25 Haz 2010

Ciğerimi Ye - Edirne Ciğercisi {Alsancak / İzmir}

Edirne ciğeri ile tanışmam bundan yaklaşık bir 15 sene evvele dayanıyor. Edirne'ye bir akraba ziyareti münasebetiyle gittiğimizde, bizi "buranın nesi meşhur?" sorusuna cevap olacak bir yere götürmüşlerdi. O güne kadar bilmediğim bir şey "Edirne ciğeri". İncecik kesilmiş, una bulanmış ve kızartılmış mükemmel bir lezzet. Sonraki 15 sene zarfında ben bu tadı unutmadım ya da tadını unutsam da, yediğim zaman aldığım hazzı unutmadım. Alsancak'da dolanırken "Meşhur Edirne Ciğercisi" yazısını gördüğümde sevincim de o yüzden. Seneler sonra o tadı tekrar anımsamak hoş oldu benim için. Edirne'deki orjinal meşhur ciğerci kadar bombastik değil ama Edirne'ye gitme imkanımız olmadığına göre elimizdekiyle mutlu olacağız. Salaşvari bi dükkan, öyle dört dönen garsonlar falan beklemeyin.


Ulaşım
Yeri oldukça merkezi. Alsancak, Kıbrıs Şehitleri'ne giriyoruz. Soldan ikinci sokağa, Akbank'ın köşesindeki sokağa giriyoruz. Sokağın sonundaki köşe dükkan.

Olayı Nedir?
Tabi ki Ciğer. yanında verdikleri kuru biber kızartması var ki o da mükemmel bir şey. Her seferinde bir kaç tane daha isteyim diyorum sonra unutuyorum. Menülerinde cacık, piyaz ve pilav da bulunuyor. Ciğer sakatat neyim yemiyorsanız piyaz ve cacık oldukça başarılı. Irazca ile gittiğimizde (ki kendisi sakatat yemiyor. Üzülüyorum bu yüzden onun adına zaman zaman, bu tatları bilmiyor, alamıyor diye) piyaz ve cacığından gayet memnun kalmıştı. Eğer değiştirmedilerse piyazın zeytinyağını gayet başarılı bulmuştum. Cacık da "zengin cacığı", yani yoğurdu bol, kıvamlı, suyla fazla seyreltilip salatalıklı ayrana meyletmemiş cacık oluyor. Pilavı için bir yorumum olamayacak. Cacık ve piyazı tercih ettiğimden yemedim.

Etobur olan ama kolay kola da et beğenmeyen, dışardan bir şey yerken 5 kere düşünen baştan dudağı büküp beğenmez edayla yemeğe başlayan annenemize de paket yapıp götürdük "ciğer ciğer" diye aş ermeye başlayınca zira Irazca eve sakatat sokmuyor üzüyor bizi :). Sonuç? Gınam gınam yedi valla. Arada soruyor "yolunuz o ciğerciye düşmüyor mu?" diye. "Aman canım ne gerek var evde yapmaya, zahmete, sizin o ciğerci güzelmiş" diyor. Yolumuz düşsün bu aralar da biz bi paket daha yapalım bizim etobura :)

Tam rakamları hatırlamıyorum ama fiyatları da makuldu. İnternette gördüğüm kadarıyla, ciğer+pilav+ayran menüsü 11 TL imiş.




Ps : "löplöpçüye düzeltmesi için teşekkürler. Edirne ciğeri galeta unu ile değil, normal un ile yapılıyormuş. Düzelttik. Teşekkür ettik.


Gravel İzmir'den yedi. Söz sende "gittimyedim"



9 yorum:

April dedi ki...

Edirne ciğerinin hastasıyım ben
Çok seviyorum ya :))

Irazca dedi ki...

Ciğer sevmiyorum. Ama senle gelip cacık yiyebilirim orada.

Spooky dedi ki...

Seneler önce Alsancak'ta çalışırken bu mekanın paket servisinden de bol bol yararlanmıştım. Fazlasıyla doyurucu, porsiyon büyüktü. Belirtmeden geçmeyeyim. :)

Bir de "zengin cacığı" süper laf olmuş. :)

Löplöpcü dedi ki...

Sitenizi yeni keşfettim, tebrik ediyorum. Sizide kendi siztemdeki yazıları okumaya davet ediyorum.

Yanlız nacizhane bir düzeltme edirne ciğeri galeta unu ile yapılmaz, normal un ile yapılır.

omer dedi ki...

kapanmış burası arkadaşlar. yorumlarınıza dayanamayıp ciğer yemeye gittim ancak hayal kırıklığına ugradım malesef tamamen kapanmış ve yeni yerini de çevredeki esnaf bilmiyordu. Yeni yerini bilen var mı?

omer dedi ki...

kapanmış arkadaşlar burası. yeni yerini bilen var mı?

Adsız dedi ki...

Yeni yerini arıyorum şu an bulunca yazıcam..

Adsız dedi ki...

Şu an arıyorum paylaşacağım...

Adsız dedi ki...

Evet arkadaşlar alsancak kıbrıs Şehitleri caddesinden girince 50mt ileride sağda edirne kırkpınar lokantası mekan güzel hizmet güzel fiyat biraz tuzlu ama kendi adıma değer diyorum�� (cacık_pilav_ciğer 25 tl) afiyet olsun..

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar