir özellik!



Son ziyaretimizi blog ahalisi ile yaptığımız Mano Burger'i biz çok sevdik. "Taksime gelmişim, acayip de acıkmışım, canım da kocaman hamburger istiyor, cebi de deldirmeyeyim daha akşamı var" bunun diyenler için ideal bir mekan Mano Burger...

Tel: 0212 292 75 40/41/42

Afiyet olsun.

Onursuz Kıl Adam yedi.

15 yorum:

gravel dedi ki...

evet. geyet başarılı buldum ben de. ketçap, mayanoz döngüsünün dışına çıkabilen soslar çok başarılı.
sonuç olarak, tadı hala damağımda :)

Irazca dedi ki...

ototoman'ı 2 kez yedim, enfesti, herkese tavsiye ediyorum :)

atrin dedi ki...

ketçap mayonez gibi ek gıdaları "heinz" marka tercih ediyorlar. hardalları gayet başarılı. artı olarak hesabı ödediğinizde masanıza badem şekeri getirdiklerini de gördüm (ben kasada ödedim yan masamıza ikram ettiler ayağa kalkmış bulundum yoksa ben de isterdim eheh)

Spooky dedi ki...

"Kovayla sos" mantığını burada görebiliyorsunuz. Bildiğiniz kovayla geliyor soslar. Mis gibi hamburgerin yanında koca bir şişe barbekü sosu veren mekandan ben daha ne isteyeyim? :)

ataki bey dedi ki...

bağımlısı oldum burada yemek için yolumu değiştirmiş buldum kendimi. üstteki yorumlara ek olarak ayranın ve kolanın cam şişede gelmesi çok iyi.

vic vega dedi ki...

Tesis iyi niyetli ama beni bir noktada kaybediyor ki bence yazıda da belirtilmesi gereken bir ayrıntı bu. 200 gr köfte, 200 gr'lık tek bir köfte değil. 100 gr'lık köfteler var 200'lük olunca iki, 300'lük burger olunca üç tane kullanılıyor. Peki bunun ne önemi var? Ben burgerimi az pişmiş istesem de ince köftelerden dolayı ağız tadıma göre çok pişmiş geliyor.

Ki aslında burgerimi az-orta severim ama burada az-orta dersem kendi mantıklarına göre orta, evrensel mantığa göre çok pişmiş bir et geliyor.

Dükkan, istediğim kıvamda pişirme konusunda hala önde. Mano, bu ayrıntıyı kaçırmazsa (ki kendilerine bahsettim) easlı lezzet sevenlerin de uğrayacağı bir tesis olabilir.

Tancan dedi ki...

@vic vega

Pişirilme konusunda haklısınız. Sonuçta ortada bir ağız tadı da var, ama yazıda zaten Dükkan Burger'le aralarındaki farklı şu cümlede belirttim: "Dükkan Burger'in hamburgerlerinin içeriği bir köfteden çok eti andırıyor. Çünkü hazırlanış ve pişiriliş mantığı tamamen farklı. Mano Burger ise klasik hamburger köfteleri yapıyor".

O yüzden, aslında içerik olarak Dükkan biraz daha ayrı bir kategori de, ama fiyat politikası olarak da oldukça sıkıntılı bir yerdeler. Gerçi şimdi, Tünel'e, Mano'nın yanına Dükkan Burger açılıyor, bu rekabet Mano'nun kalitesini yükseltmesine yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Her Beyoğlu'na çıkışımda uğradığım yer; son gittiğimde yeni ürünleri "Camarilo" burgeri denedim ve başarılı bulmadım, içindeki zeytin sosu hayalimde kral burgerinki gibi düşünmüştüm dilimlenmiş zeytin çıktı,peynir çok ufak,dana jambon çok alakasızdı, acı sos yazmamasına rağmen çok acıydı, yiyemedim arkadaşımın burgeriyle değiştirmek zorunda kaldım.
Bence Mano'daki en iyi seçenek "Ottoman burger". Yakında Caddebostan şubesi açılıyormuş.

nesrin ve nesrin dedi ki...

Vedat MİROR 'UN gurme burger dükkanlara yaptığı ziyarette mano burger 4 yıldız aldı....

hayat dedi ki...

ben mano burgerle mayıs ayında tanıştım güzeldi.fakat temmuzda 2.kez gittiğimde çok sıradan köftesi incecik acayip bir şeydi

Seçkin Gökçe dedi ki...

mano burger tünel de perşembe günü yemek yedik. hesabı iş yerimin bana vermiş olduğu ticket restaurant kartıyla ödedim. daha sonra bugün başka bir restaurant da ticket kartımla alış veriş yaptım ve bakiyemi görünce tahmin ettiğimden 20 lira eksik gördüm. Kasada son 10 işlem dokümanını alınca mano burger de 1 dk arayla önce yemeğimin tutarının daha sonra kartımdan 20 lira çekim ekstra çekim yapılmış olduğunu gördüm. ben bu olayda kasıt arıyorum çünkü pos cihazından hatalı hesap alınsa dahi belli işlemlerden sonra para çekme işlemi gerçekleşiyor. ayrıca cihazda bulunan kart benim kartım ve 2 nüsha dokümanı çıkıyor. buna rağmen kimse beni uyarmadı. ek olarak mekanda fiyatları biliyorsanız eğer düz 20 lira hesap çıkartacak hiçbir yemek yok ancak 20 lira yı tanesi 2.25 olan içeceklerden ve 1.75 olan patateslerden çıkartabilirsiniz ki bunu realiteye vurunca komik sayıda içecek patates sayısı çıkar bu da imkansız birşey. yaptıkları ayıptır. dalgınlık etsem fark etmesen haybeden 20 tl yemek param gitmiş olacak. bir daha mano burgerde yemek yemeyi düşünmüyorum. hesap öderken de dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

çok güzel bir mekandı ama ne yazıkki kapandı :(

yanındaki dandirik dükkan burger yerine Mano'nun kapanması çok üzücü

Tancan dedi ki...

Taksim'e yeni şubeleri açıldı. 2. şubesi ise Caddebostan'da bulunmakta.

Adsız dedi ki...

Saat 20:30 Cumartesi gecesi Caddebostan Mano Burger de ekmek kalmadığı icin müşteri alamıyorlar ÇOK KOMİK mı desem ne desem bilemedim!!!!!!

Löplöpcü dedi ki...

Tereddütsüz İstanbul'un, belki de Türkiye'nin en iyi hamburgercisi

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar