15 Haz 2010

EVTAT Ev Ürünleri {Göztepe - İstanbul}



Türk insanı olarak, evimizden ya da ailemizden uzak kaldığımızda, en çok özlediğimiz şeylerin başında yemekler gelir. Yurt dışına çıktıysak Türk yemeklerine, öğrenci olarak şehir dışına gittiysek annemizin yemeklerine karşı koyulamaz bir özlem duyarız. Sanırım aynı duyguları, ben de, 25 günlük Interrail'in artık son günlerinde, Türkiye'ye yaklaşırken, Yunanistan'da kavuştuğum kuru soğanlı ve beyaz peynirli salatayı gördüğümde yaşamıştım; iki damla yaş süzülmüştü gözlerimden(valla soğandan değildi!) Yeni keşfettiğim Evtat - Ev Ürünleri de evinden uzakta olanlar için muhteşem bir alternatif...




Evtat'ı yeni keşfettim dedim ama onları 11 yıldır birçok kişi zaten keşfetmiş, sanırım ben biraz geç kalmışım. Neyse geç olsun da güç olmasın...

Evtat, adı üstünde ev yemekleri yapan bir mekan. Ev yemeklerinin yanında farklı mezeler, zeytinyağlılar, tatlılar ve isteğe özel farklı yemekleri de yapıyorlar. Anlayacağınız çeşitte sınır yok.




Yıllardır geçtiğim bütün güzergahlarda, yaşadığım farklı yerlerde birçok ev yemeği yapan yer görmüşümdür. Hatta bunların bir kısmının açılışına bile şahit olmuşumdur ama ömrü uzun olanını pek görmemişimdir. Bu noktada Evtat, 11 yıllık geçmişiyle beni kafadan etkiledi, gerçekten büyük bir başarı. Tabi 11 yıldır sadece, evinden uzakta olanların ev yemeği hasretini gidermiyorlar; çalışmaktan heba olup eve gelen ailelerin, özel davet ve toplantıları olanların vs. de bir numaralı tercihi olmayı başarmışlar.

Evtat'ın farkına vardığımda internet sitelerinden sipariş vermek yerine, gidip sipariş vermeyi tercih ettim. Konumları gerçekten çok güzel, mekan da ayrı bir güzel. Ürünleri yapan Elçin hanımla, annesiyle ve babasıyla da tanıştım. Samimi ve çok sıcak insanlar; işlerini de gerçekten çok seviyorlar. Sipariş merkezli çalıştıkları için mekanları biraz küçük ama yeterli; temizlik ve titizlik konusunda ise gerçekten çok iyiler. Tabi bu titizlik malzeme seçimlerinde ve tatlarını korumada da direkt göze çarpıyor.

Ürün yelpazeleri de oldukça geniş. Bütün ürünlerini ayrıntılı olarak http://www.evtat.com 'dan görebilirsiniz. Konusu açılmışken; internet adresleri de birçok kurumsal şirketten bile başarılı, belirtmeden geçemeyeceğim. Sade, anlaşılır ve pratik...

Ben ilk siparişimde hastası olduğum yiyecekleri seçtim: Su böreği, mercimek köftesi ve zeytinyağlı yaprak sarma. Su börekleri oldukça başarılı. Pastanelerin sıradan, bol yağlı, tuzlu peynirli böreklerinden sıkılanlar için ilaç gibi. Hamurunun incecik açıldığını böreğin inceliğinden ve yerken fark ediyorsunuz. Peynir konusunda da titiz davrandıkları kendini belli ediyor. Fiyatı da kg başına 17 TL. Yani, fiyat/performans oranı da üst seviyede.



Mercimek köftesi özel hastalıklarımdan biridir. Evtat, mercimek köftesinde de işin piri diyebilirim. Malzeme kıvamı süper. Marketlerden aldığınız abuk köftelere kesinlikle benzemiyor, tam ev işi! Tek gözüme çarpan, köftelerin biraz "sıkı" olmalarıydı. Sanırım yolda gelirken dağılmasın diye biraz daha sıkı bir şekil verilmiş.



Gelelim Elçin hanımın favori ürünüm dediği zeytinyağlı yaprak sarmaya. Fazla uzatmayacağım, süper! Özellikle yaprak seçimleri kendini belli ediyor. Tap taze, harcı süper, çok iyi pişmiş, sert değil... Fazla da diyecek bir şey yok, herkese tavsiye ederim. Fiyatı da kg başına 22 TL. Fiyatı biraz yüksek duruyor ama kesinlikle hak ediyor, şüpheniz olmasın.



İlk aşamada aldığım su böreği ve mercimek köftesini, haftasonunu beraber geçirdiğimiz blog ahalisinden Gravel ve Irazca da çok beğendi. Hep beraber midelerimize gömdük hepsini.

Başta da dediğim gibi ürün yelpazeleri çok geniş. Yakın bir zamanda bütün ürünlerinin fiyatları da internet sitelerinde olacakmış. Temel ürünleri ve fiyatları genel olarak şöyle: Börekler 17 TL civarı, Kurabiyeler 19-20 TL, özel Çorum mantıları (Aileri tarafı Kayserili olan biri olarak mantı konusunda biraz tutucuyumdur ama mantılarını da ilk fırsatta deneyeceğim) 6-12 TL, mezeler 18-22 TL. Menüleri dışında da sipariş alıyorlar, bu da başka bir artı özellikleri daha.

Mekanın yeri ise, Marmara Üniversitesi'nin tam karşısındaki Kuyubaşı Aralık sokakta. Kalamışta da bir şubeleri var. İnternet sitelerinden ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz(İnternet siteleri çok başarılı demiştim değil mi?)

Tel: 0216 345 31 12

Son olarak, benim annem çok daha iyi yapar demeyin mutlaka deneyin diyorum.

Afiyet olsun.

Onursuz Kıl Adam yedi.


5 yorum:

Adsız dedi ki...

yurtdisina sube bekliyoruz! :)

melis

Spooky dedi ki...

Börekten yiyemedim, ama mercimek köftesi ve sarma muhteşemdi! Yine de sanırım ikisi arasında seçim yapmam gerekirse sarmayı tercih ederim. Tazecikti, çok hoşuma gitti...

Dubweiser dedi ki...

Biz de yillardir Amerika subesini bekliyoruz :-)

Creative Manner dedi ki...

Siteleri Basariliymis hiiimm! Yeniyomus da ayricaa...

Irazca dedi ki...

kesinlikle mercimek kofte enfesti bittim bittim!

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar