2 Haz 2010

Alin's {Alsancak - İzmir}

Eskiden, yani İzmir’de yaşarken, Kıbrıs Şehitleri’nde hep önünden geçtiğimiz, ama “çok pahalı ya burası” deyip mümkünse girmediğimiz bir restorandı Alin’s. Seneler sonra İstanbul’a taşınıp kazıklanmaya alışan bünyeler haline geldiğimizden olsa gerek, son İzmir seyahatimizde mekanı tekrar ziyaret etmeye karar verdik.

Sevinç Pastanesi’nin sağından Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne girdiğinizde barlar sokağına gelmeden sol tarafta şık bir restoran göreceksiniz. İşte mekanımız burası. Tamamen açılan ön cephesiyle havadar bir ortam yaratsa da, İzmir gibi bir şehirde açık havada az sayıda masayla hizmet vermesi aslında olumsuz olarak düşünülebilir. Neyse ki iç mekan da oldukça geniş ve bu “eksiği” kapatacak nitelikte.

Masaya oturur oturmaz bizi sevimli ve komik Amerikan servisler karşılıyor. Yemek gelene kadar bunları inceleyip hem keyifli vakit geçirebiliyor, hem de zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Bu arada, hoş bir ayrıntı olarak, oturduğumuz süre boyunca mekanda Blackmore’s Night çalındığını belirtmek isterim.

Bu gidişimizde yemek tercihimizi karışık fırında makarna (7.90 YTL), lazanya (8.25 YTL) ve krep mix’ten (8.50) yana kullandık. Karışık fırında makarna ve krep mix’in tadı oldukça iyiydi, ama şahsen asıl hoşuma giden yemek lazanya oldu. Mönüde bunların haricinde kırmızı etle yapılan yemekler, beyaz etle yapılan yemekler, pizzalar, salatalar ve içinde alkollü içkilerin de olduğu çok sayıda içecek seçeneği var. Özellikle açık kısımda yer bulduysanız aperatifler eşliğinde içeceğinizi yudumlayabilir, Kıbrıs Şehitleri’nin kalabalığını seyre dalabilirsiniz.

Kesilen fişlerde ücretin YTL, USD, Euro ve Pound olarak ayrıca yazıyor olması da yabancılar açısından büyük rahatlık olmuş. Hatta bütün bunların en altında ücreti TL cinsinden (yani altı sıfır atılmadan önceki haliyle) yazmaları yaş olarak büyük olanları ve ücretleri hala milyon olarak telaffuz edenleri de mutlu eder diye düşünüyorum.

Son olarak, aramızda burayı okuyan girişimci arkadaşlar da varsa belirtmek istediğim bir şey var. Alin’s franchise olayına sıcak bakan bir işletme. Zaten İzmir dışında Muğla, Aydın, Marmaris ve Bodrum’da da şubeleri mevcut. Hani parası olanlar bir güzellik yapıp İstanbul’a da bir şube açsalar ne güzel olur. J

Genel olarak Alin’s’in porsiyonları oldukça tatmin edici, fiyatları ise ortalama düzeyde. İzmir’de çok daha uygun fiyata karnınızı doyurabilseniz de ayda bir Alin’s’e uğramanız cebinizde büyük yara açmaz. Mekanın fotoğraflarını görmek ve adres vs bilgilerini almak isteyenler için websitesi: www.alins.com.tr

7 yorum:

OA_C dedi ki...

Çok güzel olmuş! Yazabileceğim mekanlardan biriydi.. Elinize sağlık.

OA_C dedi ki...

Eklemek isterim. Ayranlarını ve limonatalarını kendileri yapıyorlar, her yerde bulamazsınız :)

Adsız dedi ki...

mükemmel bir yer.inanılmaz lezzetli yemekler.özellikle bademli sote tavuğuna bayılıyorum...

Adsız dedi ki...

ayrıca personel de iyi karşılıyor.aynı kalitedeki diğer restaurantlara ve porsiyonlarına göre fiyatları da cok uygun.

