29 Haz 2010

Kale Cafe - {Rumelihisarı - İstanbul}

İşte yoğun bir hafta geçirenler için Cuma tatil, Cumartesi eğlence ve Pazar da kahvaltı günüdür. Tabi her genelleme doğru değildir ama genel davranış skalası budur. Bu sürecin en zoru da her hafta heves edilen, "Pazar sabahı Boğaz'da kahvaltı " kısmı olur genelde. Geç yatılan bir gecenin ardından, "sabah 10:00'da kalkıp gidiyoruz" vaatleri asla gerçekleşmez. Hadi kalktın diyelim kendine gelmek ayrı bir zorluktur. Hadi kendine de geldin diyelim; Pazar sabahı İstanbul trafiğine girmek, hele de Ortaköy trafiğinin kızgın yollarından boğazın serin kollarına atlamak Çin işkencesi gibi gelir. Eğer bütün bunları kafanızda bitirip motive olabildiyseniz, güzel bir kahvaltı için Rumelihisarı'ndaki Kale Cafe'ye doğru yola çıkmışsınız demektir.

Haftasonu kahvaltı seçeneklerinin başında gelen Kale Cafe'nin kanımca en büyük esprisi yeri ve kalvaltılık porsiyonlarının muadillerine göre daha büyük olması.



Yeri ve ulaşımı, trafiği saymazsak, toplu taşıma ile gayet kolay. Beşiktaş'a ulaştıktan sonra, Rumelihisarı tarafına giden herhangi bir otobüse binip, Rumelihisarı durağında inerek(Durakta inip geriye doğru bir yüz adım falan atınca mekanın önüne geliyorsunuz) Kale Cafe'ye rahatça ulaşabiliyorsunuz.

En güzeli, sabah açlık eşiğinizi biraz yükselterek saat 13:00'dan sonra gitmek. Böylece, kurt gibi aç olmanın yanında, hem dışarıda yer bulabiliyor hem de yaya yaya kahvaltınızı edebiliyorsunuz. Aslında kahvaltı da değil, bir nevi keyif seansı oluyor yaptığınız.

Kalabalık gidince, ortaya kişi sayısına yetecek kadar serpme kahvaltı, bireysel olarak da sahanda sucuklu yumurta ya da menemen almak en doğru hareket. Serpme kahvaltının porsiyonları oldukça yeterli, özellikle de birçok yerde tadımlık gelen bal-kaymak ikilisi, burada süper boyutlarda geliyor; en çok hoşuma giden özelliği de bu. Peynir ve zeytin kombinasyonları da gayet lezzetli, domatesleri de gayet taze.




Kale Cafe'de canımı sıkan tek şey, sahanda yumurtaların genelde hep az pişmiş gelmesi ya da yumurtalarının lezzetsiz olması. Bir türlü ayıla bayıla yiyemedim yumurtalarını anlayacağınız.

Fiyat konusunda ise, altı kişilik kahvaltı artı sahanda yumurta türevleri vs. derken, genelde kişi başı 15 - 25 TL arası bir para ödüyorsunuz. Performanslarına göre fiyatları da gayet makul seviyede diyebilirim.


Mekan zaten genel olarak aşina olunan bir yer olduğu için fazla uzatmadan yazıyı bitiriyor ve haftasonuna Pazar kahvaltısına kalkmayı düşünenleri şimdiden kendilerini motive etmeye ve saatlerini ayarlamaya davet ediyorum.

İnternet Sitesi: http://www.kalecafe.com/

Afiyet olsun.

Onursuz Kıl Adam yedi.


2 yorum:

Irazca dedi ki...

ya biz yazana kadar herşeyi sen yazıyorsun ama beaah :)

Adsız dedi ki...

Oto park için 10 lira istiyor vale. Zorunlu! Vermezsen patronumuzla görüş diyorlar. Hey yarabbim. Belediyenin caddesine koyup, fiş fatura kesmeden zorunlu para tahsilatı.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar