21 Oca 2013

Köfteci Yusuf {Susurluk - Balıkesir}


Eskiden, yani ticari uçuşlar bu kadar uygun fiyatlarla yapılamıyorken, “yol üstü lezzet durakları” diyebileceğimiz noktalara sıklıkla uğranır, aynı yoldan geçen insanlara mekanlar tavsiye edilirdi. Otobüs firmalarının kendi konaklama tesislerine girdiğinizde bile hangi yemek iyi, hangi yemek kötü, önceki deneyimlerinizi düşünerek bir karar verebilirdiniz. Arabası olanlar ise daha şanslıydı. Sabaha karşı bulduğu ilk güzel manzaralı yere oturup kahvaltı yapmak ve yola mutlu bir şekilde devam etmek son derece sıradandı.

Sık sık İstanbul – İzmir arası mekik dokuyan bir insan olarak zamandan tasarruf etmek için uzun süredir havayolunu tercih ediyordum. Geçenlerde bir iş için arabayla İstanbul’dan İzmir’e gitmem gerektiğinde aslında yolları ve yol kenarında durup yemek yemeyi ne kadar özlediğimi fark ettim.

“Köfteci Yusuf”, tam bir yol üstü mekanı. Adres isterseniz size söyleyebileceğim tek şey, Balıkesir – Bandırma yolu üzerinde (İstanbul’dan İzmir yönüne giderken) Susurluk’u geçtikten hemen sonra karşınıza çıkacağı. Zaten özellikle açken koca turuncu tabelasını gözden kaçırmanız pek mümkün değil.



Mekanda köfte, sucuk, dana, kuzu ve tavuk ürünlerini porsiyon olarak ya da kiloyla alabilirsiniz. Biz tercihimizi porsiyon köfteden yana kullandık.

                            

                            

Köfteleri gerçekten de çok lezzetli ve servisi inanılmaz derecede hızlı. “Çok açım, bir buçuk porsiyonla anca doyarım” diye düşünme hatasına düşmeyin, çünkü porsiyonlar çok büyük. Ne kadar doymuş olursanız olun köftenin arkasından kaymaklı ekmek kadayıfı yemeyi sakın ihmal etmeyin. Zira kaymaklı ekmek kadayıfının lezzeti, köfteleri gölgede bırakacak kadar iyi. J

                           

Bir adet bir porsiyon, bir adet bir buçuk porsiyon köfte, biber salçası, piyaz ve yarım porsiyon ekmek kadayıfına toplam 24 TL ödediğimiz için mekanın cüzdan dostu olduğunu da söyleyebiliriz. Yolunuz düşerse uğramayı sakın ihmal etmeyin.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Asıl yeri Bursa'dır Köfteci Yusuf'un. En son şubelerini Susurluk'a açtılar. Bursa'daki yerlerini mutlaka görmelisin. Lezzet konusunda kesinlikle haklısını.

Adsız dedi ki...

Köfteci Yusuf Bursa İznik' ten çıkmıştır ve şu an bir çok şubesi var. Sizin gittiğiniz yer de bu şubelerden biri. Asıl Bursa'da yemenizi öneririm Yusufun köftesini sucuğunu:)

Adsız dedi ki...

Bir Bursa'lı olarak çok bile verdiğinizi söyleyebilirim,biz beş kişi 2 şer kuzu şiş ,ortaya mevsim salata ve patates kızartması ,litrelik ayrana 44 tl veriyoruz,köftesini nedense tercih etmiyoruz,ekmek kadayıfı gerçekten şahane..Tıkabasa doymak garanti...Sevgilerr..

sabri ve murat dedi ki...

4 KISIYDIK SINOPTAN IZMIRE GIDIYORDUK KOFTECI YUSUF TABELASINI GORDUK MERAK ETTIK NASIL BIR YER DIYE VE SUSURLUKTA DURDUK COK GUZEL BIR PARK ALANI VAR VE IKI BUYUK SALONU YAZLIK VE KISLIK SUPER BIRYER FIATLARI COK UYGUN 4 porsiyon kofte2litre ayran bir orta salata 44 TL odedik doymak dersen boyle olur allah bereket versin orda calisanlarin eline saglik fransadan gezmeye gelmistik iyi gunler

Unknown dedi ki...

Bu akşam 8 kişi susurluk köteci yusufa gittik masaya oturduğumuzda 4 tabak salata vardı hesap için kasaya gittik odedik 36 tl daga vermeniz lazım dedi niye dediğimizde salataların parası dedi biz onlardan salata istiyoruz demedik masada vardı ve hiç dokunulmadan masadan alındı salatalar neyin parasını alıyolar anlamadım ayıp yani susurluktaki çoğu insana sölücem ve başka yerlerede yazıcam ben kazıklandım başkalarınada olmasın helal etmiyoruz zaten yemediğimiz bişeyi ve istemediğimiz bişeyi ödedik madem ücretli masaya niye konuluyor istem dışı kim istemiş onlardanda koymuşlar müşteri var diye böyle oluyosa bu gidişle müşteride kalmaz.bida adımımı atmam gittim ve kazık yedim

GittimYedim.Com, çok yazarlı, sosyal bir yemek girişimidir. Bu sitede gezdiğimizi gördüğümüzü değil, yediğimizi içtiğimizi anlatırız.

copirayt mopirayt: Bir takım şuursuz oburlar