Onur F dedi ki...

Dün akşam yemeğimizi eşim ve kızımla alins de yedik.Ortam gayet güzel ama aynı şeyi yemekleri için söyleyemiyeceğim.Ben tavuk saç eşimde kiremitte kaşarlı köfte yedi.Her ikimizde tum gece istifra ettik ve sabah olmasına rağmen hala kendimize gelemedik.Allahtan tek tesellımız kızım bu yemeklerden değilde tavugun yanında gelen pılavdan yedi belkıde ıctığı ayran onu rahatlattı ama bir daha bu muesseye ne kendim gider nede tanıdıklarımı yollarım.Sizde tercih etmeyin

Adsız dedi ki...

uzun süreden beri hakkında aldığım iyi yorumlar sonucu dün alsancak şubesine gittim servisin hızı güzeldi fakat çalışanların hizmet anlayışı konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. yemeğimizi yedik sorun yoktu fakat iş kahve seçimine geldiğinde sipariş elemanından yardım istedik, ben beyaz çikolatalı mocha tarzında çikolata aroması olan yoğun bir kahve istediğimi söyleğince elemanınız swiss choclate kahveyi tavsiye etti. bizde onun tavsiyesine uyduk, ama gelen kahvede ne çikolata aroması vardı ne de bir yoğunluk(bulaşık suyu gibiydi desem yeridir). ayrıca kahvem tatlı kaşığı ile servis edildi. servis elemanına beğenmediğimizi, bunun bizim istediğimiz kahve olmadığını kahvenin çok kötü olduğunu söyleyip hiç içemeden kahveleri geri gönderdik ve mocha içtik. hesap ödemeye geldiğimizde içmediğimiz kahvelerin de hesaba yansıdığını gördük. servis elemanına içmediğimiz kahvenin hesaba yansıdığını söyleyince bunun onun veya barmenin sorumluluğu olmadığını bizim seçimimizi getirdiğini söyledi. bu nasıl bir servis anlayışıdır ki beğenmediğimiz, bize vadedildiği gibi çıkmayan kahveden biz sorumlu oluyoruz? müşteri memnuniyeti kavramını çalışanlara hiç mi açıklamamışlar? ağızdan ağıza pazarlamayı hiç mi duymamışlar? çalışanları bu konuda hiç mi eğitmemişler? kısacası bu olay beni ve arkadaşımı alinsden baya soğuttu. müşteri memnuniyetinin ön plana çıkarmamamaları çok yazık olmuş.

Evo dedi ki...

Alsancak şubenizin müdavimi olarak Bostanlı ya açtığınız şube değerlendirmesi;
Hizmet kalitesi -1/10 (Thai Chicken s. siparişine fajita getiren bir zihniyet, minimum 35 dak. servis süresi, soğuk içecekler siparişten en erken 5 dakika önce servis edilmesi gerekirken zamana oynamak adına dakilar evvel servis edilmekte. Üstüne üstlük buzların su olduğu görülmesine rağmen uyarmadan değişimin yapılmaması. Daha sonra gelen hemen yanımızdaki masaya sırf tanıdık diye dakikalar içinde servis yapılması. Bayan müşteriye içecek ve buz servisi sadece önüne konarak yapılmaz. Bundan bihaber garsonlar. Siparişin yanlış geldiği şikayetinde ise müşteri değiştirdi siparişi yalanı vb.)
Lezzet: Hayatımda yediğim en rezil krepti yediğim. Adında thai vardı diye herhalde soya sosuna abanılan bir thai chick. Kupkuru fırında makarna.
Ortam: 3/10 Üst kat resmen mutfaktan kaynaklanan bir duman altı vaziyetinde.
Her şey yetmezmiş gibi dandik elektrik tesisatınız şarj cihazımı yedi. Alsancak şubesindeki güzel hizmeti bilmesek bir daha adım atmazdık Alins e sanırım.

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar